(NL) The Friday Five: boeken waarin muziek een rol speelt

Posted april 19, 2019 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 0 Comments

Deze week in The Friday Five een thema dat opeens bij me opkwam. Tijd om het in de groep te gooien en er wat mee te doen dus. Er zijn veel boeken op de markt waarin een vorm van creativiteit een rol speelt en dan met name muziek. Deze week zetten we met een aantal bloggers vijf boeken op een rijtje.

Allereerst wil ik een boek benoemen waar ik niet zo’n fan was van de hoofdpersoon. Ik vond haar acties niet erg handig. Ik heb het hier over Lenny uit De Hemel Begint Bij Je Voeten van Jandy Nelson. Lenny speelt klarinet en Joe speelt ook een instrument, al kan ik even niet meer vertellen welk instrument dat is.

Een recent verschenen boek waarin muziek een belangrijke rol speelt is Niet Te Stoppen (On The Come Up) van Angie Thomas. Bri wil dolgraag een bekende rapper worden. Ik kwam zelf niet echt door dit boek heen en heb het weggelegd.

Wist je dat één van de zeven zussen van Lucinda Riley ook muzikaal is? De geschiedenis van Ally draait om muziek en zelf speelt ze ook fluit. Ben je benieuwd hoe dit zit? Lees dan De Zeven Zussen – Storm.

Dat muziek dodelijk kan zijn bewijst August uit This Savage Song van V. E. Schwab. Als hij of zijn familieleden muziek beginnen te maken sterven er mensen. Meer kan ik niet over dit verhaal zeggen omdat ik anders te veel weggeef.

Als laatste benoem ik een boek dat ik niet heb gelezen: A Thousand Perfect Notes van C G. Drews. De achterflap spreekt me niet heel erg aan, maar de hoofdpersoon wordt gedwongen om perfect piano te spelen en zijn moeder dult geen protest.


Tot zover mijn lijstje met muzikale boeken. Welke schoten jou meteen te binnen?

Kijk ook eens bij de andere bloggers voor hun lijstjes:

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.