Booktag: leesgewoonten

Bij Bianca van Bookalicious Journey zag ik deze tag voorbij komen. Ik heb eigenlijk nog nooit iets over mijn leesgewoonten verteld, dus dat wordt hoog tijd. Deze tag is een mooi middel om dat mee te doen. Ben jij benieuwd naar mijn leesgewoonten? Lees dan snel verder! Ben je benieuwd naar de antwoorden van Bianca? Klik dan op bovenstaande link.

1. Heb je een bepaalde plek waar je leest?

Niet specifiek, maar op een of andere manier vind ik lezen terwijl ik rechtop zit minder chill. Kan niet verklaren waarom. Natuurlijk doe ik dat wel, bijvoorbeeld in de trein of als ik weer een dosis lichttherapie mag.

2. Heb je een boekenlegger of stuk papier?

Nee, niet nodig bij ebooks en audioboeken. Stiekem best wel jammer, want volgens mij zijn er supermooie boekenleggers.

3. Kan je zomaar stoppen met lezen of lees je eerst het hele hoofdstuk uit?

Ik kan wel midden in een hoofdstuk stoppen. Als het om een ebook gaat, wil ik het liefst wel eerst even de bladzijde af lezen voordat ik stop. Anders mag ik de hele bladzijde weer opnieuw luisteren.

4. Eet of drink je tijdens het lezen?

Eten niet echt en drinken soms. Dan leg ik wel de iPad even naast me neer, want straks gaat er drinken over heen. Niet handig natuurlijk.

5. Multitasking: Muziek of tv tijdens het lezen?

Muziek. Ik haat stilte in huis. Dus radio aan en gaan.

6. Een boek per keer of meerdere tegelijk?

Omdat ik een giga TBR heb (wie eigenlijk niet?), lees ik er meerdere tegelijk. Ik lees dan 1 ebook en 1 luisterboek. Ik probeer er wel voor te zorgen dat het verschillende genres zijn. Ik moet bijvoorbeeld geen 2 fantasy boeken naast elkaar lezen.

7. Lees je thuis of overal?

Thuis, in de trein, op vakantie……. Op best veel plekken dus.

8. Lees je hardop of stilletjes in je hoofd?

Stilletjes in mijn hoofd. Omdat ik met spraak lees, is hardop lezen geen doen. Probeer het maar eens 😉

9. Lees je vooruit (bijvoorbeeld het laatste hoofdstuk)?

Ik neem even plaats op de biechtstoel hoor jongens. Heel erg, maar ja dus. Ik begin netjes bij het begin, maar na en paar hoofdstukken hou ik het niet meer en ga naar het laatste hoofdstuk. Vind ik ook wel fijn, want dan bouwt het zich zeg maar op. Je weet al wat er gaat gebeuren en dan snap je het beter ofzo. Op Storytel kun je dat dus niet, in één keer naar het laatste hoofdstuk, en dat vind ik stiekem best naar. Met series ben ik nóg erger. Als ik in deel 1 ben, ga ik stiekem naar het eind van het laatste deel. Kan eigenlijk niet he 😉

10. Breek je de rug van een boek of hou je het liever nieuw?

Ik kan geen ruggen breken. Alsjeblieft niet zeg. Ook al zou ik iets aan fysieke boeken hebben (mweeeeeeehhhhhhh soms is dat best een gemis, met al die mooie covers enzo), dan zou ik alsnog de rug niet breken. Ik zou echt gek worden als er een beschadiging in het boek zit. Maar echt.

11. Schrijf je in je boeken?

Kan niet, dus nee. Net als voor de vorige vraag geldt ook hier: nooit.

Dat waren dan mijn leesgewoonten. Ik ben eigenlijk best wel benieuwd naar jullie leesgewoonten Joost, Kwante, Audrey, en Femke!

2 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.