Pretty Little Liars: de serie vs de boeken

Posted april 22, 2017 by Laurie in Boekenpraat, Young Adult / 0 Comments

De meesten van jullie kennen Pretty Little Liars waarschijnlijk wel, die serie over een vriendinnengroep uit Rosewood met een mysterieuze stalker. Maar wisten jullie dat daar ook boeken van zijn? Ja, die zijn er dus, maar liefst 16. De boeken zijn geschreven dor Sara Shepard.
In 2015 ben ik begonnen met de boeken en ik ben nog steeds niet door de serie heen. De eerste 8 boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar, de laatste 8 dus niet. Door de eerste 8 ging ik best snel, maar daarna liep het spaak. Weer begonnen, gestopt, weer verder gegaan, weer gestopt…….. Heb dus nog 3 boeken en een beetje over. Hoe kan dat dan? Nou, simpelweg omdat de boeken een beetje heel erg voorspelbaar beginnen te worden. A duikt iedere keer weer op, iedere keer komt één van de Liars in de problemen en iedere keer loopt het weer goed af. Als dat laatste nou eens niet zo zou zijn geweest, dan denk ik dat die laatste 8 boeken er ook wel in gingen als zoete koek. Zestien boeken vind ik nogal veel in deze serie, en eigenlijk zie ik er tegenop om deze serie uit te lezen. Ik kan daar alleen echt niet tegen, een half uitgelezen serie, dus ik denk dat die andere boeken ook nog wel netjes gelezen gaan worden. Zij het met veel moeite gezin ik al een paar keer midden in een boek ben gestopt en een ander boek ben gaan lezen.
In 2016 ben ik als een gek de serie gaan bingewatchen. En wow, wat een verademing in vergelijking met de boeken. Er zitten cliffhangers in die uitnodigen tot verder kijken en aan het einde van iedere aflevering is er nog wel iets niet opgelost en loopt het niet, zoals in de boeken, iedere keer goed af. Seizoen 7 is echt intens en ik wil nu echt wel eens weten wie Uber A nou is. In de boeken is het overduidelijk, maar in de serie wordt je iedere keer op een dwaalspoor gebracht. Ik ben alleen wel bang dat we even moeten wachten tot alle afleveringen op Netflix komen. In Amerika start het laatste deel van seizoen 7 in april. Ik wacht netjes op de Netflix release, hoe ongeduldig ik ook ben.
klein detail: De meiden zijn in de  eerste reeks boeken dus geen vriendinnen meer, wat het verhaal dus weer anders maakt. Meer spoilers ga ik echt niet weggeven. Op sommige punten herken je de gebeurtenissen uit de boeken terug in de serie, maar goddank gebeurt er in de serie een stuk meer.
Kijk jij liever de serie of lees je liever de boeken?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.