(NL) The Friday Five: De vijf beste films van 2018

Posted december 7, 2018 by Laurie in Booktags, Films/Series, The Friday Five / 5 Comments

Films, niet zo mijn ding. Al ging ik in 2018 verrassend vaak naar de bioscoop. daardoor schrok ik me eigenlijk rot hoe duur een filmkaartje tegenwoordig is. In Den Haag hebben wij alleen een Pathé (eigenlijk 3 bioscopen van deze keten), dus veel keuze had ik niet. Kostte een kaartje aan het begin van dit jaar nog €10,75, is het nu opeens €12,50. Hallelujah. Ik denk tegenwoordig dus heel kritisch na over of ik wel zin heb om zoveel geld aan een kaartje voor de bios uit te geven met vaak heel irritante mensen of dat deze film ook prima thuis op de bank gekeken kan worden voor meer dan de helft goedkoper als je hem huurt op iTunes. Maar goed, ik ging naar de bios voor deze vijf films, meer waren het er echt niet.

The Greatest Showman

Toegegeven, voor deze film ging ik twee keer naar de bioscoop, want toen was een kaartje nog relatief goedkoop. Deze moest je ook gewoon in de bioscoop zien.

Love, Simon

Voor deze film ging ik ook naar de bioscoop, maar wel in combinatie met een event waardoor het kaartje dus goedkoop was. Ik ben blij toe, want deze film vond ik niet zo leuk. Het thema is belangrijk, zeker weten. Maar wat mij betreft had ik deze ook gewoon prima kunnen huren op iTunes en thuis op de bank kunnen kijken. Als ik niet naar het bijbehorende event gegaan zou zijn, had ik dat waarschijnlijk ook gedaan.

Mamma Mia: Here we Go Again

Dit was een spontane actie en toen kwam ik er dus achter dat de prijzen zo gigantisch omhoog zijn gegaan voor een bioscoop bezoekje. Deze film moest je echter wel in de bios hebben gezien, dus spijt heb ik zeker niet.

A Star Is Born

Ook van dit bioscoop bezoekje heb ik absoluut geen spijt, want deze film moet je ook in de bioscoop zien. Opschieten, nu het nog kan.

Bohemian Rhapsody

Deze moet je ook echt in de bioscoop zien, want hij komt thuis op de bank niet goed tot zijn recht. Ik ging hiervoor naar de Vue in Nijmegen – want de vriendin met wie ik ging woont in Nijmegen – en daar waren de prijzen voor een kaartje nog wel normaal. Ook hiervan heb ik zeker geen spijt.


Dit waren de films die ik in 2018 heb gezien. Ik huurde nog wel Coco op iTunes en die is op zich ook wel leuk. Op Netflix keek ik Moana (die ook leuk was) en To All The Boys I’ve Loved Before (wat een vreselijke film is dat!) en verder heb ik geen films gekeken. Ik moet Bankier Van Het Verzet nog wel steeds huren, ooit. Ik verveel me gewoon heel snel tijdens het kijken van een film. Wat was jouw favoriete film dit jaar?


Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five ter inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel
Veerle en Celine
Natasha

Tags:


5 responses to “(NL) The Friday Five: De vijf beste films van 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.