(NL) V. E. Schwab – De Kleuren Van Magie

Posted januari 17, 2019 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Afgelopen zomer kocht ik de Engelse versie van De Kleuren Van Magie van V. E. Schwab, A Darker Shade Of Magic. Toen ik dit boek las hoorde ik dat de Nederlandse vertaling in januari 2019 zou verschijnen. Ik wilde deze vertaling ook graag lezen, dus dat werd wachten. Vandaag ga ik jullie vertellen waarom jullie je zo snel mogelijk naar de boekhandel moeten begeven om dit fantastische boek te kopen, want ik schreef eerder al deze Engelse recensie.

Londen

Londen is bij velen een populaire stad. Hoe gaaf is het dan om een fantasiewereld te zien met deze stad in de hoofdrol? In De Kleuren Van Magie zijn er zelfs vier Londens: Zwart, Wit, Grijs en Rood Londen. Met Zwart Londen hebben we niet veel te maken, want daar heeft niemand het meer over. Toch vangen we wel een glimp van dit duistere Londen op, want in het boek zit iets wat daar zo snel mogelijk heen moet. Alle Londens zijn geïnspireerd op de negentiende eeuw.

Heel veel magie

De titel zegt het eigenlijk al, we krijgen te maken met heel veel magie. En geloof me maar als ik zeg dat het geen lieve elfjesmagie is, want daar draait De Kleuren Van Magie helemaal niet om. Duistere magie speelt een hele belangrijke rol.

Het draait om gewone mensen

Ja ja, ook wel eens verfrissend, een high fantasy boek waarin het eens niet draait om vampiers, draken of fae, maar om gewone mensen van vlees en bloed. Dit zagen we ook al in De Laatste Magiër van Lisa Maxwell, maar dat boek kwam in het Engels later uit dan De Kleuren Van Magie. In het Nederlands is dat alleen andersom, maar toch was dit boek het eerste dat gewone mensen met magische gaven in de hoofdrol had.

Kell en Lila

Deze reden zou je zelf moeten ontdekken, maar Kell en Lila zijn echt een dynamisch duo. Meer kan ik niet zeggen in verband met spoilers.


Tot zover mijn redenen om De Kleuren Van Magie te scoren. Heb ik je weten te overtuigen?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.