Down The TBR Hole #2

Posted juni 25, 2018 by Laurie in Boekenpraat / 1 Comment

Vorige week begon ik aan de grote TBR opruiming en ik ben nog lang niet klaar. Ja, ik weet het, ik heb een grote TBR. Ik houd hem wel regelmatig bij, maar nog nooit op deze manier en nog nooit zo grondig. Deze meme is bedacht door Lia @Lost In A Story en zo werkt het.

• Ga naar je “to read” shelf op Goodreads.
• Sorteer deze op “Date Added” (position in de app) en klik op “reverse. Zo staan je oudste boeken bovenaan.
• Pak de bovenste 5 boeken (of 10 als je van een uitdaging houdt). Lees de samenvatting en bedenk of je ze wilt houden of dat je ze wilt laten gaan.
• Schrijf in dit artikel een klein stukje over het boek en wat je ermee wilt.
• Maak aan het begin en eind de balans op.

*Disclaimer: Ik heb de meeste van de boeken nog op mijn iPad staan, maar daar kom ik niet meer vanaf helaas. Of ik deze misschien ooit nog ga lezen weet ik nog niet, maar dit artikel bepaalt de stand van zaken op dit moment.

Nou, daar gaan we dan. Ik heb weer wat gelezen, maar ook weer wat boeken toegevoegd in de afgelopen week. Ik begon namelijk in de Lux serie van Jennifer L. Armentrout en de rest belandde ook op de TBR, want deze serie is echt geweldig. Ja, deze verdwijnt ook snel weer van de TBR, want ik ben van plan ze snel na verschijning te lezen. Verder kwam ik nog wat nieuwe boeken tegen.

Huidige aantal boeken op mijn TBR: 178. Ja, daar begon ik vorige week dus ook mee.

1. Fabeldieren En Waar Ze Te Vinden van J.K. Rowling
Ja, deze blijft. Geen twijfel over mogelijk. Dit is namelijk onderdeel van Harry Potter en dat is natuurlijk geweldig. Ik denk dat ik dit boek snel ga lezen, naast mijn reguliere boeken. Ik ga deze alleen niet recenseren.

Actie: behouden

2. Fantastic Beasts And Where To Find Them (The Original Screen Play) van J.K. Rowling
Ja, ook deze houd ik. Want de film is echt goed! Nog een boek om ernaast te lezen.

Actie: behouden

3. Will Grayson, Will Grayson van John Green
Deze houd ik ook. Ik heb er ontzettend veel moeite voor moeten doen om hier een Nederlands ebook van te vinden. Wel vraag ik me af of deze goed is, afgaande op de ratings op Goodreads.

Actie: behouden

4. Verdacht van Carry Slee
Ook deze houd ik. Carry Slee was mijn favoriete jeugdboekenschrijfster, maar aan dit boek kwam ik niet toe. De gemiddelde rating op Goodreads is echter niet spectaculair, dus ik vrees het grote vrezen. Toch geef ik dit boek een eerlijke kans.

Actie: behouden

5. Het Rosie Project van Graeme Simsion
Het wordt wel erg saai zo, maar ook deze houd ik. Veel mensen vinden dit boek heel leuk en je zou hem echt gelezen moeten hebben. Binnenkort Don, binnenkort.

Actie: behouden

6. Alle Hogwarts guides van J.K. Rowling
Ook deze houd ik, want Harry Potter ❤️. Ik heb al deze boeken even gebundeld als één boek. Het zijn er namelijk een aantal en anders wordt dit artikel vast oersaai. Ik weet alleen nog niet of ik de prequel laat staan, hangt er vanaf of ik hem kan vinden.

Actie: behouden

7. Het Rosie Effect van Graeme Simsion
Als ik Het Rosie Project houd, moet ik deze ook houden. Vind ik Het Rosie Project niks, gaat deze weg.

Actie: behouden

8. Op De Rand Van Het Niets van Corinne Duyvis
Twijfeldetwijfeldetwijfel. Ik hoor hele goede verhalen, maar ook mensen die er niets aan vinden. Als ik nu naar de synopsis kijk, gaat deze er voor nu wel af. Misschien pak ik het boek ooit alsnog op, ik heb het tenminste in huis.

Actie: weg

9. De Graces (De Graces #1) van Laure Eve
Deze gaat weg. Deel 2 blijft maar uitgesteld worden en ik heb geen zin om dit boek te lezen. Bovendien is deze ook al van mijn Storytel boekenplankje gekieperd en nu dus ook van de TBR.

Actie: weg

10. Oog Om Oog van Buddy Tegenbosch
Deze staat zelfs klaar om gelezen te worden, dus deze houd ik zeker.

Actie: behouden

En we gaan nog even door.

11. Optimisme Is Dodelijk van Susin Nielsen
Ik verwacht eigenlijk niet zoveel van dit boek, maar toch houd ik hem. Want ook deze staat al klaar om gelezen te worden. Ik kan hem altijd nog DNF’en, heb hem immers van de blindenbieb als streaming bestand.

Actie: behouden

12. De Vrouwen Van Kasteel Deverill van Santa Montefiore
Deze moet ik eigenlijk wel lezen, want het schijnt steengoed te zijn. Het is wel een dikke pil, dus ik moet er even de tijd voor nemen.

Actie: behouden

13. Piper Perish van Kayla Cagan
Ik heb het boek, ik kan hem dus altijd nog lezen. Vorig jaar klonk het boek interessant, maar nu klinkt het best oppervlakkig. Hmmmmmm. Ik denk dat ik hem er voor nu vanaf haal. Mocht ik er toch in de mood voor zijn, pak ik het boek alsnog op.

Actie: weg

14. Mijn Niet Zo Perfecte Leven van Sophie Kinsella
Deze staat op de planning voor de zomer, maar het zou ook al zo kunnen zijn dat hij voor de volgende Virtuele Boekenclub gekozen zou kunnen worden.

Actie: behouden

15. Riders (Riders #1) van Veronica Rossi
Ook deze houd ik, want het zal me dus echt helemaal niets verbazen als we hem met ons Leidse leesclubje gaan lezen de volgende keer. Voor de komende meeting spande het erom: Riders of Alter Ego. Het werd Alter Ego, maar beiden hadden evenveel stemmen.

Actie: Behouden

Aantal boeken geanalyseerd: 15 (waarvan 4 Harry Potter guides gebundeld zijn tot 1 boek)
Aantal boeken behouden: 12
Aantal boeken weg: 3
Huidige aantal op de TBR: 175

Het schiet nog niet echt op zo, ik weet het…….

Tags:


One response to “Down The TBR Hole #2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.