(NL) The Friday Five: Boeken met een sterke mannelijke hoofdrol

Posted oktober 5, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 2 Comments

Deze week doe ik weer eens mee met The Friday Five. Het thema is boeken met een sterke mannelijke hoofdrol en ik was heel bang dat het alleen hoofdpersonages betrof. Ik lees amper boeken met mannelijke hoofdpersonages. Klinkt heel stom, maar die zitten niet zo vaak in YA boeken. Toch zijn er een aantal sterke mannelijke hoofdrollen te vinden

Laten we eens beginnen met de gehele Summoner serie van Taran Matharu. In deze serie heeft Fletcher de hoofdrol en Fletcher is toch echt een man. Dus, moet in het lijstje.

Een ander mannelijk hoofdpersonage dat niet kan ontbreken is Elias uit de Vuur En As serie van Sabaa Tahir. Ik heb alleen het eerste deel gelezen en ik weet nog niet of ik verder ga, maar Elias is best oké.

Wat dachten jullie van Rhysand? Die mag zeker niet ontbreken! Ik hoef jullie denk ik niet te vertellen uit welke serie deze man komt 😉

Dan hebben we Daemon Black nog. Op het eerste gezicht een arrogante kwal, maar deze jongen heeft veel meer in zich en daar kom je in de volgende delen van de Lux serie van Jennifer L. Armentrout achter. Ik ben nu op zo’n punt in het verhaal waar ik me afvraag hoe hij zich gaat ontwikkelen. Nee nee, ik zal niet spoileren. Maar iets met Opal.

Een vrij nieuwe bookish boy is Tatsumi uit Schaduw Van de Vos van Julie Kagawa. Ik ben nu bijna halverwege en ik kan nu al zien dat hij een hele belangrijke rol heeft en waarschijnlijk ook nog wel gaat krijgen. Hij is verantwoordelijk voor één van de vertelperspectieven van dit boek.


Er zijn nog meer sterke mannelijke hoofdrollen te vinden, maar ik mag er maar vijf noemen he. Wat dacht je van Rowan, Kai, en harry Potter? Juist ja. Die dus ook, maar vond ik een beetje te standaard.

Wat is jouw favoriete mannelijke hoofdrol?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five ter inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel
Veerle en Celine
Natasha

Tags:


2 responses to “(NL) The Friday Five: Boeken met een sterke mannelijke hoofdrol

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.