Bookhaul april 2017

Posted mei 1, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Iedere maand zeg ik het weer, maar wat gaat de tijd snel! En net zoals iedere maand zeg ik ook weer: ik moet echt meer boeken lezen en minder boeken kopen. Want wat ben ik deze maand toch weer mijn boekje te buiten gegaan in het kopen van boeken. Tijdens het schrijven van deze blogpost schrok ik er eigenlijk zelf een beetje van. Nou zijn het wel ebooks, maar deze zijn, in vergelijking met andere landen, in Nederland best duur. Ben je er klaar voor om mijn schokkend grote boekenbuit aan boeken van april te aanschouwen? Lees dan verder!

Book Choice
Om te beginnen het maandelijkse boekenpakket van Book Choice. Deze maand heb ik daar vier boeken uit gehaald. De Vrouwen van Kasteel Deverill is een boek dat ik in één week tijd meerdere keren voorbij zag komen. Dit boek zat ook in het Book Choice pakket van april, dus deze heb ik direct gedownload. Op aanraden van mijn moeder heb ik toen ook De Nachtegaal van Kristin Hannah gedownload, welke ook in het pakket zat. Verder besloot ik Colleen Hoover nog een kans te geven. Ik was absoluut geen fan van Onvoorwaardelijk, maar misschien vind ik Misschien Ooit wel goed. Als laatste heb ik Gone Girl van Gillian Flynn gedownload. Ik lees bijna nooit New Adult, dus ik ben erg benieuwd.

iBooks Store
Hier komen verreweg de meeste boeken vandaan. Zo heb ik er een aantal met flinke korting kunnen bemachtigen, maar heb ik ook wat nieuwe boeken gekocht.

Als eerste De Glazen troon deel 1 . Deze kreeg ik in paperback, maar heb hem nu ook in eBook gekocht voor een klein prijsje.

Omdat binnenkort de film van Everything Everything in de bioscoop komt, en ik het boek nog niet gelezen heb, besloot ik dit boek ook eindelijk eens aan te schaffen.

In december heb ik de film Fantastic Beasts and Where To Find Them gezien. Het boek vond ik toen nog wat duur, maar ik heb toch de knoop doorgehakt en hem deze maand gekocht.

Een ander boek waar ik door andere bloggers heel erg nieuwsgierig naar ben geworden is Het Geheugenboek van Lara Avery . Toen dit boek uit kwam, heb ik het dus ook meteen gekocht. Ik ben van plan om dit boek heel snel te gaan lezen, want ik lees hele positieve recensies hierover.

Deze maand heb ik nog een ander boek van Sarah J. Maas gekocht wat al heel lang op mijn lijstje stond, Hof van Doorns en Rozen . Het tweede deel heb ik een paar maanden geleden al voor vijf euro op de kop getikt, maar deze vond ik met ruim dertien euro toen nog wat te duur. Deze is nu afgeprijsd, dus heb ik hem op de valreep van april nog snel gekocht.

Mijn Niet Zo Perfecte Leven van Sophie Kinshella is gloednieuw, maar kon je nu al voor minder dan zes euro kopen. Dit boek zag ik een paar weken op nummer 1 in de hitlijst van iTunes staan. Dit gaf voor mij de doorslag om het te willen lezen.

Het volgende pareltje in de lijst is Onverschrokken . Dit boek wilde ik eigenlijk al voor YALFest aanschaffen, maar ben daar niet aan toe gekomen. Lesley is echter heel tof en daardoor wil ik Onverschrokken nu snel gaan lezen. Ook al was het eBook ietwat prijzig, toch heb ik hem nu gekocht. Hopelijk kom ik er snel aan toe!

Nog een YALFest gerelateerd boek, ware het niet dat ik deze net de week daarvoor heb aangeschaft. In mijn goodie bag zat Op de Rand Van het Niets van Corinne Duyvis. Ik heb dit boek dus twee keer mogen toevoegen deze maand, maar de paperback gaat weg door middel van een winactie.

Deze maand heeft Jennifer Niven een nieuw boek uitgebracht: Op Mijn Schouders . Hier heb ik ook al veel goeds over gelezen, wat mij dus weer heel nieuwsgierig maakt. Toevallig was haar boek Waar Het Licht Is scherp geprijsd, deze heb ik ook meteen gekocht.

Mijn recensie kunnen jullie al lezen op dit blog, maar ook Phobos2 heb ik aan mijn collectie mogen toevoegen deze maand.

Op twitter zag ik veel enthousiasme over Piper Perish voorbij komen. Ik werd hierdoor nieuwsgierig en kocht het boek. Wist je dat Nederlandse YA blogger Emmy de illustraties van de Nederlandse uitgave heeft gemaakt?

Last but not least was er deze maand een serie waar iedereen het over had. Weet je al waar ik het over heb? Juist ja, 13 Reasons Why. Door de serie ben ik nieuwsgierig geworden naar het boek (ja, het is oorspronkelijk een boek), waardoor ik het deze maand ook aan mijn collectie heb toegevoegd.

GewonnenOp de laatste dag van maart heb ik bij Moon Young Adult het boek Vrouwe Middernacht gewonnen. Ik heb hem deze maand ontvangen, dus hij verdient een plekje in mijn bookhaul. Ik heb nog nooit een boek van Cassandra Clare gelezen, dus ik ben heel benieuwd!

Totaal heb ik 18 nieuwe boeken aan mijn collectie mogen toevoegen. In mei ga ik het echt even rustiger aan doen, want mijn TBR groeit alleen maar en hij moet juist slinken.

Hoeveel boeken heb jij deze maand aan je collectie toegevoegd?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.