(NL) The Friday Five: Boekenseries die meer delen mogen hebben

Posted november 16, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 2 Comments

Het is even geleden, maar deze week ben ik er weer met een The Friday Five. Met de thema’s van de afgelopen weken had ik niet zoveel of ik had net zoiets gedaan op Hebban, maar dan in een net iets ander jasje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit thema zeker niet makkelijk vind, maar ik ga het proberen.

De eerste serie die van mij best wel meer delen zou mogen hebben is er een die ik nog moet lezen. Ik hoor echter zulke goede verhalen dat ik denk dat er best nog een derde deel aan vastgeplakt kon worden. Gelukkig komt er in 2019 wel weer een boek in dezelfde wereld uit, maar ook dit is een duologie. Yep, ik heb het over De Kraaien van Leigh Bardugo. Ik hoop dat het me nog gaat lukken om deze serie te lezen voor King Of Scars uitkomt, maar ik ga mijn best doen.

De tweede serie die nog wel wat langer mag zijn is The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Ik weet het, Iko heeft haar eigen verhaal, maar dat is een graphic novel en dat telt voor mij dus niet. Ik heb deze zomer de hele serie herlezen en afscheid nemen blijft moeilijk.

Hof Van Doorns En Rozen van Sarah J. Maas mag wat mij betreft ook meer delen hebben, maar daar wordt aan gewerkt. Ik herlees deze serie op dit moment en ik vind het weer heerlijk.

Een serie waarvan ik hoop dat er nog een happily ever after deel zal komen is Bloodlines van Richelle Mead. Deze serie is voor de helft vertaald, maar ik ben toen in het Engels verder gegaan.

Ik ga afsluiten met een mededeling die Julie Kagawa herself zowel op de Antwerpse Boekenbeurs – voor het publiek, dus niet besloten – als tijdens het interview voor Hebban heeft gedaan: er komt een vervolg op The Iron Fey! Ik moet deze serie nog lezen, maar iedereen is helemaal hyperenthousiast, dus ik kon jullie deze mededeling niet onthouden. Eind november kunnen jullie het hele interview met Julie Kagawa lezen op Hebban. Er komt nog een artikel over op mijn blog, maar niet het interview zelf.


Dit was The Friday Five voor deze week. Welke serie mag van jou nog net iets meer delen hebben?


Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five ter inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel
Veerle en Celine

Tags:


2 responses to “(NL) The Friday Five: Boekenseries die meer delen mogen hebben

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.