(NL) Recensie: Astrid Boonstoppel – Dit Is Hoe Het Ging

Posted april 18, 2019 by Laurie in Recensies / 0 Comments

In februari kwam Dit Is Hoe Het Ging uit, de debuut thriller van Astrid Boonstoppel. Ik geef eerlijk toe dat ik in eerste instantie niet geïnteresseerd was in dit boek, tot ik een bericht op Facebook voorbij zag komen met de strekking dat het boek echt heel goed is. Reden genoeg om mij te beïnvloeden het boek te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ga iets nieuws proberen, een nieuwe vorm van recenseren, want dat past goed bij dit boek.

Trigger warning: (gedachten over) zelfmoord, pesten, emotionele mishandeling

(NL) Recensie: Astrid Boonstoppel – Dit Is Hoe Het GingDit is hoe het ging by Astrid Boonstoppel
Pages: 224
Published by Blossom Books on February 14, 2019
Goodreads
five-stars

Cato Schmidt heeft alles: fijne ouders, bloedmooi zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en haar pijnlijke verleden. En als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen en haar nooit zal laten vallen.

Verwachtingen

Intens

Ik verwachtte een boek dat intens is en dat je binnen een mum van tijd uit hebt. Nou, dat klopt.

Bloedstollend

Ja, bloedstollend was het zeker. Ik heb vaak genoeg een knoop in mijn maag gehad.

Schrijfstijl

Interessant

Het verhaal van Dit Is Hoe Het Ging is op een interessante manier geschreven, maar daar kan ik niet teveel over zeggen omdat je dan het einde al weet. Maar als je het leest begrijp je wat ik bedoel.

Nieuwsgierig

Deze interessante manier van schrijven zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft. Je wilt weten wat er is voorgevallen en hoe het allemaal ging. Hierdoor bleef je lezen en had je het boek zo uit.

Personages

Krengen

Adrian en een ander personage hebben het het hele boek gepresteerd om het bloed onder mijn nagels vandaan te halen. Wauw, wat een nare mensen. Hoe ze Cato behandelen kan echt niet.

Naïef

Cato vind ik daarentegen heel naïef. Ze had zulke goede hoop en die hoop maakte haar blind voor hoe het allemaal zat. Ze zette geen enkel vraagteken bij het handelen van bepaalde personages en ze koesterde geen argwaan. Als ze dat wel had gedaan was het misschien niet zo gegaan.

Plot

Doordacht

Het plot is goed doordacht. Ik had dit echt niet verwacht. Ik zag iets wel aankomen, maar het is toch nog verrassend. Je kon het overigens ook niet uitsluiten. Lekker vaag hè? Sorry, kan ik niets aan doen. Als ik alles spoiler is het toch ook niet leuk?

Eindoordeel

Rollercoaster

Dit Is Hoe het Ging is een rollercoaster die ik gewoon 5 sterren moet geven. Je kunt dit voorjaar niet om deze young adult thriller van Nederlandse bodem heen.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.