Uit De Oude Doos: Saskia Noort – De Eetclub

Posted oktober 23, 2017 by Laurie in Boekenpraat, Leesarchief / 0 Comments

© Foto: Bol.com

Deze maandag ga ik met jullie terug naar het jaar 2014. In dat jaar las ik onder andere het boek De Eetclub van Saskia Noort. De film had ik jaren eerder al eens in de bioscoop gezien, maar het boek stond nog ongelezen in mijn kast, te verstoffen.

Samenvatting van het boek

Als Karen en haar gezin verhuizen kent ze niemand in de buurt. Op de school van de kinderen ontmoet ze Hanneke, die haar voorstelt aan de meiden van de eetclub. Het lijkt allemaal zo gezellig. Maar opeens gebeuren er vreemde dingen en vallen er doden. Het begint allemaal met een grote brand. Wie zit hier achter en wat was het motief?

Leeservaring

Omdat ik de film eerder zag dan ik het boek las, wist ik al een beetje wat ik kon verwachten. Vaak wijken boekverfilmingen af van het boek, zo ook deze. Gebeurtenissen vinden in een andere volgorde plaats en er zijn dingen uitgeknipt. Toch blijft de essentie van het verhaal behouden.

Er heerst een constante spanning in het boek. Van begin tot eind wil je weten wat er aan de hand is. Het boek begint bij de belangrijkste gebeurtenis, de brand, en met terugwerkende kracht kom je er achter wat er allemaal aan vooraf ging. Hierdoor wordt er een constante spanningsboog gecreëerd, want je blijf je afvragen wat er allemaal is gebeurd en wie toch verantwoordelijk is voor de mysterieuze dingen die gebeuren. Eén ding is wel duidelijk, eens een lid van de eetclub, altijd een lid van de eetclub. Het is ook duidelijk dat het niet zo gezellig is als het op het eerste gezicht lijkt.

Kortom, een fijne thriller van eigen bodem. Heb je hem nog niet gelezen? Dan raad ik je aan om dat te doen. Er is ook een vervolg op De Eetclub: Debet. Dit vervolg is ook zeker een aanrader, want hier komt nog veel meer aan het licht.

Wat is jouw favoriete thriller van Nederlandse/Vlaamse bodem?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.