The Friday Five: Bookcrushes

Posted augustus 16, 2019 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 0 Comments

Het is weer vrijdag en na een hele lange tijd betekent dat weer eens tijd voor een The Friday Five! Deze week is het thema bookcrushes. Er zijn menig bookish boys/girls waar je als lezer een crush op kunt hebben en dit is slechts een lijstje van vijf voorbeelden.

Laten we maar beginnen met de bekendste bookcrush – en ik denk dat deze wel op een aantal lijstjes zal verschijnen – Rhysand a.k.a. Rhys a.k.a. High Lord Of The Night Court. In het begin is hij echt een eerste klas eikel, maar later doorzie je zijn motieven en dan is hij eigenlijk heel zorgzaam. Hij wil het beste voor Feyre. Niet alleen voor Feyre, maar voor zijn vrienden en zijn hele hof. Rhys kan een harde zijn en gaat door het vuur voor zijn mensen. Is dat niet lief?

Oké, op naar nummer twee. Daemon Black. Begint ook als eikel, maar Katy valt als een blok voor hem. Later ga je Daemon steeds meer waarderen en Katy en hij zijn zo leuk samen. Ze zijn allebei enorm sassy en je gaat soms echt stuk om die twee.

En dan hebben we nog een crush in de wereld van de Luxen, Luc. Deze jonge alien leer je al kennen in Onyx, maar gaat naarmate de Lux serie vordert een steeds belangrijkere rol spelen. En dan heeft hij nu zijn eigen serie, Origin. The Darkest Star is net uit. Ik wist niet dat dit boek vertaald zou worden, dus ik bestelde dit boek met mijn ongeduldige kop al in het Engels en las het al begin dit jaar. Het vervolg, The Burning Shadow, verschijnt binnenkort, nog een kleine twee maanden geduld. Maar terug naar Luc. Hij gaat voor Evie door het vuur en is tegelijkertijd heel lief. Meer zal ik niet over hem verklappen, want de meeste mensen hebben The Darkest Star nog niet gelezen.

Een serie die ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vind is The Iron Fey. Er is alleen één jongen die deze serie de moeite waard maakt en waarvoor ik onze hele readalong van januari (op Hebban) uitzat: Ash. Hij is de meest volwassen van het hele zootje en ondanks alle struggles is hij bereid alles voor Meghan te doen. Lief toch? En oké, ik begeleidde De IJzerprins, het boek geschreven vanuit Ash. Ik moest de readalong dus wel afmaken 😉

Tja, nummer vijf is een twijfelgeval. Wordt het kapitein Carswell Thorne of keizer Kai? Ze zijn allebei crush worthy, dus ik kies ze allebei. Thorne is een jongen met een masker. Het lijkt alsof hij geen donder om iets of iemand geeft, maar diep van binnen doet hij dat toch en dat gaat hij steeds meer laten zien. En dan Kai, zijn acties om een bepaald iemand te beschermen zijn heel nobel, ook al brengt hij zichzelf diep in de problemen. Oh wacht, en dan hebben we ook nog Wolf. Scarlet en Wolf zijn echt het meest voor elkaar gemaakte serie koppel. Die twee hebben nooit ruzie gehad. Wauw.


Tot zover mijn bookcrushes. Wat zijn die van jou?

Kijk ook eens bij de andere bloggers voor hun lijstjes:

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.