Down The TBR Hole #4

Posted juli 9, 2018 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

En we gaan weer vrolijk verder met opruimen, week 4 alweer. Ja, ik weet het, ik heb een grote TBR. Ik houd hem wel regelmatig bij, maar nog nooit op deze manier en nog nooit zo grondig. Deze meme is bedacht door Lia @Lost In A Story en zo werkt het.

• Ga naar je “to read” shelf op Goodreads.
• Sorteer deze op “Date Added” (position in de app) en klik op “reverse. Zo staan je oudste boeken bovenaan.
• Pak de bovenste 5 boeken (of 10 als je van een uitdaging houdt). Lees de samenvatting en bedenk of je ze wilt houden of dat je ze wilt laten gaan.
• Schrijf in dit artikel een klein stukje over het boek en wat je ermee wilt.
• Maak aan het begin en eind de balans op.

*Disclaimer: Ik heb de meeste van de boeken nog op mijn iPad staan, maar daar kom ik niet meer vanaf helaas. Of ik deze misschien ooit nog ga lezen weet ik nog niet, maar dit artikel bepaalt de stand van zaken op dit moment.


Huidige aantal op mijn TBR: 179. Er zijn weer wat boeken gelezen, maar ik heb er ook weer een aantal toegevoegd. Ik weet het, zo schiet het nooit op. Maar ik scrollde weer eens door Storytel en ik kwam weer eens wat tegen. Ik ben benieuwd hoe ver ik vandaag kom met de spreekwoordelijke schop.


1. The Black Key (Lone City #3) van Amy Ewing
Natuurlijk blijft deze! Ik ben alleen nog aan het wachten tot de Nederlandse vertaling uit komt, maar als Young & Awesome de huidige lijn voortzet, gebeurt dit in november. Er is overigens nog niets aangekondigd, ik ben nu dus aan het speculeren. Dit boek gaat dus hoe dan ook gelezen worden, komt op een Kerst lijstje!

Actie: behouden


2. Check-out van Juultje van den Nieuwenhof
Deze houd ik ook, maar dit kan wel eens een DNF worden. Ik vrees een beetje dat de hoofdpersonen toch net iets te jong zijn naar mijn zin, maar het mysterieuze trekt me wel. Alleen een gemiddelde rating van 3.70 maakt me ook weer huiverig.

Actie: behouden


3. Zie Mij van Nicholas Sparks
Ook deze houd ik. Schijnt goed te zijn, we gaan het zien.

Actie: behouden


4. Al Het Moois Is Niet Verloren van Danielle Younge-Uhlman
Als ik deze nu van mijn TBR haal, spoor ik niet. Ik heb hier namelijk bijna een jaar op moeten wachten voor deze eindelijk eens beschikbaar was bij de blindenbibliotheek. No way dat ik hem eraf gooi.

Actie: behouden
5. Helemaal Het Einde van Lisette Jonkman
Dit is een twijfelgeval. Ik heb het boek via Bookchoice, maar het is niet helemaal mijn genre. Ik kan het altijd proberen natuurlijk. Ik laat hem voorlopig even staan.

Actie: behouden
6. Leah On The Offbeat van Becky Albertalli
Deze moet verhuizen. Waarom? Omdat ik deze in het grootste geniep al heb gelezen. Ik had hem namelijk in het Nederlands op mijn lijstje staan voor de summer swap, maar er was zoveel drama rondom dit boek dat ik besloot om hem toch wel alvast te luisteren in het Engels en indien ik hem cadeau zou krijgen, zou ik hem in het Nederlands herlezen. En mijn maatje en ik konden best wel eens vrienden zijn op Goodreads, dat wist ik niet. Ik kreeg Midnight Sun, dus deze verhuisd even naar mijn “read” shelf en ik ga de recensie binnenkort inplannen.

Actie: weg, verhuizen


7. De Laatste Meisjes van Riley Sagar
Saai he, maar ook deze houd ik. Dit is zo’n boek dat op mijn Storytel plankje staat, maar waar ik dus steeds niet aan begin. Staat nu wel heel snel op de planning!

Actie: behouden


8. De Kraaien (De Kraaien #1) van Leigh Bardugo
Houden! Duh.

Actie: behouden


9. Val & Verlossing (The Grisha #3) van Leigh Bardugo
Uiteraard, ook deze houd ik. Ik heb het eerste deel al gelezen en 5 sterren gegeven.

Actie: behouden


10. Dreiging & Duisternis (The Grisha #2) van Leigh Bardugo
Simpel, houden.

Actie: behouden


Aantal boeken geanalyseerd: 10
Aantal boeken behouden: 9
Aantal boeken weg: 1 (verhuisd naar ander plankje)
Huidige aantal op mijn TBR: 178


Dit was hem voor deze week. Ik twijfel of het nog nut heeft om verder te gaan, aangezien ik nu al ben aanbeland bij eind 2017 en dat zijn de boeken waar ik zeker zin in heb om ze te lezen. Wordt heel misschien vervolgd!

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.