(NL) Mini-recensies: Ctrl Alt Delete // De Fazantenmoordenaars // To Kill A Kingdom

Posted mei 3, 2019 by Laurie in Recensies, Thrillers, Young Adult / 0 Comments

Vandaag is hetweer tijd voor wat mini-recensies, want dit zijn boeken waar ik niet veel over te vertellen heb. In de meeste gevallen omdat ze gewoon goed zijn, maar ook omdat er niet veel over te zeggen valt. Vandaag een thriller en 2 young adults, waarvan één niet vertaald.

Tamara Haagmans – Ctrl Alt Delete

(NL) Mini-recensies: Ctrl Alt Delete // De Fazantenmoordenaars // To Kill A KingdomCtrl Alt Delete by Tamara Haagmans
Format: Audiobook
Pages: 197
Narrator: Bas Keijzer, Jacob York, Stephanie Willis
Published by Kabook Uitgevers on June 13, 2018
Also in this series: De vrouw in de kooi
Goodreads
four-stars

Lily werd als kind behandeld voor non-hodgkin, en moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. Na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!

Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily's nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor hem, als ze een andere kant van hem ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment...

Dit boek stond al een jaar op de plank en ik heb het nu eindelijk gelezen. Binnen een paar uur uit, dat wel. Allereerst was het boek niet zo dik en ten tweede las het lekker door. Ik wilde door blijven lezen, ook al zag ik het einde aankomen. 4 Sterren dus.


Jussi Adler-Olsen – De Fazantenmoordenaars

(NL) Mini-recensies: Ctrl Alt Delete // De Fazantenmoordenaars // To Kill A KingdomDe fazantenmoordenaars by Jussi Adler-Olsen
Series: Serie Q #2
Format: Audiobook
Narrator: Bas Keijzer
Length: 12 hours, 9 minutes
Genres: Thriller
Published by Prometheus on July 28, 2010
ISBN: 904461598X
Also by this author: De vrouw in de kooi
Also in this series: De vrouw in de kooi
Goodreads
three-half-stars

De Deense brigadier Mørk, hoofd van de afdeling onopgeloste moordzaken, vindt op een dag het dossier op zijn bureau over een moord op een broer en zus uit 1987. Als na enige tijd een van de verdachten zich aangeeft, lijkt de zaak opgelost maar er lopen nog steeds verschillende gefrustreerde mensen rond waaronder de man die het dossier onder Mørks aandacht wil brengen. Het wordt brigadier Mørk en zijn assistent Assad al gauw duidelijk dat er grove fouten zijn gemaakt waarbij rijke, invloedrijke personen een rol spelen, allen afkomstig van dezelfde kostschool. Net als Mørk een spoor te pakken heeft, wordt het hem onmogelijk gemaakt zijn onderzoek voort te zetten; van hogerhand moet hij de zaak laten rusten.

Ik ben eindelijk verder gegaan met deze serie van Jussi Adler-Olsen en ik vond dit boek eigenlijk minder goed dan het vorige deel. Het was voor mij te voorspelbaar, bij het eerste hoofdstuk had ik zo ongeveer al door wie de dader was. Jammer. Desondanks heb ik dit boek wel vlot uit kunnen lezen.


Alexandra Christo – To Kill A Kingdom

(NL) Mini-recensies: Ctrl Alt Delete // De Fazantenmoordenaars // To Kill A KingdomTo Kill a Kingdom by Alexandra Christo
Format: Audiobook
Narrator: Jacob York, Stephanie Willis
Published by Feiwel & Friends on March 6, 2018
ISBN: 1250112680
Goodreads
two-stars

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

My gosh, wat was dit een tegenvaller. Ik had dit boek ook al een hele tijd op mijn TBR staan, maar ik vond het enorm saai. Jammer, want ik had hier zo’n zin in. Het is erg traag en toen de actie kwam was ik mijn interesse alweer verloren. Ik had niets met de karakters en blijkbaar ook niets met zeewezens, want ik heb al eerder een boek over zeemeerminnen twee sterren gegeven. Dit bek is niet vertaald.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.