Verslag: YA Summer Bookloving Event bij Boekhandel Van Piere

Posted juli 5, 2018 by Laurie in events / 3 Comments

Een maand of 1,5 geleden werd ik op Facebook uitgenodigd voor het YA Summer Bookloving Event bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven. Ik had er wel eens van gehoord, maar vorig jaar was ik niet gegaan. Toen ik de omschrijving las besloot ik dat dit jaar wel te doen. Is het me bevallen? Jazeker!

Zondag 1 juli was het dan zover. Het was warm en hoewel het thema glitter en glamour was, heb ik het voor mezelf even veranderd in zomers en luchtig. Mijn oorspronkelijke outfit bleek toch iets te warm te zijn, er zat namelijk voering in die jurk. Dus, uit dat ding. Ik vertrok vrij vroeg, want Den Haag-Eindhoven is überhaupt al een flinke treinreis en ik had het genoegen te moeten omreizen, dus deze treinreis werd nog iets langer. Na enig geklooi met Google Maps (“Ga in westelijke richting naar het Stationsplein.” Maar wat is dan westelijke richting? Huh?) kwam ik uiteindelijk ruim op tijd aan bij Boekhandel Van Piere. Nadat ik mijn ticket en coupons had opgehaald, begon het wachten.

Het wachten was op de inloop bij de Vue Cinemas voor Love, Simon. Dat was namelijk een onderdeel van het event, naar de film. Ik ben expres al niet eerder gegaan, want ik vond het leuker om de film tijdens dit event te zien dan een kaartje te kopen bij de lokale bioscoop en in feite duurder uit te zijn. Maar goed, Love, Simon dus. Voordat we de film gingen kijken deden we eerst nog een mini over de streep. Gewoon in de zaal, voor het filmdoek. De stellingen hadden geen betrekking op ons persoonlijke leven, maar op onze ervaringen met geaardheid. Of we iemand kennen die LGBTQ is en vragen daar omheen.

Ik, vor de Love, Simon banner.

Foto gemaakt door Nicky @Lovely Time With Nicky

Hierna gingen we dan echt de film kijken. Wat ik er van vond? Eerlijk? Ik vond het een leuke film met een ontzettend belangrijk onderwerp. Toch was ik ietwat teleurgesteld. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik vond hem minder goed dan ik had gedacht. Ik begon me op een gegeven moment zelfs een beetje te vervelen. Nu moet ik opbiechten dat ik dit wel vaker heb bij films, dus het ligt meer aan mij dan aan de film. Ik vond dat het erg lang duurde tot de film bij de essentie van het verhaal kwam. Waar het boek mee begint komt pas halverwege de film aan bod. Het begin was dus erg traag en het einde was juist weer heel snel. Zo zonde. Ik vond de film leuk, maar ik ga hem niet nog een keer kijken. Eén keer was genoeg voor mij en ik vind het boek leuker.

Na de film was het tijd om over te steken naar de boekhandel voor het avondprogramma. Wij deden de slimme volgorde: eerst de kraampjes langs en onze coupons inleveren alvorens te gaan eten. Op de coupons kon je je naam invullen en zo deed je automatisch mee aan de loterij. Na het inleveren kreeg je alvast wat goodies mee. Voornamelijk promotiemateriaal, zoals boekenleggers, samplers, kaarten en brochures. Ik was de lucky bastard die nog net het laatste zakje 1001 Nacht thee kon meenemen bij Dutch Venture Publishing 🙂

Na het eten was het tijd voor de boekpresentaties van Dutch Venture Publishing. Tijdens deze presentaties werden zowel Brave New Love van diverse auteurs als Verstrengelde Vleugels van Vanessa Gerrits gepresenteerd. Brave New Love staat zeker nog op mijn lijstje, maar ik heb echt even grenzen aan mijn bookhauls gesteld. Want geloof me, dat is nodig. Ik weet niet of ik Verstrengelde Vleugels ga lezen. Ik heb de voorgaande delen nog niet gelezen en de achterkant spreekt me helaas ook niet zo aan. Sorry Vanessa!

Vervolgens was het tijd voor de workshops. Maar niet voordat ik, hongerlapje dat ik ben, nog een broodje had gegeten. Als je mij al langer kent weet je dat ik flink kan schranzen, dus ja. Goed, workshops dus. Als eerste had ik de workshop Happiness Goeroe. Hier gingen we een gelukszakje maken. Dit zakje moest je vullen met allerlei dingen waar je blij van wordt. Ik hoopte dat je de verschillende items zou kunnen voelen, maar dat kon eigenlijk alleen goed bij de veren. De stenen voelden voor mij hetzelfde aan, evenals de bloemen en de glitters. Deze workshop was helaas meer op kleuren gericht dan ik dacht. Geeft niet hoor, maar ik had er een ander beeld bij.

Mijn Happiness Goeroe gelukszakje

Mijn tweede workshop was het interview met Marieke Nijkamp. Marieke vertelde over haar succes in zowel Nederland als Amerika, over haar schrijfroutines en het schrijfproces en over haar nieuwe boek welke zij samen met Corinne Duyvis heeft geschreven. Dit boek komt in september uit en heet Zijspoor. Wist je dat Marieke Nijkamp voor dit boek voor het eerst sinds een jaar of tien weer eens iets in het Nederlands schreef? Het interview was leuk gedaan, wat het ook weer interessant maakte.

Ten slotte was het tijd voor de loterij. Nee, ik had geen prijs, maar vele anderen wel. Geeft niets, want de prijzen bestonden uit fysieke boeken en dat kon ik ook niet van tevoren weten. Hierna was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Al met al is dit event me zeer goed bevallen en als ik kan, ga ik volgend jaar zeker weer!

Was jij ook bij het YA Summer Bookloving event en wat vond jij ervan?

Tags:


3 responses to “Verslag: YA Summer Bookloving Event bij Boekhandel Van Piere

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.