(NL) Mini-recensies: De Outcast // Snitch // Onsterfelijk

Posted mei 27, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

De afgelopen periode heb ik weer wat boeken gelezen waar ik niet uitgebreid over wil bloggen. Vandaar dat het tijd is voor een blogpost met mini-recensies. Deze keer alleen maar young adult.

Taran Matharu – De Outcast

(NL) Mini-recensies: De Outcast // Snitch // OnsterfelijkThe Outcast by Taran Matharu
Series: Summoner #3.5
Pages: 400
Published by Hodder Children's Books on May 3, 2018
ISBN: 1444939068
Also by this author: De nieuweling, De edele, De strijdmagiër, De Uitverkorene
Also in this series: De nieuweling, De edele, De strijdmagiër
Goodreads
three-half-stars

Enter an immersive world where the chosen few have the ability to summon demons...

Arcturus is just an orphaned stable boy when he discovers he has the ability to summon demons from another world. He is sent to Vocans Academy where the lost arts of summoning, spell craft and demonology are taught to the noble children of the Empire. As the first commoner gifted with this ability, his discovery challenges the nobility and the powers that be and Arcturus soon makes enemies. With no one but his demon Sacharissa by his side, Arcturus must prove himself as a worthy Summoner...

Set before the events of SUMMONER: The Novice this is the perfect introduction to the New York Times bestselling SUMMONER series.

De Outcast is de prequel van de Summoner serie en gaat over Arcturus. Om heel eerlijk te zijn vind ik zijn verhaal niet bijster interessant, zeker niet tegenover het verhaal van Fletcher in de serie. Ik heb het verhaal wel met plezier gelezen, maar ik vond het gewoon niet tof. Van mij had deze prequel eigenlijk niet gehoeven.


Margje Woodrow – Snitch

(NL) Mini-recensies: De Outcast // Snitch // OnsterfelijkSnitch by Margje Woodrow
Pages: 272
Published by Uitgeverij de Fontein Goodreads
three-stars

Snitch is een realistische jeugdthriller van Margje Woodrow, voor de fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Nu met POLITIE NIET BETREDEN-elastiek.

De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert.

Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

Snitch is een jojo. Het heeft op mijn TBR gestaan, verdween toen weer en kwam er weer op. Nu las ik het en ik vond het oké, maar niet super. Ik ben te oud voor dit soort young adult, ik merk het echt. Veel Nederlandse auteurs schrijven aan de ondergrens van young adult, wat er automatisch voor zorgt dat de hoofdpersonages jonger zijn en zich jonger gedragen. Zo ook in Snitch. Ik heb me vermaakt, maar ik ben een beetje klaar met dit soort boeken met vijftienjarige hoofdpersonages die nog ergens in de derde van de middelbare school zitten. Dit geldt niet voor alle auteurs hoor, maar in Nederlandse boeken irriteert deze setting mij meer dan in Amerikaanse. Daar zijn de personages toch wat ouder, want anders is het middle-grade. Snitch past daar ook beter in.


Julie Kagawa – Onsterfelijk

(NL) Mini-recensies: De Outcast // Snitch // OnsterfelijkOnsterfelijk by Julie Kagawa
Series: Blood of Eden #1
Pages: 448
Published by Harlequin Holland on November 15, 2013
ISBN: 9034755894
Also by this author: Talon, Rogue, Schaduw van de Vos, Soldier, Legion, Inferno, De ijzerkoning, De IJzerprinses, De IJzerkoningin, De IJzerprins, Ziel van het zwaard
Goodreads
four-stars

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale - en zéér menselijke - Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden...

Onsterfelijk is het eerste deel in de Blood Of Eden trilogie. Ik was erg benieuwd naar deze serie omdat deze een stuk duisterder zou zijn dan The Iron Fey. Nou, dat klopt. Je ziet in Onsterfelijk al dat Julie Kagawa een flinke groei heeft doorgemaakt in vergelijking met The Iron Fey. Dit is een heel ander soort vampierverhaal dan Twilight en Vampire Academy, maar er zit uiteraard romantiek in. Dat is wel een beetje de trademark van Kagawa, in al haar series – behalve Schaduw Van De Vos tot nu toe – zit romantiek die eigenlijk niet kan. In ieder geval beviel Onsterfelijk mij goed en ga ik verder met de vervolgdelen.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.