The Mid-year book freak out tag

Posted juli 14, 2017 by Laurie in Booktags / 0 Comments

De eerste helft van 2017 is al ruimschoots voorbij, maar toch vond ik het tijd voor een mid-year tag. Ik kwam deze tegen bij Wendy van Raising My Book en besloot hem over te nemen. Haar vragen en antwoorden zijn in het Engels, maar ik heb alle vragen vertaald. Benieuwd naar mijn terugblik op het afgelopen half jaar in boeken? Lees dan verder!

1. Het beste boek dat je tot nu toe hebt gelezen?

Dat zijn er eigenlijk best veel. Ik zal ze even per maand opnoemen, want kiezen is echt heel erg lastig.
Januari: Duizend Schitterende Zonnen – Khaled Hosseini
Februari: De Boekendief – Markus Suzak en Cinder – Marissa Meyer
Maart: De Kids Of Appetite – David Arnold
April: Simon Vs. De Verwachtingen Van De Rest Van De Wereld – Becky Albertalli
Mei: Scarlet – Marissa Meyer en Cress – Marissa Meyer
Juni: Levana – Marissa Meyer en Winter – Marissa Meyer. De laatste is een beetje gesmokkeld want ik heb hem op 4 juli uitgelezen, maar ik ben wel in juni begonnen, dus vandaar dat ik hem goed keur.

2. Je favoriete sequel van het jaar?

Bij mijn weten heb ik niet echt sequels gelezen, wel een jubileumeditie en wel van Vampire Academy. In dit geval vind ik deze tellen als sequel, want er zaten extra verhalen in.

3. Nieuwe releases die je nog niet hebt gelezen, maar die je wel graag wilt lezen?

Dat zijn er twee. Ten eerste Muggenland van David Arnold. Deze is nog niet zo lang uit, dus dat ik deze nog niet heb gelezen is niet zo heel raar. Daarnaast staat Ginny Moon Heeft Gelijk van Benjamin Ludwig al een paar weken op de planning. Daar heb ik hele lovende kritiek op gelezen, dus ben erg nieuwsgierig. Er staan overigens echt veel boeken op mijn TBR die ik nog moet lezen en welke dit jaar zijn verschenen.

4. Naar welke release van het komende half jaar kijk je het meest uit?

Ik Weet Een Geheim van Tess Gerritsen. Van dit boek weet ik zeker dat het op 14 september uit komt, voor de rest heb ik me nog niet in nieuwe releases verdiept. Maar hallo, EIN-DE-LIJK, na 2,5 jaar weer een nieuw Rizzoli & Isles boek! En uiteraard kijk ik ook uit naar Alle Sterren van Marissa Meyer, een soort van sequel van The Lunar Chronicles.

5. Je grootste teleurstelling?

Ik ben echt erg, maar dat zijn er weer twee. 54 Minuten van Marieke Nijkamp en Het Geheugenboek van Lara Avery. Als ik tussen die twee moet kiezen, is het toch 54 Minuten. Daarnaast kom ik ook niet door Harteloos van Marissa Meyer heen. Ik ben gestopt met lezen, daarom kan ik hem niet in dit rijtje scharen. De andere twee boeken heb ik namelijk wel uitgelezen.

6. Grootste verrassing van het jaar?

The Jewel van Amy Ewing. In het begin had ik echt zoiets van “Waar ben ik in godsnaam aan begonnen?”, maar het boek heeft me aangenaam verrast. Het eindigde ook met een dikke vijf sterren. Daarnaast heeft Ik Geef Je De Zon van Jandy Nelson mijn mening binnen een half uur van twee naar vier sterren doen bijdraaien, dus dat was ook wel een verrassing.

7. Favoriete debuterende of voor jou nieuwe auteur?

Ik heb dit jaar alleen maar boeken van voor mij nieuwe auteurs gelezen, dus ik heb echt geen idee.

8. Je nieuwe fictieve crush?

Sorry, die heb ik niet. Maar is Thorne niet ontzettend grappig soms?

9. Nieuwe favoriete karakter?

Pfffffff…… Ik sla deze vraag even over, want ik weet het niet.

10. Een boek dat je aan het huilen maakte?

Ik huil niet bij boeken, dus deze vraag kan ik niet beantwoorden.

11. Een boek dat je blij maakte?

Dat zijn er veel, want deze heb ik allemaal vijf sterren gegeven en behoren tot mijn favorieten van de eerste helft van het jaar. Al is De Boekendief niet zo’n vrolijk boek trouwens.

12. Je favoriete boekverfilming die je dit jaar hebt gezien?

Ik heb geen boekverfilmingen gezien. Ik ben dit jaar nog maar één keer naar de bioscoop geweest en dat was voor Beauty & The Beast.

13. Wat was je favoriete boekrecensie of boek gerelateerde blogpost die je dit jaar hebt geschreven?

Helaas is die zoek geraakt bij de verhuizing van mijn blog, maar mijn recensie van Cinder. Echt, ik baal daar dus zo erg van. Het ergste is nog dat ik er pas achter kwam toen ik hem zocht en hem dus nergens meer kon vinden. En natuurlijk had ik mijn oude blog al uit de lucht gehaald, want ik wilde weg bij WordPress. Stom, stom, stom.

14. Wat is het mooiste boek dat je dit jaar hebt gekocht/gekregen?

Hmmm, weet ik niet.

15. Welke boeken moet je aan het einde van het jaar echt gelezen hebben?

Het zou echt superfijn zijn als mijn TBR echt een heel stuk is geslonken. Ik zie wel met welke boeken dat is gelukt.

Omdat ik zelf al vrij laat ben met het invullen van deze tag, tag ik minder mensen dan ik normaal zou doen. Ik tag Nicky van Lovely Time With Nicky en Vivian van The Book Review.

Veel plezier met invullen meiden!

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.