The Friday Five”boeken die taboe’s proberen te doorbreken/bespreekbaar maken

Posted juli 6, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 3 Comments

Het thema van The Friday Five van deze week sluit heel mooi aan bij het artikel van gisteren waarin de film Love, Simon aan bod komt. Deze film probeert taboe’s te doorbreken, evenals het boek. Zo zijn er nog veel meer boeken die dit doen. Daarom laat ik Simon even Simon zijn en focus ik me in dit artikel op andere boeken.

Mijn Versie Van Jou van Christina Lauren
Ik moet dit boek nog lezen, maar het gaat over een biseksuele jongen in een zeer conservatief stadje. Meer kan ik er gewoon niet over zeggen, want ik ken de inhoud (nog) niet.


Allesbehalve Oké van Laura Steven
In dit boek komt slut shaming aan bod. Helemaal fout natuurlijk, want dit wil je iemand toch gewoon niet aandoen? Helaas gebeurt dit wel en dit boek probeert het bespreekbaar te maken en men te laten inzien hoe verkeerd dit is.


Tonio van A.f.Th. van der Heijden
Op rouw heerst nog een soort van taboe. Het is er wel, maar men denkt dat dit snel weer over is. A.F.Th. van der Heijden laat in zijn requiem roman zien dat dit dus niet zo is. Let op, dikke pil met zware thematiek en soms lastig taalgebruik. Het is immers literatuur.


De Hof Van Doorns En Rozen serie van Sarah J. Maas
In deze serie komen veel taboe’s aan de orde. De voornaamste is toch wel PTSS, want alle personages hebben er op de een of andere manier mee te maken. Ik kan niet veel meer zeggen, want dan zit ik flink te spoileren.


Niemands Meisje van Lydia Rood
Ook dit boek staat nog klaar om gelezen te worden, maar dit boek probeert een stigma weg te nemen. De hoofdpersoon is opgenomen in een psychiatrische kliniek en we weten allemaal dat er rond dit onderwerp nog een soort van taboe/angst heerst.


Dit was hem weer voor deze week. Volgende week heb ik een hele bijzondere The Friday Five, want dan schrijft Fanna @Fannatality een gastblog. Deze keer zal The Friday Five dan wel in het Engels zijn. Zelf ben ik er 27 juli weer.


Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel
Veerle en Celine

Tags:


3 responses to “The Friday Five”boeken die taboe’s proberen te doorbreken/bespreekbaar maken

  1. Mijn versie van jou is echt een aanrader en past perfect bij het onderwerp van deze week. Niet zo gek dus dat dit boek ook in mijn lijstje terecht is gekomen.

    Ik ben zelf nog heel benieuwd naar Niemands meisje van Lydia Rood. Vooral omdat ik vroeger vaak boeken van haar las.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.