Ik ga op vakantie en lees……. #1

Posted juli 16, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Ik ga binnenkort op vakantie. Sterker nog, als dit artikel online komt, ben ik al onderweg naar mijn vakantiebestemming. Je begrijpt, tijdens mijn vakantie zullen er geen recensies online komen, omdat ik dat gewoon niet red. Ik ben niet zo’n snelle lezer die meerdere boeken per week leest en kan recenseren. Helaas. Was ik dat maar, want dan was mijn to-read lijstje al een heel stuk kleiner. Maargoed, omdat ik toch wel iets wil publiceren tijdens mijn afwezigheid, heb ik besloten een tweeluik te maken met boeken die ik op vakantie las/lees. Dit is deel 1 van dit tweeluik.

Vakanties vóór 2012

Vroeger hadden we een caravan waarmee we altijd drie weken gingen kamperen. Eerst in Oostkapelle, later in Breskens. Oja, en nog een jaar in Friesland, een jaartje Veluwe, twee jaar in België en Frankrijk. In de caravan konden makkelijk een paar braille boeken mee. Op voorwaarde dat ze daarna meteen in de papiercontainer verdwenen. Naast deze boeken had ik ook gesproken boeken mee, voor het geval ik door mijn boeken heen zou zijn. Natuurlijk was ik dat. Toendertijd las ik Harry Potter en veel jeugdliteratuur. Carry Slee en Jacques Vriens waren favoriet, later gevolgd door de boeken van Helen Vreeswijk en andere schrijvers waarvan ik de namen niet meer weet. Maar een volwassen thriller ging er die tijd ook al wel in. Zo las ik op mijn vijftiende al boeken van Karen Slaughter.

In 2008, 2009 en 2010 ben ik naar Rusland geweest. Hoewel ik boeken bij me had, lukte het me eigenlijk nooit om er één uit te krijgen. Ik had meerdere (gesproken) boeken bij me, maar ik kwam er gewoon niet aan toe.

2012-heden

Behalve het jaar 2014, is me behoorlijk bij gebleven wat ik zoal las op vakantie. Waarom dat in 2014 niet is gelukt, weet ik niet. Wat wel hielp was dat ik niet veel boeken las in die vakanties, omdat deze aanzienlijk korter waren, we hadden de caravan tenslotte verkocht.

In 2012 las ik nog braille boeken. Ik had een half boek mee van Helen Vreeswijk, wat ik tijdens mijn studie maar niet uit kreeg en waar ik al maanden in bezig was. Daarnaast begon ik met het lezen van een boek van Loes den Hollander. Deze schrijver was ook vertegenwoordigd in mijn gesproken boeken collectie naar Portugal in 2013. Tijdens die vakantie heb ik echt vijf boeken uitgelezen. Het was ook deze vakantie dat ik de boeken van Jenny Downham en Tess Gerritsen ontdekte en verslond. In dat zelfde jaar ging ik ook naar Engeland op vakantie. Daar lukte het me niet om een boek uit te lezen, maar was wel heel ver in een boek van Tess Gerritsen.

Zoals gezegd weet ik het niet meer van het jaar 2014, maar ik vermoed dat het een paar boeken in de Rizzoli & Isles serie waren die mee gingen naar de Dordogne. De vakantie in 2015, in Bourgondië, stond in het teken van John Green. Ik las Looking For Alaska en Paper Towns uit, maar had nog veel meer boeken bij me, waaronder een heleboel van Suzanne Vermeer. In 2016 ging de iPad mee op vakantie naar Malta. Ik was bang dat ik boeken te kort zou komen, dus heb echt een hele lading gekocht. Je raadt het vast al, er staan er nog heel veel te wachten om door mij gelezen te worden. Ja, nog steeds. Ik heb tijdens die vakantie maar twee halve boeken gelezen: een boek van Suzanne Vermeer en Me Before You. Tijdens die vakantie heb ik besloten om even geen boeken meer van Suzanne Vermeer te lezen, omdat ze me toch niet echt aanspreken. Er zit niet heel veel vaart in, het zijn stiekeme sluiperds. Tijdens mijn laatste vakantie naar Berlijn had ik werkelijk waar geen tijd om een boek te lezen, want het was een vol programma. Ik had Harry Potter And The Cursed Child bij me, maar kwam niet ver.

Vakantie 2017

In deel 2 kun je lezen wat ik op deze vakantie wil gaan lezen. Ik vind thrillers echt het perfecte vakantiegenre, dus daar gaan er zeker wat van mee. Het tipje van de sluier wat ik alvast wel kan oplichten is dat mijn leesvoorraad erg ambitieus is en ik me afvraag hoeveel boeken ik kan lezen. Ik ga een rondreis maken, dus veel tijd zal er niet zijn vrees ik.

Wat voor boeken lezen jullie graag op vakantie?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.