(NL) The Friday Five: Boeken die een reread verdienen

Posted March 8, 2019 by Laurie in Nederlands, Tags & memes, The Friday Five / 4 Comments

Ik ben niet echt een herlezer van boeken. Mijn nog te lezen stapel is zo enorm groot dat ik daar de voorkeur aan geef. Maar voor sommige boeken maak ik toch een uitzondering.

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer

In 2017 heb ik deze boeken in het Nederlands verslonden, maar ik was toch heel benieuwd hoe alles in het Engels zou klinken. Dat werd een project voor de zomer van 2018 en ik heb weer genoten. Het herlezen van Harry Potter lukte me gewoon echt niet, dus ik was wel een beetje bang dat dit ook niet zou werken. Wel dus, gelukkig maar! Opnieuw afscheid nemen van deze wereld was toch weer moeilijk.

De Hof Van Doorns En Rozen serie van Sarah J. Maas

Ook deze boeken heb ik in 2017 verslonden in het Nederlands en ook hier was ik heel benieuwd naar de Engelse versies. Dit werd een project voor herfst/winter 2018/2019 en ook dit is me goed bevallen. Wel deed ik over het laatste boek echt heel lang, maar dat had te maken met andere boeken die ertussen kwamen. Ik begon in oktober 2018 en was in februari 2019 klaar.

Kingdom Of Ash van Sarah J. Maas

Nog een boek van Sarah J. Maas, maar dan die andere serie. Ik had Kingdom Of Ash al in het Nederlands vooruitbesteld, maar ik kon toch niet wachten. Mijn nieuwsgierigheid was gewoon te groot en ik las dit 992 pagina’s tellende boek dus alvast in het Engels. Natuurlijk ga ik het in het Nederlands herlezen als ik het binnen heb. Bereid je maar vast voor op een giga rollercoaster.

A Darker Shade Of Magic van V. E. Schwab

Dit was gewoon een beetje dom, want ik had net het Engelse boek gekocht en was het aan het lezen toen ik hoorde dat er een Nederlandse vertaling zou komen. Deze wil ik dus sowieso nog herlezen!

The Seven Husbands Of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid

Mijn favoriete boek van 2018 en ik heb het in februari 2019 weer herlezen.


Welke boeken verdienen volgens jou een reread?


Kijk ook eens bij de andere bloggers voor inspiratie:

The Friday Five is a weekly meme hosted by Joost over at NerdyGekkyFanboy in which bloggers show of a list of five books applying a certain given topic. This meme is originally in Dutch, so are nearly all the participating blogs and prompts.

Divider

4 responses to “(NL) The Friday Five: Boeken die een reread verdienen

  1. Silvia

    Er zijn zoveel boeken die wat mij betreft een reread verdienen (Donkere kamer van Damocles, De verborgen geschiedenis, Het smelt, enz) maar eerlijk gezegd gun ik mezelf daar de tijd niet voor. Ik vind het bijna zonde dat ten koste te moeten laten gaan van mijn stapel nog te lezen boeken.

  2. I could see you wanting to reread TSHoEH, I would want to! I plan on doing a reread this year if I can fit it in!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.