(NL) Populaire boeken die ik nog niet heb gelezen

Posted december 11, 2018 by Laurie in Boekenpraat / 6 Comments

Iedereen kent ze wel en heeft er misschien wel een aantal in de kast staan. Populaire boeken die iedereen gelezen lijkt te hebben, behalve jij. Ik heb ze ook en ik zal er een paar op een rijtje zetten.

De Hongerspelen van Suzanne Collins

Inderdaad, ik heb de boeken niet gelezen en de films niet gezien. Ik zag deel 1 in de bioscoop, begreep er niets van en besloot de boeken ook niet op te pakken. Dit jaar heb ik het toch geprobeerd, maar ik ben op een kwart van het eerste deel gestopt. Jeetje, wat een teleurstellend boek was dat. Misschien dat ik het leuker had gevonden als ik het jaren eerder had gelezen, voordat ik echt veel young adult las, maar nu vond ik het dus niets.

Divergent van veronica Roth

Eigenlijk geldt voor deze serie hetzelfde als voor De Hongerspelen, ik moet het nu niet meer lezen. Ik heb van deze serie zowel de boeken niet gelezen als de films niet gezien en ik ben dit ook niet van plan. Het plot heeft me gewoon nooit zo aangesproken.

Een Wereld Zonder Hemel trilogie van Veronica Rossi

Deze serie lijkt ook iedereen gelezen te hebben, behalve ik. Ik twijfel nog heel erg, want ik vond Riders niets en heb die aan de kant gelegd.

De Iron Fey van Julie Kagawa

Ja echt, deze serie heb ik nog steeds niet gelezen. Daar gaat binnenkort wel verandering in komen, maar voor nu horen deze boeken in dit overzichtje thuis.

De Mazerunner van James Dashner

Veel mensen zijn er heel enthousiast over, maar deze serie trekt me echt niet. Ik ben dus ook niet van plan deze serie ooit te lezen.

De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier

Ook deze serie heb ik nog niet gelezen en vele anderen dus wel. Ik wil het in ieder geval proberen, want iedereen zegt dat het leuke boeken zijn. Cliché, maar leuk.

Sterrenregen, Sterrenhemel en Misschien Ooit van Colleen Hoover

Ik heb überhaupt nog weinig boeken van deze auteur gelezen, maar iedereen lijkt deze boeken al eeuwen geleden gelezen te hebben. Ik dus niet. Ik ben het overigens wel van plan.

De Napolitaanse Romans van Elena Ferrante

Deze staan zelfs al op mijn boekenplank op Storytel, maar ik ben er nog nooit in begonnen. Moet ik wel eens doen, want ze staan er al een tijdje.

De serie Q van Jussi Adler-Olsen

Met een leesclub lazen we dit jaar deel 1, De Vrouw In De Kooi, maar ik ben nooit meer verder gegaan met lezen. Dit staat wel op de planning.

Alle boeken van Cassandra Clare

Nee echt, ik heb nog helemaal niets van deze auteur gelezen. Ga ik in 2019 wel doen en dan in volgorde van tijd. Niet waarop ze gepubliceerd zijn, maar de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

De Zeven Zussen van Lucinda Riley

Ik ben in deze serie begonnen, maar ben nog niet verder gegaan. Ik ga dat wel doen en dan schrijf ik er mini-recensies over. Deel 1 heb ik in ieder geval gelezen.

De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs

Ja ja, ik weet het…… Ik moet deze écht gaan lezen. Dat ga ik ook doen, ik heb het Engelse luisterboek al klaarstaan op Storytel. Dat van deel 1 dan, want misschien vind ik het niets.

De Godinnentest van Aimee Carter

Ook deze serie heb ik nog niet gelezen, maar dat ben ik wel van plan. Tenminste, ik ga het proberen.

De Vijfde Golf van Rick Yancey

Dit is een serie waar ik totaal geen interesse in heb, dus die ik  ook zeker niet ga lezen.

Silber van Kerstin Gier

Deze trilogie heb ik ook nog niet gelezen, maar ik wil eerst de Edelsteentrilogie proberen, want misschien vind ik die helemaal niet leuk. Dit is dus eventuele toekomstmuziek.

Caraval van Stephanie Garber

Nee, deze boeken heb ik ook nog niet gelezen. Gelukkig mag ik dat binnenkort wel doen, want we gaan het eerste deel met een leesclub lezen.

Als Je Het Licht Niet Kunt Zien van Anthony Doerr

Dit boek ligt echt al jaren op de plank, maar ik schuif het steeds voor me uit. De ietwat negatieve reviews en de dikte houden me tegen. Vooral die combinatie.

Het Rosie Project en Het Rosie Effect van Graeme Simsion

Ook deze boeken liggen al een aantal jaar op de plank, maar ik heb ze ook nog niet gelezen. Binnenkort misschien?


Tot zover een aantal van de populaire boeken die ik nog niet heb gelezen. Het zijn er echt nog een stuk meer, maar hier laat ik het even bij. Welke populaire boeken heb jij nog niet gelezen en ga je dat wel doen?

Tags:


6 responses to “(NL) Populaire boeken die ik nog niet heb gelezen

  1. Wow, wat een lijstje. Super leuk om zo’n artikel te maken, ga ik ook doen. De hongerspelen en Divergent waren mijn eerste YA-series, dus die vond ik goed. Ik denk dat ik ze nu – na het lezen van veel YA – ook minder leuk vind. De Iron Fey heb ik laatst gekocht. Verder komen onze lijstjes aardig overeen.

  2. Wat leuk, zo’n lijst! Dit ga ik ook eens inventariseren. De Hongerspelen, Divergent en de Mazerunner heb ik ook nog niet gelezen, net als Throne of Glass en Red queen. Die laatste 2 spreken me echter niet zo aan, dus ik denk niet dat ik die snel ga lezen.

  3. Leuk idee!
    Ik dacht dat ik de enige was die zoveel populaire boeken nog niet had gelezen, maar blijkbaar ben ik niet de enige, haha.
    Ik heb de Hongerspelen en Divergent (alleen nog deel 3) wel al gelezen en van de Iron Fey heb ik deel 1 gelezen. Deze vond ik alleen niet zo leuk en heel erg saai, dus daarmee ga ik niet verder! Net als de boeken van Cassandra Clare, die vond ik ook niet aan te raden! De rest wil ik of nog lezen of heb ik geen interesse in.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.