Top 10 mooiste boekwinkels van Nederland

Posted april 23, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Als boekenliefhebber houd je natuurlijk ook van boekwinkels. Toen ik dit artikel van NS Favourites voorbij zag komen op Twitter, vond ik het meteen iets voor mijn blog. Want, als boekenliefhebber zou je natuurlijk heel graag eens in één van de tien mooiste boekwinkels van Nederland willen shoppen! Ik wel in ieder geval, maar voor mij gaat deze vliegerr niet op. Want, wat heb je als blinde nou aan een paperback of hardcover? Juist, niets. Ik ben dus afhankelijk van ebooks. Maar voor iedereen die wel naar een boekwinkel kan, hieronder het artikel.
© NS Favourites
#1 Kleine Kapitein in Rotterdam
Met schappen vol educatief speelgoed, romans voor jongeren van 6 tot 18 jaar, prachtige peuter-, kleuter- en prentenboeken en een Kleine Kapitein café (mét speelhoek) is de gelijknamige boekwinkel in een voormalig telefoongebouw een walhalla voor kinderen (en hun naar koffie snakkende ouders).
Botersloot 173, Rotterdam,
#2 H. de Vries Boeken in Haarlem
Deze hofleverancier huist in vijf historische winkelpandjes, met daarbinnen het oudste stuk muur van Haarlem. Laat je niet misleiden door de historische gewelven en poortjes, want met een assortiment van 20 miljoen boeken – het grootste boekenaanbod van Nederland – is H. de Vries helemaal van deze tijd.
Gedempte Oude Gracht 27, Haarlem,
#3 The Hague Bookstore in Den Haag
Goedgevulde boekenkasten, Perzische tapijten, vintage meubels en heerlijke koffie. Het is in deze Haagse boekhandel verleidelijk om neer te ploffen en direct in je nieuwe aanwinst te gaan lezen. Dat kan uiteraard, maar je mag de meubels ook kopen.
Noordeinde 39 A, Den Haag
#4 The American Book Center in Amsterdam
The American Book Center heeft een volledig Engelstalige collectie, van nichetijdschriften tot klassieke romans en regelrechte bestsellers. Het interieur is een plaatje en de Espresso Book Machine een prachtuitvinding: het apparaat print ter plekke on-demand titels en zelfgeschreven werken.
Spui 12, Amsterdam,
#5 NAi Boekverkopers in Rotterdam
Nieuwsgierig naar architectuur, stedenbouw, landschap en design? Ga dan grasduinen in het duizelingwekkende aanbod van de boekhandel in Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Zoekt en gij zult vinden; dus helpen ze niet alleen in de winkel, maar ook online. Museumpark 25, Rotterdam,
#6 Boekhandel den Boer in Baarn
Achter een Jugendstilgevel in Baarn schuilt Boekhandel den Boer, een boekwinkel met authentiek houten interieur – alsof de tijd er heeft stilgestaan. De titels, het bevlogen team en de literaire activiteiten bewijzen echter het tegendeel: hier zijn ze volledig up-to-date.
Laanstraat 67-69, Baarn,
#7 Waanders in de Zwolse Broeren
Bij Waanders in de Broeren, gevestigd in de prachtige Broerenkerk, kun je meer dan boeken, schrijfwaren, serviesgoed en speelgoed shoppen. De beeldschone boekwinkel is ook dé plek voor een tentoonstellingsbezoek, lekkere lunch of goed glas wijn. Achter de Broeren 1-3, Zwolle,
#8 De Drvkkery in Middelburg
Deze boekhandel is een begrip in Zeeland (en ver daarbuiten) dankzij de slingerende kasten vol hebberig makende boeken, papeterie en muziek. Letterlijk en figuurlijk om van te smullen, want het hart van De Drvkkery is een brasserie met heerlijke Zeeuwse bolussen.
Markt 51, Middelburg,
#9 Taschen in Amsterdam
Uitgeverij Taschen is gespecialiseerd in boeken over kunst, architectuur, fotografie, mode en lifestyle. Liefhebbers van knappe koffietafelboeken halen hun hart dan ook op in de brandstore in de chique P.C. Hooftstraat, waar ook limited editions en gesigneerde exemplaren worden verkocht.
P.C. Hooftstraat 44, Amsterdam,
#10 Boekhandel Dominicanen in Maastricht
The Guardian noemt het terecht ‘a bookshop made in heaven’. Want de kasten en tafels vol boeken en de Gotische Dominicanenkerk vormen een hemelse combinatie. Mede omdat Coffeelovers, een lokale keten van koffiehuizen met huisgebrande koffie, in het priesterkoor is neergestreken.
Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht,
Waar zou jij graag eens binnenlopen?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.