(NL) Mini-recensies: Van Chanel Naar Flanel // Pijn // Mijn Niet Zo Perfecte Leven // Hitte

Posted februari 27, 2019 by Laurie in New Adult, Recensies, Roman, Young Adult / 2 Comments

Ik ben wat afwezig geweest en dat komt omdat ik mijn blog heb laten verhuizen van host. Dit duurde langer dan gedacht, maar ondertussen heb ik wel nog een hoop gelezen. Daarom is het weer tijd voor een rondje mini-recensies. Deze keer twee chicklits, één Young Adult thriller en één New Adult.

Marijke Vos – Van Chanel Naar Flanel

(NL) Mini-recensies: Van Chanel Naar Flanel // Pijn // Mijn Niet Zo Perfecte Leven // HitteVan Chanel naar flanel by Marijke Vos
Pages: 248
Published by Loft Books on November 23, 2018
Goodreads
three-stars

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Dit boek zat in de Hebban Adventskalender van 2018. Ik wist absoluut niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar omdat ik het gratis kon downloaden wilde ik het toch proberen. Ik moet zeggen dat ik best verrast was door Van Chanel Naar Flanel. Nee, het is absoluut geen literair hoogstandje, maar ik heb me vermaakt en ik had het verhaal heel snel uit. Het is een echte chicklit: vermakelijk, feelgood en voorspelbaar. Maar soms is dat helemaal niet erg. Echter zou ik dit boek niet gelezen hebben als het niet in de adventskalender gezeten had. Het einde was denk ik het mooiste van het hele boek, want je ziet iedereen gewoon groeien. Kortom, een fijne vermakelijke read.


Mel Wallis de Vries – Pijn

(NL) Mini-recensies: Van Chanel Naar Flanel // Pijn // Mijn Niet Zo Perfecte Leven // HittePijn by Mel Wallis de Vries
Pages: 232
Published by De Fontein Goodreads
three-half-stars

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn... Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Pijn was mijn eerste kennismaking met het werk van Mel Wallis de Vries. Deze auteur heeft al vele prijzen in ontvangst mogen nemen en ik hoorde al goede verhalen over haar boeken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje bang was dat het te jeugdig zou zijn, want dat zie je vaker bij Nederlandse Young Adult thrillers. Gelukkig viel dit hartstikke mee. Pijn is een boek wat heel snel leest. De hoofdstukken zijn kort en daardoor ligt het tempo van het verhaal hoog. Ik had het boek al voor de helft uit na een avondje bankhangen. Nog zo’n avondje en ik had het uit. Wat ik wel jammer vond was dat er niet echt een opbouw was naar de climax en dat de climax binnen een hoofdstuk ook alweer voorbij was. De dader zag ik alleen niet aankomen. Dit was dus een goede kennismaking met de boeken van Mel Wallis de Vries, maar ik vond die climax toch jammer.


Sophie Kinsella – Mijn Niet Zo Perfecte Leven

(NL) Mini-recensies: Van Chanel Naar Flanel // Pijn // Mijn Niet Zo Perfecte Leven // HitteMijn niet zo perfecte leven by Sophie Kinsella
Pages: 400
Published by The House of Books on March 28, 2017
ISBN: 9044348205
Goodreads
three-half-stars

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxebiocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Ik kocht Mijn Niet Zo Perfecte Leven in 2017, maar ik heb het nooit opgepakt. Om die reden heb ik The TBR Randomizer in het leven geroepen. Deze rolde er uit en in eerste instantie had ik er niet zo’n zin in. Maar wie A zegt moet B zeggen, dus daar ging ik dan. Ik heb het boek uiteindelijk wel via Storytel geluisterd. En wederom was ik positief verrast. Mijn Niet Zo Perfecte Leven is ook een echte Chicklit met de bekende cliché’s, maar ik heb me toch vermaakt. Ik wilde weten hoe het verder zou gaan, al was het einde gigantisch voorspelbaar en vond ik Katie’s wraakactie enorm kinderachtig. Kom op, dit kun je echt niet maken. Ook dit was dus een vermakelijke read en soms heb je even een feelgood chicklit nodig.


Lis Lucassen – Hitte

(NL) Mini-recensies: Van Chanel Naar Flanel // Pijn // Mijn Niet Zo Perfecte Leven // HitteHitte by Lis Lucassen
Series: Hitte #1
Pages: 250
Published by Storm Publishers on March 1, 2015
Also by this author: Grenzeloos, Genadeloos
Goodreads
four-stars

three-half-flames

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Ik heb Grenzeloos van Lis Lucassen al een tijdje op de plank liggen, maar nog niet gelezen. Dit gold ook voor Lis haar oudere serie: Hitte. Uit de eerder genoemde TBR Randomizer kwam Razend, het tweede deel uit deze serie. Ik pakte dus Hitte op, want die had ik nog niet gelezen. Ik vond Hitte een fijne new adult zonder al te veel seks. Ik moet daar nog best aan wennen, dus dit was prettig. Ik kreeg meteen zin in zomer(vakantie) en ik had het boek binnen een mum van tijd uit. De hoofdstukken zijn kort waardoor het verhaal lekker vlot leest. Daan en Lynn groeiden beide gedurende het hele verhaal en dat was mooi om te zien. Als je een beginnende new adult lezer bent en op zoek bent naar een boek met niet al te veel seks is Hitte zeker een aanrader.


Heb jij één van deze boeken gelezen en wat vond je ervan?

Tags:


2 responses to “(NL) Mini-recensies: Van Chanel Naar Flanel // Pijn // Mijn Niet Zo Perfecte Leven // Hitte

  1. Ik heb Van Chanel naar flanel ook gelezen en ben het met je eens: ik zou dat boek ook niet opgepakt hebben als het niet in de adventkalender van Hebban zat. En Hitte heb ik ook gelezen, maar daar was ik niet zo’n fan van. Lekker makkelijk leesbaar, maar niet mijn favoriete new adult ofzo.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.