(NL) The Friday Five: Boeken die zich afspelen in het verleden

Posted maart 1, 2019 by Laurie in Boekenpraat, Booktags, The Friday Five / 1 Comment

Vorige week sloeg ik even over, want dat doe ik altijd met kleurenthema’s. Deze week bespreken we boeken die zich afspelen in het verleden en daar kun je met gemak een aantal Friday Five’s mee vullen, maar ik beperk me tot slechts vijf. Boeken over de Tweede Wereldoorlog zal ik niet noemen, want er zijn nog veel meer andere boeken die in het verleden spelen.

The Gilded Wolves van Roshani Chokshi

Dit boek speelt zich af in Parijs in 1889. Ik ben heel benieuwd naar dit boek, want Twitter gaat nog steeds helemaal los. Het heeft iets weg van List & Leugens, maar ik hoop dat deze toch iets beter leest. Aanvulling: ik lees het op dit moment en ik moet er nog even in komen.

Enchantée van Gita Trelease

En we reizen nogmaals af naar Parijs, maar dan in 1789. Dit boek bevat veel magie, maar deze magie kan je ook de kop kosten. Ik moet het nog lezen, maar stiekem word ik een beetje huiverig van al die gemengde reviews.

De Groene Bloem trilogie van Floortje Zwigtman

Deze serie heb ik niet gelezen, maar het speelt zich af in de 18e eeuw, dus hoort zeker in dit rijtje thuis.

De Zeven Zussen serie van Lucinda Riley

Dit is een beetje de valsspeler van de week, want deze serie speelt zowel in het heden als in het verleden. Aangezien de zussen uit gaan zoeken waar ze vandaan komen moeten ze in het verleden duiken, dus vandaar dat er flinke stukken uit het verleden in deze boeken zitten.

The Valiant trilogie van Lesley Livingston

We maken een hele grote sprong terug in de tijd, namelijk naar het Romeinse tijdperk. Daar speelt het verhaal van The Valiant trilogie zich namelijk af. In Nederland kennen we Onverschrokken en Onoverwinnelijk al, maar The Triumphant, het laatste deel, is pas verschenen en nog niet vertaald.


Tot zover mijn lijstje met boeken die zich afspelen in het verleden. Welke heb jij hiervan gelezen?


Kijk ook eens bij de andere bloggers voor inspiratie:

Tags:


One response to “(NL) The Friday Five: Boeken die zich afspelen in het verleden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.