(NL) Event: Meeting Young Adult Boeken & Series <3

Posted september 18, 2018 by Laurie in events / 0 Comments

Op de foto zie je drie zakjes thee en een doosje met vier theelichtjes.

Op zondag 16 september was het weer tijd voor de jaarlijkse meeting van de Facebook groep “Young Adult Boeken & Series <3”. Dit jaar ging het net even anders dan anders: deze meeting vond voor het eerst plaats in een boekhandel. De voorgaande jaren werd er afgesproken in de stad. Dit jaar dus bij Boekhandel Van Der Meer in Noordwijk.

De dag begon om 12:00 uur. Op dat tijdstip ging de winkel open en kon je naar binnen. Niet lang daarna begon het event met een workshop theemokken versieren. Hier heb ik niet aan mee gedaan. Wel heb ik deze ontzettend lekkere Harry Potter brownie gegeten. Ja, een Hufflepuff brownie met pompoen als basis. Eerlijk, dat proefde je niet eens.

Brownie op een bordje. De brownie is geel en heeft een basis van pompoen.

Je kon de hele middag allerlei shopjes leeg kopen. Er waren verschillende kraampjes aanwezig. Zo hadden onder andere A Bookish Flickering, RomeMade Candles, Oreandle en Letters & Lights een kraam. Ik had mijn bestelling bij Emmy opgehaald (Luna Lovegood thee, No Mourners No Funerals thee en Velaris thee) en kocht later nog theelichtjes van ACOTAR bij A Bookish Flickering.
Op de foto zie je drie zakjes thee en een doosje met vier theelichtjes.
De ACOTAR theelichtjes. De doos is geopend en je ziet de kaarsjes van Dawn Court, Day Court, Night court en A Court Of Nightmares.

Daarnaast waren er verschillende boekpresentaties. Ik ben naar de presentatie van Tiny Fischer over Romeo & Julia geweest. Tiny Fischer vertelde over hoe ze dit boek heeft hertaald en ze las er ook een stukje uit voor. De boekpresentatie van Suzanne Koster heb ik overgeslagen. Na de presentaties was het tijd om je boeken te laten signeren door de aanwezige auteurs. Zo waren onder andere Cathinca van Sprundel (De Vrouwe Van Myrdin), Hilda Spruit (Geestverwanten) en Liz Harteveld (Ongetemd) aanwezig.

Verder was er een speurtocht en kregen we een leuke goodiebag. In deze goodiebags zaten allemaal verschillende boeken verstopt. In die van mij zat Tot In De Dood van Debora Elisabeth. Verder zaten er zeepjes, sokken, boekenleggers en wax melts in.

Op een gegeven moment was er een behoorlijke tijd over tot de volgende ronde workshops. Deze ronde bestond uit de workshop ondernemen in de boekenwereld en nog een ronde theemokken versieren. Ik sloot aan bij ondernemen in de boekenwereld. Na deze ronde workshops zat het event er weer op.

Ik vond het een leuk event, maar ik denk dat ik zo’n soort meeting in een stad leuker vind. Waarom? Ten eerste was de winkel open, wat heel logisch is. Daardoor weet je niet goed wie nou bij de meeting hoort of wie er gewoon even komt winkelen. Ik heb ook het gevoel dat ik veel minder mensen heb gesproken en dat heb je bij een meeting in de stad wel minder. Doordat je steeds met een zelfde groep bent, weet je ook wie nou bij de meeting hoort en is het makkelijker om meer mensen te spreken. Aan de andere kant is het weer lastiger om een boekpresentatie of een workshop te organiseren in de stad en kun je ook je boeken minder makkelijk laten signeren. Voor beide opzetjes is dus wel iets te zeggen. Al met al vond ik het een leuke dag en ben ik heel benieuwd naar de theetjes en de theelichtjes.


Was jij ook bij dit event en wat vond jij ervan?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.