(NL) The Friday Five: Hertellingen van sprookjes

Posted mei 31, 2019 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 1 Comment

Het is weer vrijdag en de meesten van ons zullen misschien wel vrij zijn en een heel lang weekend hebben. Deze week gaan we het in The Friday Five hebben over hertellingen van sprookjes. Nu kan ik heel flauw gaan doen en alle boeken uit The Lunar Chronicles serie bespreken, maar dat ga ik niet doen. Hoewel dat de enige hertellingen zijn die ik met heel veel plezier heb gelezen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer hertellingen op de markt gebracht.

De meest recente hertelling die ik heb gelezen is Zilvergaren van Naomi Novik. Dit boek is een heel vrije hertelling van Rapunzel, maar het beviel me absoluut niet. Lees in mijn recensie waarom niet.

A Curse So Dark And Lonely van Brigid Kemmerer is een hertelling van Beauty And The Beast waar ik heel benieuwd naar ben. Haar boek Brieven Aan De Duisternis vond ik echt vreselijk, maar ik hoor hier alleen maar lovende dingen over. Ga ik snel lezen.

De Kleine Zeemeermin is ook erg populair om een hertelling van uit te geven. Ik las zowel To Kill A Kingdom van Alexandra Christo als Mermaid van Louise O’Neill en ik vond beiden niet goed. Deze boeken kregen allebei slechts twee sterren en mijn recensie van Mermaid kun je hier lezen. To Kill A Kingdom vond ik niet recensie waardig en heb ik in een artikel met mini-recensies ondergebracht.

Als laatste benoem ik een boek dat ik niet heb uitgelezen, namelijk The Dark Descent Of Elizabeth Frankenstein van Kiersten White. Deze hertelling van Frankenstein kon mijn aandacht absoluut niet trekken en dan is het voor mij al snel klaar.


Sprookjes zijn dus niet helemaal mijn ding. Welke hertelling heb jij met veel plezier gelezen?

Kijk ook eens bij de andere bloggers voor inspiratie:

Tags:


One response to “(NL) The Friday Five: Hertellingen van sprookjes

  1. Ik ben doorgaans wel een fan van hervertellingen. Vooral wanneer ze om mijn favoriete sprookje (Beauty and the Beast) gaan. Blijkbaar vind ik hervertellingen van dat verhaal zelfs een pak beter dan het originele verhaal. Maar The Surface Breaks en Seawitch konden me beide niet echt overtuigen. Zilvergaren vond ik zelf dan weer wel leuk. Ik hield vooral heel erg van de sfeer van het boek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.