1000 Vragen aan jezelf deel 1

Posted april 23, 2017 by Laurie in Persoonlijk / 0 Comments

Deze tag heb ik al verschillende keren voorbij zien komen en leek mij ook wel interessant om in te vullen. Ik heb eigenlijk nog nooit echt goed naar de vragen gekeken, dus ik weet absoluut niet wat ik kan verwachten. Op zich is dat fijn, want op deze manier heb ik van tevoren niets kunnen bedenken en ben ik ook niet bevooroordeeld.
De komende periode zal ik wekelijks 25 vragen beantwoorden en met jullie delen. Hier is deel 1. Veel leesplezier!
1. Met wie kun je het best opschieten?
Mijn ouders en een aantal anderen. Ik ga geen namen noemen. Dit uit privacy overwegingen, ik weet namelijk niet hoe chill deze personen het vinden als hun naam in zoiets staat. Ik denk het namelijk niet. Het zijn geen bloggers.
2. Waar besteed je teveel tijd aan?
Dingen uitstellen. Ik vind het weleens lastig om ergens aan te beginnen.
3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?
Hmmmm weet ik eigenlijk niet. Ik vind het lastig in te schatten wanneer iets nou een grap is of niet. Ik weet wel wat ik echt pissig om word: grappen ten koste van andere mensen, LGBT’s, religies, culturen of bevolkingsgroepen.
4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Dat is denk ik al een tijdje geleden. Wat het was, weet ik niet eens meer. Ik doe niet zo vaak nieuwe dingen eigenlijk.
5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Nee. Ik huil eigenlijk nooit snel.
6. Waar bestaat je ontbijt uit?
2 Crackers en een plak ontbijtkoek. En een kop thee. Geen fruit voor mij, want ik kan niet echt variëren met fruit. Ik heb last van fruitallergieën. Van sommige vruchten krijg ik jeuk in mijn gehemelte, op mijn tong en zelfs oorpijn. Dit komt ook voor bij bepaalde merken van vruchten, tegen een ander merk van die vrucht kan ik dan weer wel. Fruit uit blik gaat wel goed, want dat is bewerkt. Ik probeer daarom eigenlijk bijna nooit nieuwe vruchten uit, dus eet de vruchten die ik al ken en die ik ook nog eens lust. Straks blijk ik voor dat nieuwe fruit allergisch te zijn en dan heb ik weer een tijdje last. Nee dank je. Verder vind ik variatie aanbrengen in ontbijt en lunch echt lastig, ik weet nooit wat ik moet eten, anders dan wat ik dagelijks eet.
7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?
Ik denk mijn moeder toen ik weg ging.
8. Waarin lijk jij op je moeder?
Ik denk toch het meeste qua uiterlijk. Oh en we hebben allebei allergieën haha. Verder hebben we het daar nooit echt over.
9. Wat doe je ’s ochtends als eerst?
Ligt er aan. Als ik naar stage moet mijn wekker uitzetten en heel gauw opschieten om op tijd de deur uit te komen. Telefoon check ik in de trein wel. Mijn wekker staat op een plek waarbij ik mijn bed al uit moet om hem uit te zetten. Op deze manier ben ik er al uit en hoef ik die moeite niet meer te doen. Als ik vrij ben zet ik geen wekker en check ik als eerste mijn telefoon.
10. Ben je een goede voorlezer?
De laatste keer dat ik heb voorgelezen was op de basisschool, voor een voorleeswedstrijd. Ik werd nooit gekozen om deel te nemen, want andere klasgenoten waren beter.
11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?
Ik was een latertje. In groep 6 geloofde ik nog, toen was ik 9. Toen hebben mijn ouders het verteld omdat we op school surprises gingen doen met cadeautjes. In groep 5 zou daar al sprake van zijn, maar ik geloofde nog, samen met twee andere klasgenoten. Dus deden we alleen maar knutselsurprises. Wel schijn ik vroeger als kleuter al bij de intocht het volgende gezegd te hebben: “Pappa pappa! Ik ruik schmink!” Dat was natuurlijk schmink van Zwarte Piet.
12. Wat wil je nog graag kopen?
Op dit moment even niet echt veel, een paar ebooks.
13. Welke karaktereigenschappen zou je graag willen hebben?
Ik ben best tevreden met mijn karakter.
14. Wat is je favoriete TV programma?
Als ik tv kijk, dan zijn het dramaseries. En dan Nederlandse, die Engelse zijn lastiger te volgen als je praktisch blind bent. Sommige kan ik wel volgen, maar dan stream ik ze (kun je op je eigen tempo kijken) en waar het kan zet ik de audiodescriptie aan. Dit kan gelukkig bij heel veel series op Netflix.
15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?
Dat is lang geleden. 2014 in Disneyland Parijs. In Nederland in 2012, de Efteling. Maar ik kan eigenlijk bijna nooit gaan, want ik krijg niemand mee. Te duur en/of durven nergens in. Of geen begeleiding.
16. Hoe oud hoop je te worden?
Oud. Hoe oud, geen idee. Maar oud. Ja toch, dat hoopt toch iedereen?
17. Aan welke vakantie denk je met wee moed terug?
Geen enkele vakantie.
18. Hoe voelt liefdes verdriet voor jou?
Geen ervaring mee.
19. Had je liever anders willen heten?
Nee.
20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?
Kan ik zo even niet op komen.
21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?
Ja.
22. Wat is je favoriete dagdeel?
Ik heb eigenlijk geen favoriete dagdeel. Gek he?
23. Kun je goed koken?
Ehhhhhhm nee, niet echt.
24. Op welk seizoen lijk je het meest?
Hmmmmmmm. Geen idee eigenlijk.
25. Wanneer heb je voor het laatst en dag helemaal niets gedaan?
Ik denk dat dit recent nog was, volgens mij vorige week zaterdag.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.