Book Choice (voorheen Elly’s Choice) boekenpakket van februari

Posted april 21, 2017 by Laurie in Boekenpraat / 0 Comments

Zoals leden van Elly’s Choice wellicht al gemerkt hebben, is het maandelijkse boekenpakket veranderd, evenals de naam. Ten eerste heet Elly’s Choice nu Book Choice, waarmee ik ook zal copyrighten bij de boekbeschrijvingen. In plaats van 10 boeken, zitten er nu 8 in het pakket. Dit is een verandering waar ik best wel blij mee ben, aangezien ik nog niet eens alle boeken van zowel december als januari heb gelezen. Dit komt vooral omdat ik bezig ben met afstuderen en omdat er een paar boeken tussendoor kwamen. Hopelijk lukt het in februari wel om in ieder geval een stuk meer uit het maandelijkse pakket te lezen. Nu worden jullie vast nieuwsgierig welke boeken er deze maand allemaal in het pakket zitten en waar ik heel benieuwd naar ben.
Voor ik verder ga nog even dit. Alle omschrijvingen zijn afkomstig van de website http://www.bookchoice.com. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. Daarnaast raad ik jullie allemaal aan om lid te worden van Book Choice, want echt, je krijgt iedere maand zulke toffe boeken!
Basispakket
Tania Heimans – De Huurmoeder
Met haar tweede roman bewijst Tania Heimans opnieuw over een enorme verbeeldingskracht te beschikken. Ze roept een sfeer op die enerzijds herkenbaar is, anderzijds beklemmend, onheilspellend en vervreemdend. De huurmoeder is een indringend verhaal over de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad, het alledaagse en het absurde. Heimans laat feilloos zien hoe de drang naar wraak slachtoffers tot daders kan maken.
© Book Choice
Ik ben heel benieuwd naar de plot van dit boek. In de omschrijving komt hier niets over naar voren. Dit maakt het voor mij ook lastig om te weten wat ik zou kunnen verwachten, wat een boek voor mij stiekem iets minder interessant maakt. Ik vind het namelijk wel prettig als er iets van een beschrijving beschikbaar is.
Charlotte de Monchy – Enkeltje Ierland
Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.
© Book Choice
Wat mij een beetje huiverig maakt bij het zien van het genre Chicklit dat aan dit boek is gekoppeld, is dat het boek weer vol seks zit. Ik heb niets tegen seks, maar te veel in een boek gaat vervelen en minder prettig lezen.
Elvin Post – Geboren verliezers
De 21-jarige zwarte Romeo woont samen met zijn broer Russell en zijn aan alcohol verslaafde moeder in een klein appartement in de gevaarlijke New Yorkse achterstandswijk Washington Heights. Russell, die er al een gevangenisstraf op heeft zitten, raakt steeds meer betrokken bij de criminele praktijken van drugsdealer Sean Withers. Romeo doet het beter, hij geeft zijn baantje als uitkijk voor Sean op om tweedehands boek- en tijdschriftverkoper Vernon te assisteren in diens kraampje op Manhattans 6th Avenue. Als een concurrerende drugsbaas in Seans wijk opduikt, dreigt het voor Romeo en zijn broer toch slecht af te lopen.
© Book Choice
Yes! Een thriller! Hier heb ik eigenlijk best wel zin in, om dit boek te gaan lezen.
Adrian Stone – Magycker 1 – De klauw
Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur, en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt het weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers.
© Book Choice
Ik ben er nog niet echt uit wat ik met dit boek aan moet. Voor mij is Harry Potter de ultieme en enige magische boekenreeks, dus ben ik nogal sceptisch. De omschrijving spreekt mij ook niet geheel aan. Ik weet om deze reden nog niet of ik dit boek ga lezen helaas.
Pepijn Lanen – Naamloos
‘Het begint met dat ik me mijn naam niet meer kan herinneren.’ Dit is de eerste zin van het toepasselijk getitelde Naamloos, het romandebuut van Pepijn Lanen – als Faberyayo een van de voormannen van de succesvolle rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig. 32 jaar is onze hoofdpersoon, hij woont tijdelijk in het lege huis van een vriend van een vriend dat te koop staat (dat weet hij nog wel), maar hij is zijn telefoon, laptop, paspoort en portemonnee kwijt. Veel aanknopingspunten om te ontdekken wie hij is, heeft hij dus niet. ‘Alles wat ik nog heb is mijn gezondheid en een pinpas. En wat er over is van de herinneringen.’
© Book Choice
Nog een boek met een mysterie. Het klinkt een beetje als het eerste gedeelte van Boy7 van Myriam Mous, waarin Sam Waters zijn geheugen heeft verloren. Ik vond Boy7 best wel een apart boek, en ik heb het gevoel dat het met dit boek hetzelfde gaat zijn.
Pakket “vrouw”
Naast het basispakket wat iedereen krijgt, heb ik het pakket “vrouw” gekozen. Deze maand bevat het pakket de volgende boeken.
Linda Jansma – Schaduwkinderen
Officier van justitie Jules Declerck krijgt de leiding over het politieonderzoek naar de dood van een man en een kind die zijn omgekomen bij een auto- explosie. Vrijwel meteen beseft Jules dat er veel meer aan de hand is. Als korte tijd later een tweede explosie volgt, bijt ze zich nog steviger vast in de zaak. Wanneer haar ex – journalist Harry Simones – zich er heimelijk mee gaat bemoeien, brengt hij Jules onbedoeld in gevaar.
© Book Choice
Een nieuwe Linda Jansma, hier ben ik echt benieuwd naar. Ik heb Tweestrijd van haar gelezen, en ik vond dat dat best traag op gang kwam. Maar toen het verhaal eenmaal op gang kwam, las ik het in één ruk uit. Zal het met dit boek hetzelfde zijn?
René Appel – Verzwegen
Verzwegen is de nieuwe thriller van René Appel, de godfather van de Nederlandse thriller. René Appel behoort al ruim vijfentwintig jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. In 2015 won hij de oeuvreprijs De Gouden Vleermuis van boekensite Hebban.nl. Zijn boeken werd talloze malen voor de Gouden Strop genomineerd en hij won de prijs tweemaal, met De derde persoon en Zinloos geweld. De thriller Schone handen werd onlangs zeer succesvol verfilmd. Suzan vindt bij haar moeder berichten over een oude verkrachtingszaak en dat maakt het nodige bij haar los; gelukkig krijgt ze steun van haar man. Tenminste, dat denkt ze. Tbs’er Fred staat na een lange periode van opsluiting, zorg en begeleiding weer op eigen benen. Soms heeft hij een terugval, grijpt naar de fles en wordt agressief. En dan kruisen hun paden elkaar.
© Book Choice
Ik heb nog nooit een boek van René Appel gelezen, maar deze omschrijving klinkt veelbelovend!
Josha Zwaan – Zijspoor
Zijspoor van bestsellerauteur Josha Zwaan is een persoonlijk verhaal over haar zieke zoon, troost en liefde. Eerder verscheen van haar Parnassia waarvan meer dan 80.000 exemplaren zijn verkocht. In Zijspoor vertelt Zwaan over haar zoon die op 25 maart 2011 wordt opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met zijn longen en nieren. Maandenlang zweeft hij tussen leven en dood, maar wanneer hij een donornier van zijn vader krijgt krabbelt hij langzaam weer op. Ruim anderhalf jaar houdt Josha Zwaan een dagboek bij.
© Book Choice
Dit soort boeken lees ik altijd heel snel uit, dus ik denk dat ik hier ook mee ga beginnen deze maand, na het uitlezen van mijn huidige boek.
Naar welk(e) boek(en) ben/zijn jullie benieuwd?

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.