Handig hulpmiddeltje: Feedly

Ik heb laatst iets ontdekt en ontdekkingen moet je delen vind ik. Vandaag ga ik dat dus met jullie doen en het betreft een heel handig hulpmiddeltje om blogs te lezen, namelijk Feedly.

Wat is Feedly?
Feedly is een smart RSS reader. In de internationale bloggers community is deze tool al een regelrechte hit en ik denk dat jullie hier ook wat aan hebben.

Waarom Feedly?
De meeste Nederlandse bloggers gebruiken Bloglovin’ om blogs te delen en te lezen. Helaas werkt Bloglovin’ niet altijd even fijn en zie je soms blogs over het hoofd. Tevens zien zij jouw content als die van hun, maar ik weet niet zeker of dat nou is opgelost. Dat was in ieder geval wel een dingetje. De meeste internationale bloggers zitten niet op Bloglovin’, dus mis je hun content sowieso vaker.

Dus, blogs volgen dan maar. Help, een hele volle mailbox met allemaal notificaties van de blogs die je volgt, er is namelijk weer een nieuw bericht. Heel irritant al die mailtjes, maar hoe kom ik daar vanaf? En daar komt Feedly om het hoekje kijken.

Hoe werkt Feedly?
Ga naar Feedly en log in. Je kunt je registreren of een al bestaand social media kanaal gebruiken. Je kunt onder andere inloggen met Facebook en Twitter. Ik heb dus wel een account aangemaakt omdat ik dacht dat dat moest. Misschien werkt het ook zonder inloggen, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd.

Je kunt in Feedly al je feeds organiseren. Dit doe je door verschillende feeds aan te maken. Stel, je volgt boekenblogs, lifestyle blogs en online nieuwssites. Deze kun je allemaal onderbrengen in aparte feeds. Ik heb gewoon één feed gemaakt, maar dat is voor mij voldoende. Iedereen organiseert zijn artikelen anders.

Als je eenmaal een feed hebt is het heel makkelijk. Voer de URL van de betreffende blog of website in het zoekveld in en klik op “search”. Als je het juiste resultaat te pakken hebt klik je op het plusje wat ernaast staat en selecteer je de gewenste feed. Nu volg je de blog op deze manier en ben je van alle e-mailnotificaties af. De artikelen worden getoond tot aan de jumpbreak, dus als je doorklikt kom je gewoon op de betreffende blog uit waar je dan weer een reactie kunt achterlaten en dergelijke. Feedly werkt ook gewoon op mobiel, ze hebben ook een app.

Ik vind Feedly echt een uitkomst en ik snap niet waarom ik dit niet eerder heb ontdekt. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat dit jullie ook kan helpen om makkelijker te bloghoppen.

Geef een reactie

Post comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment