(NL) The Friday Five: Boeken met diversiteit

Posted oktober 19, 2018 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 0 Comments

Nadat ik vorige week even had overgeslagen, ben ik deze week weer terug met een The Friday Five. Het thema van deze week is boeken met diversiteit. Dit thema is ontzettend breed en daardoor ook erg lastig. Het begrip diversiteit is namelijk al heel breed. Diversiteit heeft te maken met ras, geaardheid en ook met mensen met een handicap of chronische ziekte. Ik ga proberen vijf boeken te kiezen die diversiteit bevatten.

Alter Ego van Marissa Meyer bevat diversiteit omdat een van de bijfiguren een handicap heeft. Oscar a.k.a. Rookgordijn heeft iets aan zijn been en loopt daarom met een stok.

Een boek dat barst van de diversiteit is een boek dat ik niet heb uitgelezen. Ik kwam er niet doorheen. The Gentlemen’s Guide To Vise And Virtue van Mackenzi Lee bevat een homoseksuele hoofdpersoon en een bijfiguur met epilepsie.

Het volgende boek moet ik zelf nog lezen, maar dat wil ik binnenkort gaan doen. Midnight Sun van Trish Cook is verfilmd en de hoofdpersoon heeft een zeer ernstige zonneallergie. Meer kan ik er nog niet over vertellen.

Nog een boek dat al heel lang op mijn TBR staat en dat ook diversiteit bevat is Mijn Versie Van Jou van Christina Lauren. Religie speelt een belangrijke rol, evenals biseksualiteit.

Het laatste boek dat ik ga noemen moet ik ook nog lezen. Ja, ik weet het, dit is echt erg. Het is een duologie en er zit diversiteit in, maar ik moet nog uitvinden wat deze diversiteit is. De Kraaien van Leigh Bardugo, daar heb ik het over.


Dat waren mijn boeken met diversiteit. Wat is volgens jou het beste “vergeten” boek met diversiteit? De boeken van Benjamin Alire Sáenz, Adam Silvera, Alice Oseman en Becky Albertalli zijn algemeen bekende boeken.

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five ter inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel
Veerle en Celine
Natasha

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.