Albumrecensie: Pink – Beautiful Trauma

Posted oktober 18, 2017 by Laurie in Albumrecensies / 1 Comment

© Foto: Wikipedia

Vandaag ga ik iets nieuws proberen. De ondertitel van mijn blog luidt “About books and more”, maar tot op heden blogde ik eigenlijk uitsluitend over boeken. Daarnaast luister ik ook veel muziek, dus werd het tijd om de “more” aan mijn blog toe te voegen. Ik ga dit onverwachts doen, niet gepland. En met terugwerkende kracht wat betreft andere albums. Het eerste album wat ik ga bespreken is Beautiful Trauma van Pink.

We hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar afgelopen vrijdag was het nieuwe album van Pink dan eindelijk daar. Ik ga alle tracks op volgorde langs en vertel er iets over. Aan het eind geef ik het album een waardering, net als bij boeken. Dit doe ik ook op dezelfde manier, met 1-5 sterren.

Tracklist

1. Beautiful Trauma

Dit is de openingstrack en de titeltrack van het album. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me meteen een beetje in Disney sferen begeef bij het horen van dit nummer. Ook stiekem een beetje in de kerstsfeer. Maar het is alles behalve dat. Een lekker catchy liedje, een goede opening van het album.

2. Revenge (feat. Eminem)

Dit is een track zoals we Pink kennen. Grof, een beetje sarcastisch en boos. Daarnaast laat ze zien dat ze ook best wel kan rappen. Tevens hoor je de goeie ouwe Eminem ook op dit nummer. En ook hij is zoals we hem hebben leren kennen.

3. Whatever You Want

Dit is ook zo’n typische Pink track die het zeker ook goed zal doen als single. Niet te rauw, maar wel lekker catchy. Het hangt een beetje tussen een ballad en een uptempo popliedje in. Heerlijk.

4. What About Us

Deze kennen we natuurlijk al, de hit die ze nu heeft. Een goed, catchy liedje, die voldoet aan de huidige muziektrends.

5. But We Lost It

De eerste echte ballad op dit album en meteen ook een van de beste. Het is een ballad die gaat over een verbroken relatie, maar het is niet zo’n typische, super slome song.

6. Barbies

Dit nummer gaat over opgroeien en de moeilijkheden die het met zich meebrengt. Het is een catchy ballad, met een beetje een beat. Dit nummer heeft meer power dan een ballad.

7. Where We Go

En we gaan weer verder naar een catchy nummer. Deze blijft gegarandeerd hangen. Zo eentje die zich in je hoofd nestelt en er amper meer uit gaat. Zou het live goed doen, maar ook als single.

8. For Now

Weer een nog net niet ballad. Het nummer heeft meer power dan een ballad. De coupletten zijn langzaam, de refreinen pittig. Het gaat ook over een gebroken hart. Vals mee krijsen gegarandeerd.

9. Secrets

Haal die voetjes maar weer van de vloer, want hier is Secrets. Weer zo’n lekker catchy liedje. Zal het ook prima doen in de charts. Niet mijn meest favoriete liedje, maar zeker niet slecht.

10. Better Life

Aan dit liedje moest ik heel erg wennen. Ik wist niet zo goed wat ik er in eerste instantie van moest vinden. Het heeft een beetje een R&B vibe, wat niet helemaal mijn ding is. Maar toch vind ik het hier niet zo erg, omdat het toch meer naar pop neigt.

11. I Am Here

Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde zat ik in de bus. Niet zo’n goede timing. Dit nummer is weer heel catchy. De coupletten zijn langzamer, maar je voelt duidelijk een climax. Het eerste gedeelte van het refrein bouwt ook nog op, maar het tweede gedeelte gaat los. Ik denk dat tijdens een concert de hele zaal hier op staat te springen. Deze opbouw houdt het hele liedje stand.

12. Wild Hearts Can’t Be Broken

Nog een powerballad. Ik snap de plaats op het album wel, maar daarna had het album beter afgelopen kunnen zijn. Dit nummer was een prima laatste nummer geweest.

13. You Get My Love

Absoluut mijn minst favoriete nummer van dit album. Wat mij betreft had het er niet op gehoeven. Het is weer een ballad, maar deze keer een typische. Ik vind het echt een saai en sloom nummer. Toch wil ik wel even de vocalen van Pink aanstippen, want man, wat een bereik heeft ze!

Eindoordeel

Dat Beautiful Trauma in veel landen ter wereld op nummer 1 staat snap ik wel. Het is een album wat niet snel gaat vervelen, met heel veel goede, lekkere nummers er op. Ik waardeer het met 4,5 sterren. Ik hoop dat die Europese tour snel wordt aangekondigd!

Wat vind jij van Beautiful Trauma?

Tags:


One response to “Albumrecensie: Pink – Beautiful Trauma

  1. Tof dat je hierover gaat schrijven! Ik kende Pink eerst eigenlijk alleen van Just Give Me A Reason en Just Like Fire, maar ik vind dit album wel heel erg tof. You Get My Love vind ik juist mooi en ik heb absoluut een zwak voor Barbies, What About Us en Wild Hearts Can't Be Broken. Better Life vind ik ook erg lekker, net als Whatever You Want en Beautiful Trauma.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.