The Friday Five: Personages die zouden winnen in The Hunger Games

Posted juni 1, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 4 Comments

Het thema van deze The Friday Five is The Hunger Games. Ik heb echt niets met deze serie. Ik heb de eerste film in de bioscoop gezien, maar kon hem niet echt volgen. Ik had toen de boeken nog niet gelezen en ik ging omdat iedereen het erover had. De rest heb ik dus ook niet meer gezien. En die boeken? Ik ben tot ergens halverwege boek 1 gekomen. Nee, dit is niets voor mij. Toch weet ik wel wat personages die The Hunger Games best wel eens zouden kunnen winnen.

Sluipmoordenares Celaena Sardothien mag natuurlijk niet ontbreken. Zij kan in moordend tempo mensen doden, maar ze heeft wel een geweten. Ze is slim, sluw en vindingrijk en nog belangrijker, ze kan haar tegenstanders op een geniepige manier uitschakelen. Pas maar op, mede tributen!

Feyre maakt ook wel en goede kans. Vechten met wapens is niet haar sterkste kant, maar ze heeft haar magie nog en daar kan ze heel veel schade mee aanrichten. Als Feyre en Celaena een verbond zouden sluiten kan de rest wel inpakken. En Feyre weet hoe ze moet jagen, dus daar kan ze weer van profiteren.

In Nederland moeten we nog kennis maken met deze dame, maar Engelse lezers weten al waartoe Eelyn uit Sky In The Deep in staat is. Zelf ben ik nog niet zo ver in dit boek, maar volgens mij kan Eelyn een flink potje vechten.

Laat Fallon maar een verbond sluiten met Eelyn, want iemand moet Myra (Eelyn’s vechtmaatje) toch vervangen? Fallon, een gladiatrix nota bene, weet ook wel hoe ze wapens moet hanteren. Of beide dames ook goed kunnen jagen? Geen idee.

Misschien zou Asha ook wel bij het verbond van Eelyn en Fallon kunnen aansluiten. Asha weet hoe je draken moet doden, dus dan zou ze ook wel voor voedsel kunnen zorgen indien nodig. Alleen moet ze niet te lang twijfelen. Maar, hoe zou het Asha vergaan als het aankomt op vechten op leven en dood?

Volgens mij maken al deze personages wel een goede kans. Wie denk jij dat er wel eens kan winnen in The Hunger Games?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel

Tags:


4 responses to “The Friday Five: Personages die zouden winnen in The Hunger Games

  1. Angela

    Wat een super leuk lijstje! 🙂 Toch leuk dat je een lijstje hebt gemaakt ondanks dat je the hungergames niet zo leuk vind.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.