Een flink aantal mini-recensies

Posted augustus 5, 2019 by Laurie in New Adult, Recensies, Roman, Young Adult / 0 Comments

Ik weet niet wat het is de laatste tijd, maar ik blijf achter lopen met recensies. Ik kom er niet aan toe of ik heb gewoon weinig te zeggen over een boek. Vandaar dat ik nu een aantal boeken bij elkaar stop in mini-recensies. Het zijn er best een aantal, dus een lange post. Je ziet ook dat dit niet allemaal toppers waren, wat een beetje kenmerkend was voor mijn afgelopen leesperiode.

Vanessa Gerrits – Hashtag Hiernamaals

Een flink aantal mini-recensiesHashtag Hiernamaals Format: Paperback
Pages: 350
Genres: Young Adult
Published by Dutch Venture Publishing on June 17, 2019
ISBN: 9789492585363
Also in this series: Wilder
Goodreads
three-stars

Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals?
Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend …
Ga dood. Vind Elena. Kom terug.
Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Hashtag Hiernamaals was mijn eerste ervaring met de boeken van Vanessa Gerrits. Ik vond het verhaal wel oké, maar niet heel bijzonder. Ik merkte dat ik niet heel veel met de personages had. Eigenlijk helemaal niets. Het concept vond ik wel origineel, maar voor mij was het het gewoon niet helemaal.


Susan van Eyck – Mijn beeld van jou

Een flink aantal mini-recensiesMijn beeld van jou by Susan van Eyck
Format: Paperback
Pages: 304
Genres: Roman
Published by De Fontein on January 9, 2018
ISBN: 9789026143786
Goodreads
four-stars

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Had je me vorig jaar gezegd dat ik Mijn beeld van jou van Susan van Eyck zou lezen, dan had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Met die tropische temperaturen las ik het toch en ik ben aangenaam verrast. Het verhaal vond ik wel wat weg hebben van Een jaar met jou van Julia Whelan, maar dat maakte op zich niet uit. Ik las dit boek binnen een dag uit, want stoppen was moeilijk. Over wat er gebeurt laat ik niets los, maar ik had het wel vrij snel door.


Margaret Rogerson – Sorcery of thorns

Een flink aantal mini-recensiesSorcery of Thorns by Margaret Rogerson
Format: Hardcover
Pages: 456
Genres: Young Adult
Published by Margaret K. McElderry Books on June 4, 2019
ISBN: 9781481497619
Goodreads
two-stars

All sorcerers are evil. Elisabeth has known that as long as she has known anything. Raised as a foundling in one of Austermeer’s Great Libraries, Elisabeth has grown up among the tools of sorcery—magical grimoires that whisper on shelves and rattle beneath iron chains. If provoked, they transform into grotesque monsters of ink and leather. She hopes to become a warden, charged with protecting the kingdom from their power.

Then an act of sabotage releases the library’s most dangerous grimoire. Elisabeth’s desperate intervention implicates her in the crime, and she is torn from her home to face justice in the capital. With no one to turn to but her sworn enemy, the sorcerer Nathaniel Thorn, and his mysterious demonic servant, she finds herself entangled in a centuries-old conspiracy. Not only could the Great Libraries go up in flames, but the world along with them.

As her alliance with Nathaniel grows stronger, Elisabeth starts to question everything she’s been taught—about sorcerers, about the libraries she loves, even about herself. For Elisabeth has a power she has never guessed, and a future she could never have imagined.

Van Sorcery of thorns had ik hele hoge verwachtingen. Ik begon met het luisterboek, maar daar viel ik steeds bij in slaap. Op hoop van zegen stapte ik toen over op het ebook, maar het verhaal pakte mij alsnog niet. Hopelijk heb jij meer geluk met dit boek.


Rebecca Yarros – Nova

Een flink aantal mini-recensiesNova by Rebecca Yarros
Series: The Renegades #2
Format: Paperback
Pages: 366
Genres: New Adult
Published by Z&K on February 19, 2019
ISBN: 9789401911986
Also by this author: Wilder, Onverminderd, The last letter
Also in this series: Wilder
Goodreads
four-stars

Als lid van het Renegade stuntteam heeft Landon Rhodes de bijnaam Nova. Hij is woest aantrekkelijk, getatoeëerd, professioneel snowboarder en… professioneel hartenbreker. Ooit brak hij ook Rachels hart. Als zij aan boord stapt van het cruiseschip, duurt het niet lang voor ze erachter komt dat hij daar ook is. Hoewel ze het liefst meteen overboord springt, besluit ze hem vanaf dat moment volledig te ontlopen. Geen haar op haar hoofd die voor de tweede keer als een blok voor hem wil vallen. Jammer genoeg blijkt Nova daar al gauw heel andere ideeën over te hebben.

Ik ging weer verder met de “Renegades” serie van Rebecca Yarros en ik vond dat Nova langzamer op gang kwam dan Wilder. Desondanks vond ik het toch weer een fijn boek, ook al bleef mijn waardering heel lang op 3.5 sterren steken. Pas tegen het einde werden het de 4 sterren die het nu zijn.


Chloe Benjamin – De onsterfelijken

Een flink aantal mini-recensiesDe Onsterfelijken by Chloe Benjamin
Format: Hardcover
Pages: 368
Genres: Roman
Published by Meulenhoff on January 8, 2019
ISBN: 9789029092739
Goodreads
one-star

New York, 1969. De broers en zussen Gold krijgen als kind hun sterfdatum te horen van een helderziende. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen en alle vier proberen ze op eigen wijze het lot te bezweren: oogappel Simon vlucht naar de westkust, op zoek naar de liefde in het San Francisco van de jaren tachtig. De dromerige Klara wordt illusionist in Las Vegas, geobsedeerd door de grens tussen werkelijkheid en fantasie. Oudste zoon Daniel zoekt naar zekerheid als legerarts in de jaren na 9/11, hopend aan het lot te kunnen ontkomen. En de serieuze Varya probeert de grens tussen de wetenschap en onsterfelijkheid te breken.

De onsterfelijken is een prachtige ode aan de onontkoombare kracht van verhalen en van familiebanden.

De achterflap van dit boek sprak me aan, maar toen ik begon met lezen had ik al meteen het gevoel dat het niets voor mij is. Dat bleek ook wel, het boek was veel te filosofisch naar mijn zin. Ik kan het verhaal ook niet meer navertellen.


Nina LaCour – We are okay

Een flink aantal mini-recensiesWe Are Okay by Nina LaCour
Format: Hardcover
Pages: 236
Genres: Young Adult
Published by Dutton Books for Young Readers on February 14, 2017
ISBN: 9780525425892
Goodreads
three-half-stars

You go through life thinking there’s so much you need…

Until you leave with only your phone, your wallet, and a picture of your mother.

Marin hasn’t spoken to anyone from her old life since the day she left everything behind. No one knows the truth about those final weeks. Not even her best friend, Mabel. But even thousands of miles away from the California coast, at college in New York, Marin still feels the pull of the life and tragedy she’s tried to outrun. Now, months later, alone in an emptied dorm for winter break, Marin waits. Mabel is coming to visit, and Marin will be forced to face everything that’s been left unsaid and finally confront the loneliness that has made a home in her heart.

We are okay van Nina LaCour stond al ruim een jaar op mijn TBR. Ik hoorde goede verhalen over dit boek, maar om de een of andere reden pakte ik het maar niet op. Tot vorige week, toen las ik het gewoon. Ik begrijp de hype eromheen niet zo. Het is een goed boek, maar niet spectaculair. De vraag over wat er in het verleden van Marin was gebeurd hield me goed genoeg bezig om door te lezen, maar het was niet echt een grote hit.


Kalyn Josephson – The Storm Crow

Een flink aantal mini-recensiesThe Storm Crow by Kalyn Josephson
Format: Hardcover
Pages: 352
Genres: Young Adult
Published by SourcebooksFire on July 9, 2019
ISBN: 9781492672937
Goodreads
dnf

In the tropical kingdom of Rhodaire, magical, elemental Crows are part of every aspect of life...until the Illucian empire invades, destroying everything.

That terrible night has thrown Princess Anthia into a deep depression. Her sister Caliza is busy running the kingdom after their mother's death, but all Thia can do is think of all she has lost.

But when Caliza is forced to agree to a marriage between Thia and the crown prince of Illucia, Thia is finally spurred into action. And after stumbling upon a hidden Crow egg in the rubble of a rookery, she and her sister devise a dangerous plan to hatch the egg in secret and get back what was taken from them.

Wederom een hype die mij heeft overgeslagen. Ik was wel enigszins nieuwsgierig naar het boek, maar andere bloggers maakten mij nog nieuwsgieriger. Helaas viel The storm crow enorm tegen. Het was te algemeen, te oppervlakkig en te voorspelbaar naar mijn zin. Het verhaal kon me niet in zijn greep krijgen – ondanks de goede voorlezer van het luisterboek – en ik had geen zin meer om het op te pakken. Halverwege was de koek voor mij op.


Brigid Kemmerer – A curse so dark and lonely

Een flink aantal mini-recensiesA Curse So Dark and Lonely by Brigid Kemmerer
Series: Cursebreakers #1
Format: Hardcover
Pages: 484
Genres: Young Adult
Published by Bloomsbury YA on January 29, 2019
ISBN: 9781681195087
Also by this author: Brieven aan de duisternis
Goodreads
two-stars

Fall in love, break the curse.

Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year, Prince Rhen, the heir of Emberfall, thought he could be saved easily if a girl fell for him. But that was before he turned into a vicious beast hell-bent on destruction. Before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.

Nothing has ever been easy for Harper. With her father long gone, her mother dying, and her brother constantly underestimating her because of her cerebral palsy, Harper learned to be tough enough to survive. When she tries to save a stranger on the streets of Washington, DC, she's pulled into a magical world.

Break the curse, save the kingdom.

Harper doesn't know where she is or what to believe. A prince? A curse? A monster? As she spends time with Rhen in this enchanted land, she begins to understand what's at stake. And as Rhen realizes Harper is not just another girl to charm, his hope comes flooding back. But powerful forces are standing against Emberfall . . . and it will take more than a broken curse to save Harper, Rhen, and his people from utter ruin.

Het begint saai te worden, maar ook dit boek was niet aan mij besteed. In het begin was ik nog wel nieuwsgierig, maar het verhaal is best saai en ik had gewoon niets met de personages. Wat ik wel goed vind is dat Harper zich niet laat definiëren door haar handicap (cerebrale parese) en zo hoort het ook. Ik ga het vervolg alleen niet lezen.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.