Book tag: reader’s confessions

Posted mei 24, 2017 by Laurie in Booktags / 0 Comments

Afgelopen donderdagochtend in de trein zat ik snel door mijn Twitter feed te scrollen, zoals iedere ochtend. Tijdens het scrollen kwam ik deze tag tegen. Dit was op het blog van Vivian . Zij had deze tag weer van een Engelse boekenblog gheaald en heeft de vragen vertaald. Ben jij benieuwd naar mijn leesstijl en of ik wat heb op te biechten? Lees dan verder! Aan het eind van deze tag tag ik weer andere mensen, maar je mag deze tag uiteraard overnemen. Wel graag met een vermelding naar deze blogpost.

1. Heb je ooit een boek beschadigd?
Nee, geen paperback in ieder geval. Wel braille boeken, daar maakte ik altijd een vouw in op de bladzijde waar ik was gebleven. Deze boeken waren zo gigantisch dik dat ik ze na het lezen bij het oud papier moest gooien omdat het teveel ruimte innam. Een voorbeeld: Harry potter zijn al 40 braillebanden, dus één hele plank van een kast. En vaak zelfs anderhalf of twee. Maar luisterboeken en ebooks kun je gelukkig niet beschadigen.

2. Heb je ooit een geleend boek beschadigd?
nee. Ik leen nooit boeken. Toen ik vroeger nog naar de gewone bibliotheek ging voor voorleesboeken, was ik daar ook voorzichtig mee.

3. Hoe lang doe je over een boek?
Dat ligt eraan. In de zoervakantie kan ik flink doorlezen, maar in het eerste semester van school kon ik dat eigenlijk nooit. Ik denk dat ik altijd een winter leesdip heb. Maar, laten we het gemiddeld op een boek per week houden. Soms langer, als ik moeite heb met een boek.

4. Heb je ooit een boek niet uitgelezen?
Zeker weten. Zeer recent nog: Girl Online van Zoella. Ik trok het na hoofdstuk 15 echt niet meer, het sprak me niet aan. Wel probeer ik door boeken heen te komen, maar wat niet gaat, gaat niet.

5. Zijn er gehypte boeken waar je niet zoveel aan vond?
Ja, Het Meisje in de Trein. Wat een traag boek. En de film schijnt nog erger te zijn, die heb ik niet eens gezien. Ik heb ook veel hypes gemist omdat ik toen nog geen ebooks las en dus vreselijk achter liep omdat ik de luisterboeken van de blindenbibliotheek niet veel aan vond. The Hunger Games staat dus nog op mijn lijstje, evenals Divergent.

6. Zou je ooit verbergen dat je een bepaald boek leest of hebt gelezen?
Ja, want soms vind ik het best komisch om eens een echt tienermeisjes boek te lezen. Die lees ik dan ook binnen een paar uur uit. Tegenwoordig doe ik dat niet meer overigens.

7. Hoeveel boeken heb je?
Ik heb geen flauw idee. Zo’n 50 ebooks denk ik? En dan Harry Potter 1, 2, 5, 6 en 7 als Nederlands luisterboek, op cd.

8. Lees je snel of langzaam?
Ligt aan het boek, maar over het algemeen redelijk snel.

9. Vind je buddyreading leuk?
Nog nooit gedaan, dus kan ik niet beantwoorden. Wat me wel lastig lijkt bij zo’n buddyread, is gelijk blijven aan je reading buddy. Dus, ik kan niet even doorlezen of ik moet juist even een tandje erbij doen.

10. Lees je het liefst hardop of in je hoofd?
In mijn hoofd, want de VoiceOver van de iPad hoor ik al, die leest het boek dan al hardop voor.

11. Als je maar één boek mocht hebben, welke zou dat dan zijn?
Werkelijk? Dat is toch niet mogelijk? Kiezen kan ik niet, dus doe ik ook niet. Sorry.

Ik tag de volgende mensen:
Anouk van Books and Brains,
Madelon van The Book Diaries,
Shyama van Shyama in Boekenland
en
Carina van Carina’s Boekenkast

Veel plezier met invullen!

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.