Leesplanning voor de komende maanden

Posted november 4, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 1 Comment

Ik ga toch maar overstag en ga een leesplanning maken. Ik vond nooit dat dat nodig was, maar met twee leesclubs en YALFest en een enorme stapel ongelezen boeken vrees ik toch dat het moet. Benieuwd hoe ik dit ga aanpakken? Hieronder volgt mijn planning voor de maanden november tot april. Deze planning is natuurlijk een schatting, want ik weet nooit wat er tussen komt of hoe snel ik lees. Tevens zijn nog niet alle auteurs voor YALFest aangekondigd en/of alle boeken uit gekomen. Ook weet ik niet wat ik met de twee leesclubs ga lezen.

November

Op dit moment lees ik Waar Het Licht Is voor een leesclub en De Tweede Dochter van Jodi Picoult als tweede boek. Ik ben al verder in Waar Het Licht Is, dus die hoop ik binnenkort uit te krijgen. Ik hoop dit weekend ook even flink te sprinten in De Tweede dochter.

What’s next? In ieder geval Cel 7. Ik wil het boek nog lezen nu de hype rondom dit boek nog zo vers en groot is. Ik heb eens geen zin om als spuit 11 er nog even achteraan te komen met mijn recensie. Daarnaast staat Onverschrokken al sinds YALFest 2017 te wachten. Ik las net dat het vervolg in februari 2018 uit komt, dus ik moet echt opschieten! Deze maand gaat er ook nog een boek van Sarah Pinborough gelezen worden. Welke van de twee hangt even af van de volgende leesclub van de virtuele boekenclub. Ik wil ze allebei snel lezen, want Sarah komt naar YALFest. Ik heb in ieder geval al aangegeven dat ik heel graag één van haar boeken wil lezen en bespreken en ik heb zo’n vermoeden dat het Wat Jij Niet Ziet gaat worden. Tevens wil ik ook nog Dagboek Van Een Getuige en Een Van Ons Liegt proberen te lezen deze maand. Dit allemaal in combinatie met een luisterboek, maar welke dat precies gaan worden weet ik nog niet. Ik vermoed Ik Reis Alleen en/of De Afstand Tussen Jou En Mij.

December

Deze maand wil ik in ieder geval het andere boek van Sarah Pinborough gaan lezen in verband met YALFest. Daarnaast wil ik de thriller van het jaar, Ragdoll, gaan lezen. Ik moet de thriller van het jaar natuurlijk wel in het betreffende jaar gelezen hebben toch? Afhankelijk van welk boek we met de Leidse leesclub gaan lezen, komt die ook op de planning voor december. De ongelezen boeken van november schuiven natuurlijk op. Eigenlijk mag ik even geen boeken meer kopen van mezelf dit jaar, maar ik vrees dat ik die regel toch even moet overtreden. En wel voor De Nieuweling van Taran Matharu. Hij komt ook naar YALFest en ik wil wel iets van hem hebben gelezen. Daarnaast wil ik wat andere boeken lezen die al langer staan te wachten. Denk bijvoorbeeld aan DIMILY, Lara Jean en Als Je Het Licht Niet Kunt Zien.

Januari

In januari wil ik in ieder geval iets gelezen hebben van Tahereh Mafi. Blossom Books gaat van januari tot en met maart de #Mafimaanden organiseren, dus ik wil de Touching Juliette serie over deze drie maanden gaan verdelen. Daarnaast wil ik de novella van The Jewel gaan lezen. Het kan best zijn dat dit al eerder lukt, maar in ieder geval deze maand. Het is mij nog niet helemaal duidelijk wanneer Everless van Sara Holland uit komt. Ik lees op Hebban januari, maar op de site van Blossom Books februari. In het kader van “lezen voor YALFest”, wil ik dat boek direct lezen als het uit komt. Voor nu zet ik hem op januari. Verder wil ik beginnen met de serie van De Vrouwen Van Kasteel Deverill. Staat ook op de planning. En ook al heel lang. Dit zijn dikke boeken, dus gevaar van uitstel ligt op de loer.

Februari

Ik ga deze maand weer verder met de Touching Juliette serie en ga verder lezen wat ik wil of eerder niet aan toe kwam. Oja en ik ga dan eindelijk eens beginnen in De Glazen Troon. In maart ga ik namelijk op vakantie en dan wil ik de rest van de serie gaan luisteren. Aangezien ik het eerste deel al een tijdje als ebook heb, vind ik het zonde om deze niet eerst even te lezen. Voor de rest kan ik nog niet echt iets inplannen. Als ik De Nieuweling goed vind, ga ik verder met De Edele. Zo niet, dan is het helaas pindakaas, maar doe ik dat niet.

Maart

Deze maand ga ik wederom verder met de Touching Juliette serie en “lezen voor YALFest indien mogelijk. Ook ga ik dan diehard De Glazen Troon luisteren. En op vakantie, dus watt ik dan ga lezen, zie ik dan wel. Oh jeetje, vergeet ik toch helemaal Alter ego van Marissa Meyer! Die komt als het goed is in maart naar Nederland, dus haar nieuwste boek moet ik natuurlijk voor die tijd hebben gelezen. Misschien kan ik echt niet langer wachten en doe ik het in januari of februari, maar in ieder geval in maart.

April

In de eerste week van april ben ik nog op vakantie, dus weet ik niet wat ik ga lezen. Deze maand wil ik de boeken gaan lezen die ik nog niet heb gelezen voor YALFest. Allesbehalve OK van Laura Steven is daar één van gezien die pas in maart/april verschijnt. Verder zie ik wel waar ik zin in heb.

Heb jij een leesplanning gemaakt voor de komende maanden?

Tags:


One response to “Leesplanning voor de komende maanden

  1. Ik heb allerlei ideeen voor boeken die ik wil gaan lezen. Zo ga ik vanaf Januari meedoen met de Robin Hobb readalong die dan verder gaat met de serie die ik van haar heb. En ik wil van de winter wat Jonathan Stroud boeken herlezen.

    Klinkt alsof je nog lekker veel te lezen hebt voor Yalfest.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.