The Friday Five: Auteurs die naar YALFest 2019 moeten komen

Posted mei 11, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 5 Comments

YALFest 2018 is nog maar een paar weken geleden, maar je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met het opstellen van een wensenlijstje met auteurs voor de editie van 2019, als deze er komt natuurlijk. Maar laten we gewoon van het positieve uitgaan. Deze vijf auteurs moeten wat mij betreft echt naar YALFest 2019 komen. Natuurlijk zijn het er meer, maar ik pik er deze vijf even uit.

Adam Silvera
Zijn boeken passen in het rijtje van John Green en David Arnold, maar zijn toch net even wat anders. Dit jaar worden al twee van zijn boeken in het Nederlands uitgegeven (Op Het Einde Gaan Ze Allebei Dood is al uit en Vroeger Is Alles Wat Ik Van Je Heb komt in augustus) en ik denk dat ze hier zeker in de smaak gaan vallen. Ik heb They Both Die At The End al in het Engels gelezen en history Is All You Left Me staat op de planning. Ik was zeer aangenaam verrast over They Both Die At The End. Oh en ik vergeet dus bijna eventjes dat hij samen met Becky Albertalli een boek heeft geschreven en dat dat ook in het Nederlands uitkomt. Dus, ik denk dat hij best wel geboekt mag worden voor YALFest 2019.

Leigh Bardugo
Moeten we nog meer zeggen? De Grisha, De Kraaien en in januari 2019 weer een nieuwe duologie over Nicolaj. Ik heb tot nu toe alleen Schim & Schaduw gelezen, maar ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat ik de rest ook fantastisch ga vinden.

Margaret Owen
Afgelopen maandag kondigde Blossom Books aan dat ze The Mercival Crow gaan uitbrengen, een boek dat ook pas in 2019 in het Engels verschijnt, maar waar ik vanwege hun pitch nu al heel nieuwsgierig naar ben. Het boek wordt in Amerika uitgegeven door hetzelfde team als The Lunar Chronicles en The Grisha, dus dat zit wel goed denk ik zo. YALFest zal dus een goede plek zijn voor Margaret om haar boek te promoten.

Sarah Pinborough
Helaas moest Sarah Pinborough wegens privé omstandigheden YALFest 2018 cancelen, dus ik vind dat zij het verdient om in 2019 het alsnog in te halen. Haar annulering heeft best wel voor wat teleurstelling gezorgd. Ik ben alleen niet zo’n fan van haar boeken helaas.

Sarah J. Maas
Ja Laurie, droom maar lekker verder, want dit gaat natuurlijk NOOIT gebeuren. Ten eerste is dat vrij lullig voor de andere auteurs, want Sarah J. Maas is mateloos populair. De kaartverkoop gaat daarentegen wel gigantisch hard. Het is misschien haalbaarder om een Sarah J. Maas event in Nederland te organiseren, maar een bezoekje aan YALFest 2019 zou echt heel erg vet zijn.

Welke auteur(s) moet(en) volgens jou echt naar YALFest 2019 komen?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel

Tags:


5 responses to “The Friday Five: Auteurs die naar YALFest 2019 moeten komen

  1. Heel leuk lijstje! Toen ik mijn lijstje maakte, had ik nog niks van Sarah J. Maas gelezen. Nu zijn we nog geen week verder en ben ik in ACOWAR bezig. Dat zegt denk ik genoeg, haha. Ik hoop echt dat zij ooit naar Yalfest komt!

  2. Silke - Boek in wonderland

    Sarah J Maas is inderdaad de ultieme droom.

    Maar Adam Silvera zou ik ook geweldig vinden. En ik voeg dan maar even Laini Taylor aan het lijstje toe. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.