(NL) The Friday Five: Boeken om te lezen met Valentijn

Posted February 8, 2019 by Laurie in Nederlands, Tags & memes, The Friday Five / 1 Comment

Het is weer vrijdag en dat betekent tijd voor een nieuwe The Friday Five! Deze week gaan we het hebben over boeken om te lezen met Valentijn, want donderdag is het weer zover, Valentijnsdag. Er zijn een hele hoop boeken die je zou kunnen lezen met Valentijnsdag, maar ik kies er slechts vijf. Of eigenlijk zes, want een aantal boeken mogen gewoon niet ontbreken. Ik ben dus absoluut geen moodreader, dus ik ga nu niet per se een romantisch boek lezen omdat het nou eenmaal Valentijnsdag is. Misschien heb jij wel iets aan dit lijstje en krijg je er inspiratie van.

Simon Vs. De Verwachtingen Van De Rest Van De Wereld van Becky Albertalli

Zeg je romantische boeken, dan zeg je Simon. Ik denk dat het verhaal wel bij iedereen bekend is, dus dit boek behoeft geen verdere uitleg.

De Voordelen Van Onbeantwoorde Liefde van Becky Albertalli

Eigenlijk vond ik dit boek helemaal niet zo leuk, maar het gaat wel over het vinden van de liefde, dus deze moet in het lijstje.

Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield van Jenny Han

Bluh, ik vind dit boek echt veel te zoetsappig, dus ik ga het ook niet lezen. Ik heb de gehele trilogie jaren geleden dus wel gekocht, maar nee. De film vond ik al behoorlijk saai en het is gewoon te dramatisch en te zoet. Ik houd daar gewoon niet van.

Did I Mention I Love You? van Estelle Maskame

Nog zo’n trilogie die ik jaren geleden heb gekocht, maar die ik nu toch niet meer ga lezen. Veel te veel tienerdrama, dat vind ik nu echt niet meer zo leuk. Om niet te zeggen schijt irritant. Ik merk dat ik de laatste tijd meer moeite heb met YA contemporary, maar dat terzijde. Dit boek kan natuurlijk niet ontbreken op Valentijnsdag.

Het Rosie Project van Graeme Simsion

Ja kom op, moet ik deze nou echt uitleggen? Beide boeken staan al jaren op mijn TBR en het laatste boek, Het Rosie Resultaat, is onlangs verschenen.

Zoen Me Tot Ik Zwicht van Helen Hoang

Ik weet het, ik heb er al vijf, maar deze moet er nog even bij. Ik wil dit boek zo snel mogelijk gaan lezen, dus binnenkort verschijnt hier vast een recensie. Hoe ga je om met de liefde als je Asperger hebt en je niet goed weet hoe je met sociale situaties moet dealen? Ik heb hier veel goede verhalen over gehoord van internationale lezers, dus ik ben benieuwd.


Dit waren mijn zes boeken. Wat is jouw ultieme Valentijnsboek?

Kijk ook eens bij de lijstjes van andere bloggers voor inspiratie:

The Friday Five is a weekly meme hosted by Joost over at NerdyGekkyFanboy in which bloggers show of a list of five books applying a certain given topic. This meme is originally in Dutch, so are nearly all the participating blogs and prompts.

Divider

One response to “(NL) The Friday Five: Boeken om te lezen met Valentijn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.