Bookhaul | juli 2019

Posted August 3, 2019 by Laurie in Bookhaul, Monthly overviews, Nederlands / 1 Comment

Door mijn hosting dagen van Bookending Summer een paar dagen later dan normaal, maar hier is dan mijn bookhaul van de maand juli. Hij is groot, maar ik had nog een aantal boeken tegoed, kreeg een recensie-exemplaar en een leesclub boek voor Hebban, ik mocht mijn Summer Swap pakket openmaken van de Summer Swap van Kwante en ik had nog wat Audible credits over die binnenkort zouden verlopen. Kijk je mee naar mijn mooie verzameling?

Nederlandse boeken

Mijn oog viel op Zomer in het kunstcafé van Sue McDonagh toen ik het artikel van mijn feelgood club collega’s zag op Hebban en ik kocht het boek met de intentie het op vakantie te lezen. Dat is niet gelukt, maar de zomer is nog niet voorbij.

Op Hebban zijn we weer bezig met de Hebban 1000 en lezers kunnen weer hun top 25 mooiste boeken aller tijden samenstellen. Het is een enorme klus, maar wel een hele leuke klus. Soms ga je echt op een trip down memory lane. Ik hoorde daardoor veel positieve verhalen over Mijn beeld van jou van Susan van Eyck. Dit is zo’n boek dat ik nooit zou hebben opgepakt, maar het bleek een enorme verrassing. Ik begon met het boek op Storytel, maar de voorlezer haperde daar best vaak, waardoor ik overschakelde op het ebook.

Ik niet op jou van Sally Thorne is in het buitenland al een enorme hit, maar in Nederland moesten we er even op wachten. Ook dit boek wilde ik op vakantie lezen, maar ook daar kwam het niet van. Wederom is de zomer nog niet voorbij, dus binnenkort?

Ik mocht Onverwacht van Rebecca Yarros uit mijn summer swap pakketje halen, deze stond hoog op mijn verlanglijstje. De eerste twee delen kreeg ik met kerst, zou ik nu dan de serie compleet kunnen maken?

Yes, ik mocht deze serie compleet maken, want ik vond Onweerstaanbaar ook in mijn pakket!

Ik ben erg benieuwd naar In mijn hoofd van Sharon Draper. Ik hoor goede dingen, maar wel dat het meer een jeugdboek is. Niet erg, maar wel handig om tijdens het lezen rekening mee te houden.

Een aantal maanden geleden won ik boeken en deze had ik nog tegoed. Ik mocht er vijf uitkiezen en ik kreeg er nu alvast drie. De eerste die ik koos was Warcross van Marie Lu, want dit boek wil ik al een tijdje lezen.

Ik koos meteen ook het vervolg, Wildcard. Warcross gaat in elk geval snel gelezen worden voor een leesclub waar ik hoop bij te kunnen zijn.

Zonderling van Laini Taylor stond al heel lang, heel hoog op mijn verlanglijstje. Vorig jaar las ik de Engelse versie, maar vond dit best heftig. Ik heb dit boek inmiddels al gelezen en wauw, wauw, wauw. Ik ga nog een recensie schrijven, want ik loop achter.

Shadows van Jennifer L. Armentrout stond ook nog op mijn lijstje en kreeg ik in de summer swap. Dit is de novella van de Lux serie en hierin volgen we een ander duo. Ik ben heel benieuwd, want ik vind novella’s niet altijd echt iets toevoegen aan het eigenlijke verhaal. Deze doet dat denk ik wel, dus ik ga het snel lezen!

Het laatste boek dat ik uit mijn summer swap pakket mocht halen was Hartstocht van Erin Watt. Dit is de novella van de Royals en gaat over de oudste broer, Gideon. Dit is wel echt een verhaal waarvan ik het, na het gelezen te hebben, niets vind toevoegen aan de serie. Gideon is mijn minst favoriete broer.

Naar Echte Amerikaanse Jongens van Jason Reynolds was ik voorzichtig nieuwsgierig. Ik dacht namelijk dat het een boek in vrije vers is, maar dat is het niet. Gelukkig maar, want dat ligt mij totaal niet. Mijn collega’s op Hebban waren hier heel enthousiast over, dus ik werd geprikkeld om dit boek te kopen. Eindelijk.

Steeds verder weg van Helena Fox mag ik lezen voor Hebban en ik ben erg benieuwd. Ik zag veel positieve berichten van internationale lezers, maar in Nederland is de hype er eigenlijk niet. Ik ga dit boek wel snel lezen.

Nog een boek dat ik voor Hebban mag lezen, want ik coördineer de leesclub. Door jou ben ik mij van Hinke van Abbema is een boek dat me qua achterflap aanspreekt (cultuur clash), maar dat mij ook heel hard uit mijn comfort zone gaat halen (religie vormt de basis). Van de leesclub deelnemers hoor ik tot nu toe positieve eerste indrukken, dus dat klinkt veelbelovend. Zelf moet ik nog beginnen met lezen.

Al die mooie vreemden van Elizabeth Klehfoth is een boek dat een paar maanden vertraging had en nu is het eindelijk hier. Dit was wederom een boek waarbij ik wat voorzichtig was, ik wilde eerst reacties afwachten. Maar mijn Hebban collega’s hebben me weer overtuigd met hun duorecensie, dus hier is ie dan.

Zomer in het duincafé van Debbie Johnson klonk veelbelovend en lekker zomers. Ik kocht het boek, wilde het op vakantie lezen, maar lees het nu. Tot nu toe bevalt het prima.


Engelse boeken

You asked for perfect van Laura Silverman is een boek waar ik veel goede dingen over hoorde en dat ik ook al een tijdje wilde hebben. Deze maand kwam het er dan eindelijk van.

De dag van Eden van Liz Flanagan is genomineerd voor het beste boek voor jongeren 2019. Ja ja, ik weet het, dan moet je dit boek natuurlijk in het Nederlands lezen et cetera et cetera, maar de Engelse versie was nou eenmaal goedkoper. Dus, Eden summer werd het.

Rondom Sorcery of thorns van Margaret Rogerson hangt een enorme hype. Ik luisterde dit boek eerst, maar ik viel steeds in slaap. Ik besloot het ebook dus te kopen, maar alsnog bleek dit boek niet mijn ding. Jammer, maar ik weet zeker dat anderen het wel goed zullen vinden.

Een klein beetje smokkelen mag best, want ik had dit boek op de laatste dag van juni gekocht en mijn bookhaul stond al online. Ik was al een hele tijd benieuwd naar The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood en deze heb ik nu eindelijk gelezen. Ik had daar natuurlijk wel het boek voor nodig.

Een Kindle deal met Muse of nightmares van Laini Taylor voor €0,99,-? Het antwoord is yes I need. Ik heb het boek dus gekocht, maar ik ga deze ook in het Nederlands kopen. Ik denk wel dat ik het aandurf het boek ook in het Engels te lezen, maar ik wil het gewoon in beide talen lezen.

Ik werd erg nieuwsgierig naar The million pieces of Neena Gill van Emma Smith-Barton toen ik het ergens tegen kwam. Echter krijgt dit boek geen enkele hype, jammer. Ik heb het al gelezen en mijn recensie volgt zo snel als kan.

Spin the dawn van Elizabeth Lim maakt me nieuwsgierig en zou nog wel eens een echte verrassing kunnen zijn. Het monstertje dat je op Kindle kunt opvragen klonk in ieder geval erg interessant en las ook erg prettig.

Hoewel ik Ink geen hoogvlieger vond hoorde ik van anderen dat Spark echt een heel stuk beter is. Nadat ik Alice Broadway heb gezien op Yaltival kocht ik dit boek en ik ga hier zo snel mogelijk in beginnen, want ik ben toch wel nieuwsgierig nu.


Audible

Over The Kingdom van Jess Rothenberg heb ik een tijdje in dubio gezeten. Wilde ik wachten op de Nederlandse vertaling of toch liever de Engelse? En welk format dan, ebook of luisterboek? Ik besloot een monster van Kindle te downloaden en kwam tot de conclusie dat het luisterboek voor mij beter gaat werken. Ik stuurde een ander boek dat ik niet leuk vind terug et voilà. Het spijt me zeer, maar de Nederlandse versie ga ik hierdoor dus niet kopen.

Ik had een ander boek geruild voor The Storm Crow van Kalyn Josephson, maar ook deze is alweer geruild. Het boek vond ik echt helemaal niets, het is veel te algemeen en te voorspelbaar en te oppervlakkig. Ik had niets met de personages en het verhaal boeide me niet meer. In het begin wel, maar halverwege was het voor mij klaar. Jammer, maar helaas. Ik hoop dat jij meer geluk hebt met dit boek.

Op vakantie las ik dan eindelijk Dromendochter van Laini Taylor, maar het derde deel, Dreams of Gods and Monsters, is nooit vertaald. Ik wil de serie afmaken, dus had ik geen keuze en moet ik het laatste deel in het Engels lezen. Ik had nog credits over, dus besloot voor het luisterboek te gaan.

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe van Benjamin Alire Sáenz las ik in 2017 al in het Nederlands, maar ik speelde al een tijdje met de gedachte om dit boek te herlezen. Dit wilde ik in het Engels doen en het luisterboek wordt voorgelezen door Lin-Manuel Miranda. Welk excuus, naast dat ik een credit over had, had ik nog meer nodig? Juist, geen. Herlezen is inmiddels ook al gebeurd.


Tot zover mijn idiote bookhaul van juli. Augustus wordt echt rustiger, want er zijn niet zoveel boeken die mijn aandacht vragen. Is ook wel weer eens lekker. Zal het me lukken om minder boeken toe te voegen?

Divider

One response to “Bookhaul | juli 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.