Boeken waar ik naar uitkijk | najaar 2018

Posted juli 15, 2018 by Laurie in Boekenpraat / 2 Comments

Het is er weer tijd voor, een overzicht van alle boeken waar ik het komende half jaar naar uit kijk. Ik reken de maand juli nog even mee, ook al is het maar 1 boek. Als je op het omslag klikt kun je het betreffende boek direct bestellen.

Juli

Verschijnt op 17 juli

Ik heb vorige maand deze serie ontdekt en voor het eerst had ik eens mazzel. Het ebook was er al ruim 1,5 week eerder dan het fysieke boek, dus ik heb hem al. Ik moet nog wel beginnen met lezen, maar dat duurt als het aan mij ligt niet lang meer.


Augustus
Juli is echt zo’n komkommermaand wat Nederlandse boeken betreft, dus op naar augustus. In deze maand komt er al iets meer uit, maar toch nog niet zo veel.

Verschijnt op 14 augustus

Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik ben langzamerhand wat meer new adult aan het proberen en dit boek klinkt hartverscheurend. Volgens mij is het ebook er al wel trouwens.


Verschijnt op 22 augustus

Klopt, Ash Princess zou oorspronkelijk in april verschijnen, maar dat wordt dus augustus. Ik heb het Engelse boek nog liggen, dus ik hoop het voor die tijd gelezen te hebben.


September
Mijn verjaardagsmaand, laten we eens een kijkje nemen 😉

Verschijnt op 3 september

De Vrouwe Van Myrdin is een hele bijzondere in dit lijstje. Het boek is namelijk al een tijdje uit, maar de oorspronkelijke uitgeverij, Celtica publishers, stopt. Cathinca is nu opgenomen in het fonds van Dutch Venture Publishing en zodoende komt dit boek opnieuw uit. Ik heb hem nog liggen en ga deze snel lezen.


Verschijnt op 18 september

Zoals eerder gezegd, ben ik het new adult genre stap voor stap aan het ontdekken en nog een Armentrout kan dus niet ontbreken. Tenminste, ik ga er vanuit dat dit een Na is. Horror met een vleugje romantiek, ik ben benieuwd! Zeker omdat ik eigenlijk nooit horror heb gelezen.


Verschijnt op 18 september

Dit is echt zo’n boek waarbij ik even de kat uit de boom ga kijken. Vrije vers is helemaal niet mijn ding, maar ik zie veel positieve dingen over de Engelse versie van het boek. Ik ga deze dus niet meteen aanschaffen, maar ik houd zeker mijn ogen open.


Verschijnt op 18 september

Ken je klassiekers.” wordt wel eens gezegd. Nou, die ken ik niet. Want ik heb Romeo & Julia nooit gelezen. Waarom? Omdat er gewoon niet doorheen te worstelen is. Dat dacht Blossom Books dus ook, dus er komt een lijn uit met klassiekers die geschikt zijn gemaakt voor jongeren. Goede zet, want eigenlijk is het heel slecht dat ik zo’n beroemde Shakespeare nooit heb gelezen. Ik hoop wel dat deze in ebook verschijnt, want er zitten illustraties in. Romeo & Julia is de eerste klassieker die op deze manier wordt uitgebracht.


Verschijnt op 25 september

Ik heb slechts één boek van Julie Kagawa gelezen, maar dat maakte me wel heel nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Laat maar komen!


Verschijnt op 25 september

Jaaaaaaa nog een deel uit de Lux serie! Ik heb het ebook al vooruitbesteld, want schijnbaar kan dat ook bij Boekenwereld.


Oktober
De herfst is ingetreden en dat betekent koptje thee, bank, eventueel al kruidnoten en lezen maar. Watt Nederlandse boeken betreft komt er vooral veel contemporary uit deze maand.

Verschijnt op 8 oktober

Oké oké, en een beetje paranormal dan. Het tweede deel van de Gaia trilogie van Miranda Peters komt deze maand uit en hoewel ik niet heel erg fan was van het eerste deel – ik gaf het 3 sterren – heb ik er toch van genoten en ben ik heel benieuwd hoe het nu verder gaat met Hester, Siem en de anderen. Ik ga hem niet meteen lezen, maar wel in de (nabije) toekomst.


Verschijnt op 16 oktober

Een nieuwe Tahereh Mafi en bij haar boeken kan het twee kanten op bij mij. Van whoaaaaaaaa bij de Shatter Me serie tot een dikke DNF bij Verdermeer waardoor ik Welkwoud niet eens heb gelezen. Ik ben heel benieuwd hoe deze contemporary van haar gaat vallen bij mij, maar het klinkt als een interessant boek wat tevens een heel belangrijk thema bespreekt.

Verder in oktober:
• De Nederlandse vertaling van What If It’s Us van Becky Albertalli en Adam Silvera;
• Deel 2 van Iskari van Kristen Ciccarelli, met als titel De Gevangen Koningin (staat ook op november?);
• De Engelse versie van Kingdom Of Ash.


November
Tijd voor het maken van verlanglijstjes en surprises! Deze boeken zou je wel eens voor iemand in zijn/haar surprise kunnen stoppen. Uhhhh, dit boek dus. Want het is er maar 1.

Verschijnt op 20 november

En daar is dan de vierde Lux! Deel 5 komt pas in 2019.

Verder in november:
• Deel 2 van Iskari (zie oktober);
• De Engelse versie van Archenemies van Marissa Meyer.


December
Deze maand verschijnen er vaak veel boeken, zo vlak voor de Kerst. Wat YA betreft valt het nog ietwat tegen. In ieder geval komen deze uit.

Verschijnt op 7 december

Ik weet oprecht niet wat ik van dit boek kan verwachten, maar heel veel internationale lezers zijn lyrisch over de boeken van Roshani Chokshi. Afwachten dus!

En verder:
• Showstealer (Showstopper #2) van Hayley Barker, verschijnt op 11 december;
• Aardsvijanden van Marissa Meyer.


Januari 2019
Mag ik even hypen? Ik kocht dit boek in het Engels en nu komt het in januari in het Nederlands uit. Sukkel die ik ben 😉 Maar ik ga hem wel lezen hoor, geen nood. Deze serie wordt omschreven door anderen als “de beste boeken ooit”, dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Ik ga deze zomer nog de Engelse versie lezen en dan lezen jullie hier mijn recensie natuurlijk. Ik sluit een herlees ronde zeker niet uit.

Verschijnt op 8 januari


April 2019
Ja, ik maak even een sprongetje naar de lente, want deze mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Jullie raden het vast al. Gelukkig valt het wachten deze keer wel mee!

Verschijnt op 2 april


Er is nog veel meer. Zo worden er nog twee boeken van Adam Silvera uitgegeven (yay want ze zijn echt heel goed), komt het eerste deel van een trilogie van Chinouk Thijssen uit ergens in oktober en worden er weer boeken van Jojo Moyes en Colleen Hoover vertaald. Ik kan natuurlijk niet alles opnoemen, maar vervelen hoeven we ons in ieder geval niet dit najaar.


Welk boek ben ik volgens jou echt vergeten?

Tags:


2 responses to “Boeken waar ik naar uitkijk | najaar 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.