Gelezen in | oktober 2019

Posted november 3, 2019 by Laurie in Boekenpraat / 1 Comment

Oktober was niet zo’n fijne leesmaand voor mij. Volgens mij heb ik deze maand wel het minst aantal boeken van het jaar gelezen. Ik zat een beetje in een dip – zowel qua vermoeidheid als qua lezen – en heb twee ploeterboeken gehad. Tijdens de reguliere herfstvakantie had ik ook vrij genomen en toen kwam de leesflow weer een beetje terug, gelukkig maar. Kijk je mee naar wat ik de afgelopen maand heb gelezen?

 • In Sterrenlicht van Laini Taylor begon ik in het staartje van september, dus dat boek ging deze maand uit. Ik begrijp niet hoe Taylor het voor elkaar krijg om zulke werelden te creëeren. Ze zijn complex, magisch en mooi. Dit boek is het vervolg op Dromendochter en speelt zich nog meer in twee werelden af dan zijn voorganger. Het laatste deel in deze serie, Dreams of gods and monsters, is niet vertaald, dus ik ga over op het Engels. Ik gaf Sterrenlicht 4 sterren.
 • Nog een laatste deel uit een serie dat niet meer wordt vertaald is The triumphant van Lesley Livingston. Ik vond Onverschrokken en Onoverwinnelijk leuker dan dit laatste deel, dit boek had een flinke tijd nodig om op stoom te komen. De gebeurtenissen waren wat voorspelbaar, maar ook wel weer logisch en uiteindelijk gebeurde er ook iets moois. Ik gaf dit boek 3,5 sterren.
 • Samen met Maartje las ik The bookish life of Nina Hill van Abbi Waxman. Ik vond het boek heel erg meh en gaf het daarom een krappe 3 sterren.
 • Soms heb je weleens van die toevalstreffers op bijvoorbeeld Storytel. Voor mij was Ze was 16 van Marlies Allewijn zo’n toevalstreffer die ik binnen twee dagen luisterde. Ik moet toegeven dat het perspectief van Janna in de oorlog sterker is dan dat van Ize in het heden. Janna haar verhaal maakte dat ik het boek uit wilde lezen, want Ize vond ik heel erg vervelend. Ik gaf dit boek 3,5 sterren.
 • Drama queen van Derk Visser won ik op Hebban in ruil voor een recensie en ik vond het boek best oké. Ik had meer verwacht, maar het is een jeugdboek en voor de jeugd is dit zeker een aanrader. Zelf gaf ik het 3 sterren, ik had het heel snel uit.
 • Ja ja, in oktober las ik mijn eerste boek van Nicholas Sparks. Op datzelfde moment las ik Ninth House, maar ik werd eigenlijk steeds naar Lieve John getrokken. Het is dus niet verwonderlijk dat ik dit boek ook snel uit las en dat ik benieuwd ben naar andere boeken van deze auteur. Het is wel een lastig boek om te recenseren, maar ik gaf het in ieder geval 4 sterren.
 • Het duurde even wat langer voor ik een volgend boek oppakte, maar dat was wel The burning shadow van Jennifer Armentrout. Ik zat al een aantal maanden op dit boek te wachten, dus wilde dit ook heel snel lezen. Ik gaf het 4 sterren, want ik vind Evie en Luc gewoon minder leuk samen dan Katy en Daemon. De oude vertrouwde personages uit “Lux” kwamen nog wel terug, wordt vervolgd. Wanneer komt deel drie?
 • The burning shadow uit? Nou, dan gaan we toch gewoon door met Shadows. Dit is de prequel novella van de “Lux” serie van Jennifer Armentrout en alle personages kwamen weer terug. Behalve Katy dan, want dit gaat over Dawson en Bethany. Wat ook anders was is het vertelperspectief. Deze novella werd vanuit de derde persoon verteld en de rest van de serie vanuit de eerste persoon. Deze novella was weer heerlijk en kreeg mijn enige 5 sterren van deze maand.
 • Op een gegeven moment was ik het worstelen met Ninth House zo enorm zat dat ik Two dark reigns van Kendare Blake erbij pakte. Dit is het derde deel in de “Three dark crowns” serie en in tegenstelling tot de vorige delen kwam dit boek al meteen lekker op gang. Het grote minpunt hier was Amy Landon, de voorlezer van het luisterboek. Het vervolg koop ik dus als ebook, want dat werkt beter. Ik gaf dit boek in ieder geval 4 sterren.
 • Ik dacht dat ik Stalking Jack the Ripper van Kerri Maniscalco vast heel goed zou vinden, maar niets bleek minder waar. Ik kwam er niet doorheen. Het luisterboek is wel goed, maar het verhaal is gewoon niet mijn ding. Dit werd een DNF op 20%.
 • Tijd om Reveal me van Tahereh Mafi erbij te pakken, de vierde en laatste novella in de “Touching Juliette” serie. Ik lees de novella’s in het Engels, want het zijn dunne ebooks en die zijn in het Engels goedkoper. Deze novella was weer heel fijn en er is ook echt iets nieuws gebeurd, in tegenstelling tot de andere novella’s in deze serie. Deze kreeg van mij 4 sterren.
 • Grace and Fury van Tracy Banghart heeft meer dan een jaar op de plank gestaan. Met de verschijning van de Nederlandse vertaling, The iron sisters, werd het hoog tijd deze eens op te pakken. In het begin vond ik dit boek leuk, maar later werd het minder interessant en heel voorspelbaar. Ik vond het geheel wat mager en gaf het daarom 3 sterren.
 • Het ging echt niet meer, ik bleef maar worstelen met Ninth House van Leigh Bardugo. Na tweeënhalve week werd het een DNF op 42%. Het verhaal deed me niets, de personages evenmin. Jammer, want het was een geanticipeerd boek.
 • In oktober las ik Skyward, mijn eerste boek van Brandon Sanderson. Ik werd aangenaam verrast en gaf het 4 sterren.
 • Ik sluit deze maand af met Maan, het vijfde deel in “De zeven zussen” serie van Lucinda Riley. Ik ben nu weer helemaal bij en klaar voor Zon dat in februari 2020 verschijnt. Ik vond dit deel weer prima lezen, sommige delen lezen makkelijker dan andere. Net als de rest van de serie gaf ik het boek 4 sterren.

Ik heb toch nog aardig wat boeken gelezen, maar het duurde langer voor ik een nieuw boek oppakte of er verder in las. Verreweg de meeste boeken las ik in de laatste weken van oktober. Heb jij één van deze boeken gelezen en wat vond je ervan?

Tags:


One response to “Gelezen in | oktober 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.