Verwacht | najaar 2017

Posted augustus 1, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

NB: Alle informatie in deze blogpost is afkomstig uit de nieuwsbrief van Boekhandel Haasbeek, welke op 27 juli 2017 is verstuurd. De teksten zijn niet gekopieerd en geplakt, maar overgetypt en hier en daar iets aangepast. Er is in deze blogpost geen gebruik gemaakt van omslagfoto’s, dat wordt pas gedaan bij een recensie van het betreffende boek. Tenslotte is er een selectie gemaakt van de boeken waar ik echt naar uitkijk, er staan nog veel meer boeken in deze nieuwsbrief.

Het is nog steeds hartje zomer, meteorologisch gezien. Het is alleen nog niet te zien aan het weer. Laten we hopen dat we nog een paar weken heerlijk in de zon kunnen genieten van een boek. Toch ga ik jullie alvast wat meer over de boeken van dit najaar vertellen. In de maand augustus komt er voor mij persoonlijk niet heel veel uit, maar in de komende maanden dus wel. Ik geef jullie een sneak peak van wat we tot en met het eind van het jaar allemaal kunnen toevoegen aan onze boekenkast. Zoals hierboven al gezegd, is dit en persoonlijke selectie, er komen nog veel meer boeken uit.

Oktober Is De Koudste Maand | Christoffer Carlsson
Uitgeverij: Harper Collins
Verwacht: 26 september 2017

Dit is en echte YA thriller. Op een klamme, koude herfstdag wordt er aangebeld bij de zestienjarige Vega Gilberg. Er staan twee politieagenten voor de deur, die op zoek zijn naar haar oudere broer Jakob. Jakob is betrokken bij een gruwelijk misdrijf en hoewel Vega al dagen niets meer van hem heeft gehoord, weet ze dat ze hem moet vinden voor de politie dat doet. Wat niemand weet is dat Vega meer van dit misdrijf af weet, meer dan goed voor haar is.

Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Het klinkt heel duister en volgens mij zijn Scandinaviërs uitstekende thriller schrijvers. Een mooi boek om de herfst mee te beginnen.

Veel Liefs, Lara Jean | Jenny Han
Uitgeverij: Moon Young Adult
Verwacht: 31 augustus 2017

Dit is het derde deel in de Lara Jean serie. Ik moet de andere twee nog lezen, maar iedereen is er zo enthousiast over, dat het wel goed moet zitten. In dit deel volgen we Lara Jean in haar laatste jaar op de middelbare school. Haar leventje was zo zorgeloos, maar Lara krijgt last van de stress waar iedere toekomstige student mee te maken krijgt. Waar gaat ze studeren? En houdt haar relatie met Peter stand?

Duizelingwekkende Hoogte | Katherine McGee
Uitgeverij: Moon Young Adult
Verwacht: 28 september 2017

New York, het jaar 2118. Een wolkenkrabber, een woontoren van maar liefst duizend verdiepingen staat in de stad. Zes bewoners van deze toren leven hun luxe leventje en genieten daarvan. Ze weten niet dat er iemand is die ze in de gaten houdt en al hun geheimen kent.

Dit is het vervolg op Duizend Hoog, welke ik ook nog moet lezen.

The White Rose | Amy Ewing
Uitgeverij: Young & Awesome
Verwacht: 15 november 2017

He he, daar is ie dan eindelijk, deel 2 van The Jewel. Nadat Violet is betrapt terwijl ze de liefde bedreef met Ash Lockwood, zit ze verstopt in een ijskoude koelcel in het mortuarium. Ze is op de vlucht voor de hertogin en een zwangerschap. Lukt het haar om te ontkomen aan haar surogatenleventje? En lukt het haar om haar krachten verder te ontwikkelen? De krachten waar de adel zo bang voor is?

Als Het Waar Is | Tara Altebrando
Uitgeverij: Young & Awesome
Verwacht: 15 november 2017

Overal waar Kaylee komt, gebeuren vreemde dingen. De bitch van de klas struikelt als zij dat wenst. Een glas water spat kapot als Kaylee boos wordt. Dan ontdekt ze dat haar biologische moeder een telekinetische gave bezit. Door deze gave is ze veroordeeld voor moord. Het is tijd voor Kaylee om op zoek te gaan naar de waarheid over haar moeder en haarzelf.

Dit verhaal klinkt spannend, dus ik ben nieuwsgierig. Nog even geduld dus!

Iko | Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books
Verwacht: 25 september 2017

Iko is geweldig, een heerlijke flapuit. Dit is een graphic novel van The Lunar Chronicles en speelt zich af na de epiloog Alle Sterren.

Welkwoud | Tahereh Mafi
Uitgeverij: Blossom Books
Verwacht: 20 november 2017

Een perzisch sprookje geschreven door Tahereh Mafi. Meer is er nog niet over dit boek bekend.

Phobos3 | Victor Dixen
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Verwacht: 31 oktober 2017

Het derde en laatste deel van Phobos. De laatste maand van het Genesiskanaal. De pioniers van Mars doen hun uiterste best om het wrede spelletje van Serena mee te spelen, maar lukt hen dat? Of lukt het ze om terug te keren naar de aarde? Léonor is bereid om haar leven te geven om de wereld te redden, maar is er nog wel genoeg tijd?

Ik kon na Phobos2 al niet meer wachten op dit slot, want wat een cliffhanger had dat boek!

Mijn Mooiste Herinnering Eindigt Hier | Eric Lindstrom
Uitgeverij: Uitgeverij Gottmer
Verwacht: eind augustus/6 september 2017

De definitieve release van dit boek is niet duidelijk. De één zegt augustus, de ander zegt 6 september. Ik denk dat het het beste is om even af te wachten.

Mel Hannigan heeft een bipolaire stoornis waardoor ze iedereen op veilige afstand houdt. Dan kun je maar beter niet verliefd worden natuurlijk. Als dat toch gebeurt en haar beste vriendin haar tegelijkertijd confronteert met het einde van hun vriendschap, stort haar wereld in. Uit angst om afgewezen te worden begaat Mel een enorme stommiteit. Maar zouden haar vrienden haar echt laten vallen als ze wist waar ze mee worstelt?

Turtles All The Way Down | John Green
Uitgeverij: Uitgeverij Gottmer
Verwacht: oktober 2017

De omslag en de flaptekst zijn nog niet bekend. Dit geldt ook voor de Nederlandse titel en releasedatum. De Engelse versie komt op 10 oktober uit. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Het Ongelukproject | Julie Buxbaum
Uitgeverij: Fontein
Verwacht: 30 januari 2018

Eigenlijk hoort deze niet in dit lijstje thuis maar toch vond ik hem het vermelden waard, want de inhoud spreekt me aan. De sfeer lijkt een beetje op die van De Kids Of Appetite van David Arnold, Ari & Dante van Benjamin Alire Sáenz en de boeken van John Green. En ik hou van die boeken.

David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje. Hij zit al 622 dagen alleen tijdens de schoolpauze. Kit gaat voor het eerst weer naar school nadat haar vader is verongelukt. Ze weet niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. Daarom gaat ze naast David zitten, in de hoop met rust gelaten te worden. Maar er ontstaat een vriendschap tussen Kit en David. Als Kit en David het ongelukproject starten om meer te weten te komen over het auto ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?

Meer boeken
Dit was een kleine impressie van wat er zoal uit komt dit najaar. Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die uitkomen. Zo komt op 3 augustus Het Eos Project uit, het nieuwe boek van Mirjam Mous. Daarnaast brengen Mel Wallis-De Vries, Buddy Tegenbosch en Carry Slee in september een nieuw boek uit.

Wat betreft volwassen boeken komt er ook nog wat moois uit. Ik ga deze boeken niet helemaal uitlichten, maar wil ze wel benoemen. Op 3 augustus komt Duet Met Jou van Dani Etkins uit, een New Adult roman. En op 14 september komt Ik Weet Een Geheim van Tess Gerritsen uit, een nieuw deel in de Rizzoli & Isles serie.

Naar welke boeken kijk jij dit najaar het meest uit?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.