(NL) Bookhaul | maart 2019

Posted maart 31, 2019 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Maart is weer voorbij en de zomertijd is weer ingegaan. Deze maand ging het een piepklein beetje mis met boeken kopen, maar In april ga ik het echt rustiger aan doen. Dat kan ook omdat er niet heel veel boeken verschijnen waar ik echt naar uitkijk. Maar eerst is het tijd om de balans op te maken van de maand maart en geloof me, het is veel. Ik schaam me dood. Wil jij je net zo schamen als ik? Klik dan op de boekomslagen.

Nederlandse boeken

Zoals je kunt zien is het aantal Nederlandse aanwinsten best groot. Allereerst kocht ik Nova en Rebel van Rebecca Yarros. Eind februari las ik Wilder en dat is me uitstekend bevallen, dus tijd voor de rest van de trilogie.

En we blijven even bij de auteurs met de naam Rebecca, want voor Hebban mocht ik De Terugkeer Van De Koningin van Rebecca Ross ontvangen en lezen. Mijn recensie staat klaar, maar het hangt ervan af wanneer deze online kan. Eerst moet het boek worden besproken op de spot van de Young Adult Club.

YALFest komt er bijna aan, nog vier weekjes geduld. Deze maand verscheen Ingesloten van Samira Ahmed en dat was het enige boek dat ik nog miste. Ook kocht ik Twee Kunnen Een Geheim Bewaren van Karen M. Mcmanus in het Nederlands omdat ik één van de voorlezers van het Engelse audioboek niet fijn vond. Dit boek heb ik al gelezen en mijn recensie kun je hier vinden.

Voor een nieuwe artikelreeks op Hebban waarin we elkaar boeken aanraden kreeg ik Zilvergaren van Naomi Novik om te lezen. Dat kwam heel mooi uit, want dit boek wil ik al heel lang lezen, maar het kwam er maar niet van. Ik had het alleen nog niet in huis, dus die moest ik nog even aanschaffen.

Mijn nieuwsgierigheid won het en ik kocht uiteindelijk Grondvuur van Mirjam Gielen. Dit boek heeft tot nu toe helaas weinig hype ontvangen. Deze recensie verschijnt op 7 mei. Ja, ik kreeg een vet goed idee rondom dit boek en dat ga ik meenemen naar de spot van de Young Adult Club op Hebban.

Nee, ik ben er nog niet, want blijkbaar was Dumplin’ van Julie Murphy al een tijdje langer uit in het Nederlands dan ik dacht. Ik was aan het scrollen door de zomerbrochures en de lijstjes met verwachte boeken en toen kwam Dumplin’ voorbij. Blijkt het boek drie jaar geleden al vertaald te zijn. Oeps. Wist ik niet, want dit boek heeft weinig aandacht gekregen in Nederland. Er komt wel een andere editie van dit boek uit op 7 mei.

Op Facebook kwam ik een berichtje tegen van Dutch Venture Publishing dat de Chicago Syndicate serie van Soraya Naomi verder vertaald gaat worden. Ik had nog nooit van deze serie gehoord. Na opgezocht te hebben waar deze boeken over gaan wist ik dat ik Fallon en Luca moest kopen.

Als laatste kocht ik De Nachtbrenger van Sabaa Tahir. Ik ben met dit boek begonnen in het Engelse luisterboek, maar dit deel zit een stuk ingewikkelder in elkaar dan zijn voorgangers. Om deze reden ben ik dus terug gegaan naar het Nederlands. Het eerste deel had ik geleend van Passend Lezen, maar het derde deel is daar nog niet beschikbaar. Inmiddels heb ik het boek bijna uit.

Engelse boeken

Zoals je ziet ook weer een heel rijtje Engelse boeken. Allereerst Beautiful Mess van Claire Christian. Op dit boek wacht ik echt al heel lang en bij Passend Lezen is de Nederlandse versie al bijna een jaar in productie. Dit duurde me echt te lang en ik besloot het boek dan toch maar in het Engels te kopen.

Rebecca Yarros, ja daar is ze weer, bracht deze maand The Last Letter uit. Ik dacht dat deze niet snel vertaald zou worden…… Sukkel die ik ben, dat gebeurt dus wel en al in september. Ah joh, jammer.

Een boek dat hoogstwaarschijnlijk niet vertaald gaat worden is A Girl Called Shameless van Laura Steven. Uitgeverij Karakter heeft de rechten niet gekocht en er zijn dus ook geen plannen voor een vertaling. Dit zei Laura Steven zelf op Twitter toen ik ernaar vroeg. Ik heb dit boek dus in het Engels gekocht en ik wil het heel snel lezen.

Jullie weten dat ik de Lux serie van Jennifer L. Armentrout echt geweldig vind. Nou, daar hoort dus ook nog een boek over de Arum bij: Obsession. Natuurlijk heb ik dit boek nodig. Van diezelfde auteur kocht ik deze maand ook Half-Blood, het eerste deel in de Covenant serie. Ik begon met het luisterboek op Storytel, maar ik vond de voorlezer niet prettig. Die leest dus ook blijkbaar Enchantée van Gita Trelease (Bookhaul februari) voor, dus hopelijk klinkt ze daar minder kreunend. Ik heb Half-Blood al gelezen, maar vond het niet bijster boeiend.

Tahereh Mafi bracht de Kenji novella uit: Shadow Me. Deze is alleen als ebook verkrijgbaar. In het Nederlands verschijnt deze als ebook en in de herdruk van Heel Me.

Als laatste maakte ik de Slated trilogie van Teri Terry compleet, ik kocht Fractured en Shattered. Ik ben benieuwd of ik deze nog uit krijg voor YALFest, maar dat is geen must.

Audible

Nee, ik ben nog niet klaar, maar wel bijna. Ik kreeg mijn Audible pre-order van Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid binnen. Deze heb ik al gelezen en mijn recensie lees je hier. Voor mijn credit van maart kocht ik The Night Circus van Erin Morgenstern, ik ben hier heel benieuwd naar. Ik hoor hier veel goede verhalen over.


Dat was het dan echt. Erg he? Naar welke recensie ben jij het meest benieuwd?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.