The Friday Five: 5 personages die jij voor een dag zou willen zijn

Posted augustus 24, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 1 Comment

Ik heb heel lang getwijfeld of ik deze week een Friday Five zou plaatsen, want ik kwam er echt niet uit. Ik kon slechts één personage bedenken die ik wel een dagje zou willen zijn. Ik besloot een beetje met het thema te spelen en daarom heb ik dus ook vier personages die ik dus NIET zou willen zijn. Gaan we dan.

Wie ik dan voor één dag zou willen zijn? Klinkt misschien heel awkward, want ik ben dan dood en dwaal als geest rond, maar Nearly Headless Nick. Je kunt je gewoon zonder moeite door Hogwarts verplaatsen en stiekem leerlingen en docenten bespieden yaaaaaaassssss. Maar, dan moet je niemand tegen je in het harnas jagen natuurlijk. Hmmmmmm. Ik ben liever levend.

Wie ik dan niet zou willen zijn? Oh, deze is ook wel lastig hoor. Sowieso zou ik nooit Queen Levana willen zijn. Ik zou echt niet rustig verder kunnen leven als ik zo’n bitch was. Echt, ik zou het niet eens in mijn hoofd halen om zulke streken uit te halen en iedereen te vermoorden die niet doet wat jij wilt.

Het lijkt me ook heel vervelend om last te hebben van OCD, zoals Aza uit Schildpadden Tot In Het Oneindige. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om met zulke nare dwanggedachten te moeten leven en het lijkt me echt heel lastig. Ik ben heel blij dat alleen mijn ogen niet helemaal topfit zijn, maar dat de rest van mij dat wel is. Dit is absoluut niet lullig of aanvallend bedoelt naar mensen met psychische klachten, want die klachten zijn absoluut naar.

Ik zou ook niet graag Augi Pullman uit Wonder willen zijn. In dit geval heb ik het niet over zijn gezicht – hoewel me dat ook niet fijn lijkt -, maar over alle shit die hij over zich heen krijgt als hij naar school gaat. Nee, niet chill.

Helene Acquila uit De Heerschappij Van De Maskers wil ik liever ook niet zijn. Ik ben het helemaal niet met haar denkbeelden eens en ik zou ook niet zo conservatief willen zijn. Laat Elias toch gelukkig zijn met Laia. Wat kan het jou schelen dat ze geen Masker is?


Wie zou jij graag voor één dag willen zijn en wie absoluut niet?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel
Veerle en Celine

Tags:


One response to “The Friday Five: 5 personages die jij voor een dag zou willen zijn

  1. nerdygeekyfanboy

    Ha wat bijzonder, ik heb Auggie dus als personage genoemd die ik wel zou willen zijn, zodat je ook eens meemaakt hoe zijn situatie is, daar zou men denk veel van kunnen leren 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.