(NL) Bookhaul | mei 2019

Posted mei 29, 2019 by Laurie in Boekenpraat / 2 Comments

Het is eind mei en dat betekent traditiegetrouw weer een bookhaul! Een beetje bijzonder is deze wel, want het is mijn 500ste (!!!!!!) blogpost. Mei is niet een maand geweest van spontane aankopen, maar toch heb ik een paar mooie boeken gescoord.

Nederlandse boeken

Qua Nederlandse boeken is het deze maand weer een mooie maand geweest. Een recensie exemplaar, drie boeken die ik sowieso wilde kopen, een spontane vangst en een boek dat niet lekker luisterde en waarvoor ik dus het ebook nodig had om het te kunnen lezen.

Ik ben niet zo zeer op zoek naar boeken met representatie, maar naar De Geur Van Groen van Pamela Sharon ben ik wel heel benieuwd. Ik heb dit boek al een aantal maanden op mijn lijstje staan, dus toen deze verscheen kocht ik het direct.

Het Omgekeerde Van Altijd van Justin A. Reynolds staat ook al een aantal maanden op mijn radartje. Ik wist in eerste instantie niet zeker of ik dit boek wel wilde lezen, maar ik hoorde lovende reacties van mensen die de Engelse versie hadden gelezen. De stem van het luisterboek vond ik niet heel tof, dus ik kocht de Nederlandse vertaling.

Soms wil je een boek graag lezen, maar voel je aan je water dat je bij het luisterboek in slaap gaat vallen. Dat had ik dus met het luisterboek van De Kaart Van Zout En Sterren van Jennifer Zeynab Joukhadar. Ik wist wel zeker dat ik dit boek goed zou vinden, dus dat werd het ebook kopen. En daar heb ik geen spijt van, zoals je binnenkort kunt lezen.

Een nieuwe Dani Etkins? Count me in! Mijn ervaringen met deze auteur zijn wel heel wisselend, Versplinterd vond ik niets en Duet Met Jou weer erg goed. Ik ben benieuwd wat Zonder Mij gaat brengen.

Soms kom je per toeval een boek tegen waarvan je weet dat je het wilt lezen. Dat is voor mij De Bijenhouder Van Aleppo van Christy Lefteri. Ik verwacht dat dit verhaal indringend zal zijn en ik ben daarom erg benieuwd. De boeken van Khaled Hosseini gingen er bij mij ook in als koek, dus mijn gevoel zegt dat dit boek mij ook kan bekoren.

Ik kreeg deze maand mijn recensie exemplaar van Duistere Troon van Kendare Blake binnen. Ik mocht dit boek lezen voor Hebban en nadat ik vorig jaar Koninginnen, het eerste deel in deze serie, had gelezen was ik hier heel erg benieuwd naar. Dit boek komt traag op gang en moet het echt van de laatste 40% hebben, maar ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.


Engelse boeken

Deze maand ook weer een paar Engelse boeken, maar deze had ik allemaal al op mijn to buy lijstje staan.

The 7 1/2 Deaths Of Evelyn Hardcastle van Stuart Turton is een boek waarvan ik heel lang had getwijfeld of ik het wel wilde lezen. Echter lazen een paar meiden van de Hebban Young Adult club het boek toevallig tegelijk en zij vonden het geweldig, dus toen zette ik het op mijn TBR. Ik kocht het echter nu pas omdat ik nog niet zeker wist of ik het via Kindle wilde lezen of dat ik naar een luisterboek zou zoeken. Het werd Kindle.

Emily Barr komt naar Nederland en wel op 30 juni naar Yaltival in Eindhoven. Ik kende haar niet maar wilde toch voor die tijd een boek van haar lezen. Ik kocht The Girl Who Came Out Of The Woods en ben er op dit moment in bezig. Eerste indruk: meh. Jammer. Maar wie weet wordt het beter en vind jij het wel heel erg tof.

Ja ja, We Hunt The Flame van Hafsah Faizal. Een van de meest gehypte boeken van de maand mei en deze stond ook al heel lang op mijn lijstje om in de gaten te houden. Hier heb ik wel even een Kindle sample van gedownload omdat ik niet wist of het makkelijk zou lezen. De voorlezer van het luisterboek trok mij absoluut niet, dus de keuze was zeer snel gemaakt. Snel lezen dus!

Verity van Colleen Hoover. Het was niet de vraag of ik dit boek zou kopen, maar wanneer. Nu dus. Ik ben hier erg benieuwd naar omdat dit iets totaal anders is dan we van deze auteur gewend zijn. Kom maar op!

Last but not least hebben we nog More Happy Than Not van Adam Silvera. Dit boek is in het Nederlands verschenen als Meer Gelukkig Dan Niet, maar omdat hier geen ebook van komt moet ik dus de Engelse versie kopen. Helemaal niet erg hoor, die lees ik net zo graag. Hopelijk binnenkort, want deze wil ik al een jaar lezen.


Tot zover mijn bookhaul van mei. Welk boek spreekt jou het meeste aan?

Tags:


2 responses to “(NL) Bookhaul | mei 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.