Waarom ik Het Zusje van Louise Jensen niet uit las

Posted augustus 16, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Soms heb je het wel eens. Niet vaak, maar als je het hebt, is het heel erg jammer. Een boek wat je eigenlijk ontzettend tegenstaat en wat je niet uit leest. Dit is me deze zomer al twee keer overkomen. Een paar maanden geleden nog met Harteloos van Marissa Meyer en nu met Het Zusje van Louise Jensen.

Het begin

Ik begon met het luisteren van dit boek op mijn terugvlucht van Londen naar Amsterdam, op 29 juli. Inmiddels is dat al bijna drie weken geleden. De flaptekst van het boek sprak me aan. Goh, dit wordt een intense thriller. Onderhuidse spanning, mysterie enzovoorts. In het begin was dat zeker zo. Waarom is Charlie dood? Is ze vermoord? En wat had Grace gedaan? Wat is er met haar ouders gebeurd? Wie volgt Grace? Daardoor bleef ik geprikkeld en las ik door.

Traag en oppervlakkig

Helaas verdween deze onderhuidse spanning en prikkeling sneller dan me lief was. Daarnaast had ik wel wat meer verwacht, een knetterende onthulling, een wending in het verhaal of iets waar je nekharen van overeind gaan staan. Wat je op het puntje van je stoel laat zitten lezen. Helaas bleef dit allemaal uit, en was alles wat ik heb gelezen oppervlakkig. De gebeurtenissen volgden elkaar in een traag tempo op en waren niet echt spectaculair te noemen. Iets wat totaal niet bij een thriller past. Ik ben maar tot 52% van het boek gekomen en dat na drie weken tijd. Beloofde niet veel goeds. Heel erg jammer, want de recensie die me dit boek liet lezen was ontzettend lovend.

Worstelen

Wat voor mij de doorslag gaf om Het Zusje aan de kant te leggen was een andere recensie, gecombineerd met mijn eigen leeservaring en een enorme TBR. Deze recensie verwoord precies mijn gevoelens over het boek, dat het zo oppervlakkig is. Na drie weken ben ik pas net over de helft en eigenlijk heb ik niet zo de behoefte meer om te weten hoe het verder gaat. Als je de epiloog leest, weet je alles ook al en ik heb dat dus even gedaan. Precies wat ik al dacht, alles is zó voorspelbaar. Het Zusje kan mij helaas niet bekoren, terwijl ik thrillers echt heel fijn vind om te lezen. Het werd echt worstelen en dat is geen fijne leeservaring. Vandaag heb ik het boek dus maar weggelegd.

Heb jij wel eens een boek weggelegd omdat je er niet doorheen kwam?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.