Down The TBR Hole #1

Posted juni 18, 2018 by Laurie in Boekenpraat / 2 Comments

Yes, let’s face it, my TBR pile is huuuuuuuge. The rest of this series will be in Dutch since I have originally Dutch books on my TBR as well. Sorry English readers.

Dus, het is tijd voor de grote TBR opruiming. Ja, ik weet het, ik heb een grote TBR. Ik houd hem wel regelmatig bij, maar nog nooit op deze manier en nog nooit zo grondig. Deze meme is bedacht door Lia @Lost In A Story en zo werkte het.

• Ga naar je “to read” shelf op Goodreads.
• Sorteer deze op “Date Added” (position in de app) en klik op “reverse. Zo staan je oudste boeken bovenaan.
• Pak de bovenste 5 boeken (of 10 als je van een uitdaging houdt). Lees de samenvatting en bedenk of je ze wilt houden of dat je ze wilt laten gaan.
• Schrijf in dit artikel een klein stukje over het boek en wat je ermee wilt.
• Maak aan het begin en eind de balans op.

*Disclaimer: Ik heb de meeste van de boeken nog op mijn iPad staan, maar daar kom ik niet meer vanaf helaas. Of ik deze misschien ooit nog ga lezen weet ik nog niet, maar dit artikel bepaalt de stand van zaken op dit moment.

Nou, daar gaan we dan.

Huidige aantal op mijn TBR: 178

1. Ijskoud (De Noordzeemoorden #2) van Isa Maron
Dit boek heb ik uit een Bookchoice pakket. Of was dat nou het eerste deel? Enfin, eind 2016 begon ik in Galgenveld en die viel me eigenlijk een beetje tegen. In het begin niet, maar later wel. Ik kocht in het begin de rest van de boeken: deel 3 en 4 zeker, maar ik kan me dus niet herinneren of ik het tweede of eerste boek als allereerst had. Mijn moeder had ze allemaal in één ruk uit, maar ik had moeite met Galgenveld. Daarna ben ik dus nooit meer aan Ijskoud begonnen. Of ik dat snel ga doen? Denk het niet. Ik heb het boek, maar voor nu gaat deze van de TBR.

Actie: weg

2. Did I Mention I Love You? (DIMILY trilogie #1) van Estelle Maskame
Ohhhh wat vond ik dit boek leuk toen ik het kocht! Dat was zomer 2016. Ik zat toen nog helemaal niet echt in de YA boeken en al helemaal niet in fantasy. Kortom: perfect boek. En niet duur. Maar nu lijkt me er echt geen klap meer aan, dus ciao.

Actie: weg

3. 2C van Mirjam Mous
Dit boek had ik in een sale gekocht en lijkt me een lekker boek voor even tussendoor. Ik ga deze denk ik binnenkort eens oppakken, want ik ben wel benieuwd.

Actie: behouden

4. Did I Mention I Need You? (DIMILY trilogie #2) van Estelle Maskame
Deze gaat achter zijn voorganger aan, weg dus. Ja, deze had ik ook gekocht voor diezelfde vakantie in 2016, maar nee. Nu niet meer interessant.

Actie: weg

5. Did I Mention I Miss You? (DIMILY trilogie #3) van Estelle Maskame
Uiteraard, deze gaat ook weg. Ook gekocht toen deze uitkwam (in het Engels, oeps), want dan had ik de hele trilogie compleet. Dat was nog in mijn niet kritische leesfase in 2016.

Actie: weg

6. Dans Met Mij van Jojo Moyes
This is a keeper! Ik wilde hem nomineren voor de Virtuele Boekenclub van juli, maar uiteindelijk werd dat Pupil van Julie Kagawa. Dit boek gaat onder andere over paardrijden en dat doe ik zelf ook. Waarom ik deze nog niet heb opgepakt? Omdat er steeds wat tussen kwam en hij best dik is. Maar echt, dit gaat heel snel gebeuren.

Actie: behouden

7. Als Je Het Licht Niet Kunt Zien van Anthony Doerr
Nog een dikkertje, maar weer een die ik niet zomaar laat gaan. Ik hoor van velen dat hij best goed is, dus ga ik deze ook binnenkort eens lezen. Dit zeg ik al een hele tijd over dit boek, hij heeft zelfs in een van mijn WWW-Wednesday polls gestaan.

Actie: behouden

8. Scoup van Iris Houx
Dit boek klinkt wel lekker voor tussendoor. Deze heb ik ook in de zomer van 2016 in een sale gekocht, maar geef ik toch nog een kans.

Actie: behouden

9. PS: Ik Hou Nog Steeds Van Je (Lara Jean #2) van Jenny Han
Ik heb deel 1 nog niet gelezen, maar die ga ik wel even houden. Voor nu. Daarom blijft dit deel ook staan.

Actie: behouden

10. Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield (Lara Jean #1) van Jenny Han
Ik kocht het vervolg in een sale en dat was ook in 2016. Toen moest ik deel 1 wel kopen, maar ook deze heb ik nog niet gelezen. Binnenkort komt de film op Netflix, dus ik geef het boek nog wel een kans. Ook al ben ik er vrij zeker van dat ik het niet echt iets (meer) ga vinden.

Actie: behouden

Aantal boeken geanalyseerd: 10
Aantal behouden: 6
Aantal weg gedaan: 4
Huidige TBR: 174

Ben jij het eens met mijn keuzes, of had je liever een ander boek zien vertrekken van mijn TBR?

Tags:


2 responses to “Down The TBR Hole #1

  1. Oh leuk idee dit! Zou alleen bij mij niet zo goed werken aangezien het grootste deel van mijn TBR-shelf op Goodreads boeken zijn die ik niet eens in mijn bezit heb haha. Al is het wel een goed idee om er sowieso eens doorheen te gaan…

    • Laurie

      Dan is het juist een goed idee! Heel veel mensen doen het en gooien boeken er af omdat ze ze toch niet in bezit hebben of niet van plan zijn ze aan te schaffen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.