The Friday Five: Boeken met een geweldige plot twist

Posted juni 22, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 2 Comments

Het is weer vrijdag en dus is het ook weer tijd voor The Friday Five! Vorige week heb ik even overgeslagen, het thema lag me totaal niet. Ik heb niet zoveel met series, dus kon ik ook geen vijf boeken bedenken die een serie zouden moeten worden. Ik trek dat vaak niet. Maar nu ben ik er weer, met vijf geweldige plot twists. Ik ga meteen diep door het stof. Ik vond dit thema best een lastige. Je wilt wel vijf boeken uitlichten, maar je wilt ook weer niet teveel spoileren. Toch denk ik, hoop ik, dat het weer aardig is gelukt. Ben jij benieuwd welke boeken je direct op je TBR zou kunnen zetten? Lees dan verder!

Everless van Sara Holland
In dit boek zit me toch een gigantische plot twist, holy shit. Ik wist dat deze eraan zat te komen door het lezen van andere recensies, maar ik wist dus niet wat deze twist inhield. En wauw. Heavy.

Bloed En Beenderen van Tomi Adeyemi
Niet zozeer een plot twist, maar een karakter twist. Let eens op Inan? Meer zeg ik niet.

13 Minuten van Sarah Pinborough

Ik vond dit boek helaas zeer teleurstellend, maar ik kan niet ontkennen dat de plot twist enorm is. Helaas komt het boek heel traag op gang en zie je deze twist pas in de laatste paar hoofdstukken. Maar, eerlijk is eerlijk, ik had dit niet verwacht en het was het worstelen met dit boek wel waard.

Hof Van doorns En Rozen van Sarah J. Maas
De hele serie zit vol twists en turns, maar het gebeurt allemaal halverwege het eerste boek. Het verhaal neemt een hele andere, duistere wending en daarna kon ik niet meer stoppen met lezen.

De Donkere Kroon van Sarah J. Maas
Die andere serie heeft ook zo’n twist. Ik ga zo in de trein beginnen in het vierde deel, maar de twist waar alles mee begint zit in deel 2: De Donkere Kroon. Daar komt al vanalles aan het licht en dat alles is bepalend voor het verdere verloop van de serie.

Veel fantasy dus. Ik lees ook contemporary, maar op de een of andere manier zitten daar minder plot twists in. Of ze worden al verraden, of je ziet ze al van mijlenver aankomen, of ik merk ze niet op. Wat zal het zijn?

Wat is jouw favoriete plot twist ever?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel

Tags:


2 responses to “The Friday Five: Boeken met een geweldige plot twist

  1. I love a good plot twist! Sounds like the one in Everless is pretty awesome. 🙂 Sorry to hear that the Pinborough book was a disappointing though…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.