Bookhaul | september 2019

September 30, 2019     Laurie     Bookhaul, Monthly overviews

September was zoals we zeggen stilte voor de storm. In oktober komen er enorm veel boeken uit, het is niet meer normaal. Ik heb die maand nog een pre-order openstaan en ik heb mijn Bookchoice abonnement verlengd, want ik wil bijna alles van het oktober pakket nog lezen. Deze maand was dus een stukje rustiger qua aanwinsten en dat is maar goed ook. Kijk je mee?

Nederlandse boeken

Daar was ie dan, Het schaduwjaar van Kim Liggett. Ik keek hier al naar uit sinds bekend werd dat het boek zou verschijnen en nu kon ik het dan eindelijk lezen. En wat een boek is dit! Ik heb het ook al gelezen en mijn recensie is gisteren verschenen. Leuk detail, de Amerikaanse editie van dit boek komt pas half oktober, Nederland had dus een primeur.

Ook al ben ik niet meer zo’n thriller lezer en moet ik Donker water nog lezen, toch haalde ik Laatste adem van Robert Bryndza uit Bookchoice. Dit is het vierde deel in de Erika Foster serie, maar ik moet zeggen dat ik deel twee al minder sterk vond. Toch wil ik deze achter de hand hebben voor als Donker water mij weer meer kan bekoren. En ja, het vijfde deel van deze serie is ook al uit.

Zomervacht van Jaap Robben is een typisch gevalletje “hij staat al een jaar op mijn Storytel boekenplank maar ik luister het steeds maar niet”. Toen ik zag dat dit boek deze maand in Bookchoice zat zag ik mijn kans schoon en nu ga ik deze zeker wel lezen. Dit is mijn tweede en tevens laatste Bookchoice vangst van september.

Oh gewoon, Het laatste licht van Jen Minkman was maar €0,99 op Kindle, so why not? Of nou eigenlijk omdat ik Het licht van Lorelei ook nog wil lezen, maar dan is het misschien handig om eerst deze te lezen.

Met De duivelsdief van Lisa Maxwell heb ik nogal wat gedoe gehad. Het ebook bleek niet leverbaar toen ik het besteld had, dus ik moest even wachten. Nu heb ik het boek eindelijk en ik wil er snel in beginnen, want ik heb behoorlijk lang gewacht op dit vervolg.


Engelse boeken

Mijn pre-order van The testaments van Margaret Atwood kwam binnen. Na het lezen van The handmaid’s tale was ik heel nieuwsgierig en plaatste deze dus meteen op Kindle in de pre-order. Ik heb dit boek inmiddels ook al gelezen – meteen na ontvangst eigenlijk – en mijn recensie staat al online.


Audible

Ik was jarig, dus deed mezelf 3 extra Audible credits cadeau. Allereerst zorgde ik ervoor dat ik Serpent & Dove van Shelby Mahurin in mijn bieb had staan, want ik wilde aansluiten bij de Hebban leesclub met dit boek. Ik twijfelde nog een tijdje of ik deze als ebook zou aanschaffen of niet, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan vanwege de vele Franse namen. Ga ik het nu niet over hebben.

Nocturna van Maya Motayne is inmiddels ook al in het Nederlands verschenen, maar ik kies toch voor de Engelse luisterversie. De sample klonk goed en ik heb het idee dat je dit boek makkelijk weg luistert. Wordt vervolgd.

Als laatste voegde ik Stalking Jack the Ripper van Kerri Maniscalco aan mijn collectie toe. Ik hoor hele goede verhalen en ik ben al meer dan een jaar heel nieuwsgierig naar dit boek, dus het werd eens tijd. Het lijkt me een prima boek voor de koude wintermaanden.


Tot zover mijn best wel nette bookhaul van september. Naar welk van deze boeken ben jij benieuwd?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.